Υπομονή θα περάσουν

30.08.2007
Με δύο διαδοχικές εκλείψεις πέφτει η αυλαία του φετινού καλοκαιριού. Η πρώτη συμπίπτει με την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, που θα μετατραπεί σε ολική έκλειψη Σελήνης (28/8) και η δεύτερη με τη Νέα Σελήνη, μια μερική έκλειψη Ηλίου (11/9). Μ αυτά τα δύο ουράνια φαινόμενα κλείνει σχεδόν ο διετής κύκλος μιας σειράς εκλείψεων στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου, που επηρεάζει άμεσα και τους άλλους Μεταβλητούς (Δίδυμοι, Τοξότες). Μένει να συμβεί η τελευταία έκλειψη στην Παρθένο (το Φεβρουάριο του 2008) και αυτά τα ζώδια δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτα μέχρι το Δεκέμβριο του 2010.

ΚΡΙΟΣ: Εκτονώστε την ένταση
Και οι δύο εκλείψεις έχουν βάλει στόχο την ψυχική ηρεμία και την ευεξία σας. Βρείτε τρόπους να εκτονώσετε την εσωτερική ένταση και μην... απαντάτε σε προκλήσεις (ιδίως σχόλια ή παρεμβάσεις συγγενών), για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα στο κυκλοφορικό (πίεση, αγγειακό), που σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ενταθούν. Τέλος, όταν οδηγείτε, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και προσεκτικοί.

Ακόμη μην αντιδράτε στο ωράριο ή στην ιεραρχία, θα το βρείτε μπροστά σας!

Η υπομονή, η ψυχραιμία και η αυτοσυγκέντρωση, είναι αρετές που μάλλον θα σας είναι δύσκολο να επιστρατεύσετε.

ΤΑΥΡΟΣ: Μην παίζετε
Μη δοκιμάζετε την τύχη σας με αδιέξοδους έρωτες ή παράλληλες σχέσεις. Μπορεί να προσγειωθείτε απότομα, αφού οι εκλείψεις συνδέονται με το «βαρύ» Κρόνο, που τιμωρεί τις παρασπονδίες. Πείτε «ναι» στον έρωτα, αλλά στο πλαίσιο της μονιμότητας και με άτομα που σας ταιριάζουν. Αν, πάλι, αποκαλυφθούν «αγκάθια» στις φιλίες, περιμένετε τη λήξη των εκλείψεων για να πάρετε αποφάσεις, πάρτε όμως αποστάσεις.

Οι εκλείψεις επηρεάζουν έμμεσα τα οικονομικά σας. Ετοιμαστείτε να χάσετε ευκαιρίες, να ρισκάρετε βεβιασμένα χρήματα ή να κάνετε άσκοπες αγορές. Οι αγοραπωλησίες ακινήτων ευνοούνται, προσέξτε όμως πολύ όταν επιλέγετε το δάνειο που θα πάρετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ξεγλιστρήστε σαν χέλι
Ο Δίας ευνοεί τα αισθηματικά σας, όμως ο Άρης στους Διδύμους σε συνδυασμό με τις εκλείψεις, μπορεί να φέρει μπουρίνια! Ευτυχώς, η εναρμόνιση Άρη-Αφροδίτης ανεβάζει τη libido και ευνοεί τον έρωτα. Εστιάστε λοιπόν εκεί το ενδιαφέρον σας. Χρησιμοποιείστε διπλωματία στις οικογενειακές σχέσεις και γενικά κρατήστε αποστάσεις. Τέλος, αποφύγετε γάμους κατά την έκλειψη της αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Η καριέρα σας κινδυνεύει. Η επιρροή των εκλείψεων είναι κρίσιμη, λόγω της συμμετοχής του θερμοκέφαλου Άρη, του πιεστικού Κρόνου, του ανατρεπτικού Ουρανού και του χθόνιου Πλούτωνα. Ωστόσο, με καλές δημόσιες σχέσεις, με αυξημένη διαίσθηση (έως 5/9) και διπλωματία, θα καταφέρετε πολλά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Σας πνίγει το στρες
Χρειάζεστε ξεκούραση, άσκηση, ψυχαγωγία και φροντίδα της υγείας σας, ψυχικής και σωματικής, για να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση (ς αυτό θα συμβάλει και ο Δίας). Οι συνεννοήσεις σας είναι δύσκολες (ιδίως με συγγενείς). Οδηγείτε με προσοχή, μελετάτε συγκεντρωμένα και αναβάλετε τυχόν νομικές διαδικασίες (συμβιβασμούς, δίκες).

Παρά τις δυσκολίες στην επικοινωνία με πελάτες και συναδέλφους, η εσωστρέφεια και η χαρακτηριστική ευθιξία σας, μόνο την απομόνωση θα φέρουν. Προτιμήστε, όσο γίνεται, να εργαστείτε μόνοι και απερίσπαστοι, φερθείτε διπλωματικά και μη δίνετε λαβές για σχόλια, γκρίνια ή απουσίες.

ΛΕΩΝ: Ρίσκο στα οικονομικά
Το ορμονικό σας σύστημα (μεταβολισμός, θυρεοειδής, γενετικό) μπορεί να περάσει δοκιμασίες, ενώ ίσως να σας ταλαιπωρήσουν φοβίες και ανασφάλειες, χωρίς ειδική αιτία. Αντιδράστε!

Τα οικονομικά σας κινδυνεύουν με τις εκλείψεις. Οργανώστε τα έγκαιρα, για να μην πιάσουν πάτο τώρα που θα επηρεάζονται και από τον Κρόνο. Διαχειριστείτε τα ζητήματά σας με σύνεση και αποφύγετε τα δάνεια, τις επενδύσεις, ρίσκα, τυχερά παιχνίδια (ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Λέοντα).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Διατηρήστε την ψυχραιμία σας
Για σας οι εκλείψεις (ιδίως αυτή στην Παρθένο), φέρνουν υπερευαισθησία, παρόρμηση, κυκλοθυμία, ανασφάλεια, νεύρα, ευθιξία, παγωμένη υποχωρητικότητα ή επιθετικές αντιδράσεις. Ο Ερμής στην Παρθένο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα πράγματα με ρεαλισμό και ευελιξία.

Έχετε έντονες φιλοδοξίες, όμως θα αντιμετωπίζετε -λόγω των εκλείψεων- τέλμα στις εξελίξεις και το κλίμα στη δουλειά σας θα γίνει πιεστικό και εκρηκτικό. Εκτονώστε το στρες της δουλειάς με κάθε τρόπο.

ΖΥΓΟΣ: Προσέξτε την υγεία σας
Οι άμυνες του οργανισμού σας ροκανίζονται από το άγχος που σας δημιουργούν αυτές οι εκλείψεις (ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Ζυγό). Έντονη θα είναι η επιρροή τους και στον τρόπο που επικοινωνείτε και μετακινείστε (οδηγείτε προσεκτικά, συζητάτε ήρεμα, αναβάλετε σημαντικές αποφάσεις).

Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε και να συνεννοηθείτε με συναδέλφους και πελάτες, η απόδοσή σας μειώνεται και αυξάνουν τα λάθη. Με ηρεμία και τους κατάλληλους ελιγμούς, θα τα καταφέρετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Συναισθηματική φόρτιση
Μην κάνετε ξεκαθαρίσματα τώρα που είστε συναισθηματικά φορτισμένοι και όσοι είστε γονείς, φερθείτε με κατανόηση στα ευάλωτα ή άτακτα παιδιά σας. Μη μπλέκετε τη φιλία με τον έρωτα και μην αμελείτε ορμονικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Αναβάλετε αιτήσεις για αύξηση ή δάνειο, μη δανείζετε χρήματα ή κάνετε σημαντικές αγορές και κόψτε μαχαίρι τις σπατάλες, τα επενδυτικά ρίσκα ή τα τυχερά παιχνίδια.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Απαραίτητοι ελιγμοί
Γάμο και οικογένεια πρέπει να προσέξετε. Ρίξτε τον εγωισμό και τους τόνους σας, προσγειωθείτε στα καθημερινά, μην κρίνετε. Ακόμα, ελιχθείτε και αναβάλετε για αργότερα συζητήσεις και αποφάσεις για τις σχέσεις σας.

Την καριέρα σας έχει στο στόχαστρό της η έκλειψη στην Παρθένο και τη σκυτάλη παίρνει ο αυστηρός Κρόνος (επί μία διετία, ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Τοξότη). Ούτε κουβέντα τώρα για αλλαγή δουλειάς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Είστε ευάλωτοι
Η αυτοπειθαρχία σας πάει περίπατο! Ανυπομονησία και εριστική διάθεση θα δυσχεράνουν τη συνεννόηση, ιδίως με συγγενείς. Επίσης, το στρες τεντώνει τα νεύρα σας και κάνει ευάλωτο το εντερικό σας σύστημα. Αποφύγετε τις εντάσεις.

Η έλλειψη οργάνωσης, τα λάθη, η αφηρημάδα και οι απερίσκεπτες αντιδράσεις είναι αναμενόμενα, αν δεν είστε ψύχραιμοι, ευέλικτοι και όσο γίνεται προσεκτικοί. Ακόμα και τα κομπιούτερ, φαξ, ή τηλέφωνα, μπορεί να μη λειτουργούν καλά στα χέρια σας. Χαλαρώστε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Στο στόχαστρο η λίμπιντό σας
Η πρώτη έκλειψη, μαζί με τον Κρόνο, σημαδεύουν τη λίμπιντό σας, μπορεί να μειώσουν την ερωτική διάθεση και την ψυχική ορμή σας και να κάνουν ευάλωτο το ορμονικό σας σύστημα (αδρεναλίνη, θυρεοειδής, μεταβολισμός) και το ηλιακό πλέγμα.

Εγκυμονούν απρόβλεπτες συνέπειες για τα κοινά οικονομικά σας με τον/τη σύντροφο, την οικογένεια ή τους συνεταίρους σας, αν δεν οργανώσετε αμέσως έσοδα και έξοδα, δάνεια και γενικά οικονομικές υποχρεώσεις.

ΙΧΘΥΕΣ: Στοχεύστε με μεθοδικότητα
Μην προκαλείτε, μην παίρνετε τίποτα προσωπικά, ελιχθείτε χωρίς να υποχωρείτε ή να αποχωρείτε και αναβάλετε συζητήσεις και αποφάσεις για αργότερα (μεθοδεύστε τις όμως, γιατί δεν θα τις αποφύγετε).

Ο Δίας στο Μεσουράνημα είναι εγγύηση για την καλή πορεία της καριέρας σας. Είναι όμως πολλές και ισχυρές οι δυσαρμονίες των εκλείψεων και επηρεάζουν άμεσα και αρνητικά (προσωρινά ή όχι από εσάς εξαρτάται) τη συνεργασία με συνεταίρους ή ανωτέρους και τη σταθερότητα στα επαγγελματικά σας.