Η Νικόλ Κίντμαν τα έβαλε με το Χόλιγουντ

22.10.2009
Με την βιομηχανία του Χόλιγουντ τα έβαλε η Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman) υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των γυναικών.

Με την βιομηχανία του Χόλιγουντ τα έβαλε η Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman) υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των γυναικών.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μίλησε ως πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών (UNIFEM), στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, εκφράζοντας την άποψή της πάνω στην "Διεθνή Βία κατά των Γυναικών".

Η Κίντμαν, με έντονο και αυστηρό ύφος, δήλωσε την αντίθεσή της στις κινηματογραφικές ταινίες που προβάλλουν την γυναίκα ως "αδύναμο σύμβολο του σεξ", τονίζοντας ότι με αυτό τρόπο συμβάλλουν στην βία εναντίον τους.

"Με προσβάλλουν αυτοί οι εξευτελιστικοί ρόλοι, ακόμη και αν το οικονομικό δέλεαρ είναι ισχυρό. Αρνούμαι κατηγορηματικά να τους υποδυθώ", δήλωσε χαρακτηριστικά η 42χρονη ηθοποιός.

Στην συνέχεια όμως, η Κίντμαν έριξε λίγο νερό στο κρασί της, παραδεχόμενη ότι τελευταία το Χόλιγουντ προσπαθεί να αντιστρέψει το εις βάρος των γυναικών κλίμα, ψάχνοντας λύσεις κατά της βίας:

"Η βιομηχανία του Χόλιγουντ μπορεί να έχει παίξει ένα κακό ρόλο, αλλά εγώ δεν είμαι υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του Κινηματογράφου. Αναλαμβάνω την ευθύνη των προσωπικών επιλογών που έχω κάνει στη διάρκεια της καριέρας μου. Μόνο γι' αυτές μπορώ να απολογηθώ".

Κλείνοντας τον λόγο της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, η Κίντμαν ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι που έχουν θεσπιστεί έστω και τώρα:

"Στον αληθινό κόσμο, οι ανεφάρμοστοι νόμοι και η ατιμωρησία είναι το φυσιολογικό. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει".

Η εμφάνιση της Κίντμαν στο Κογκρέσο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ πλήθος κόσμου συνωστίστηκε στους γύρω χώρους για να της ακούσει από κοντά.