Κριστίν Ντεϊβις: " Σάρλοτ είμαι εγώ"

26.10.2009
Ταξίδεψε με τη μητέρα της μέχρι την Ελλάδα για να απολαύσει από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σχεδόν κανείς δεν την αναγνώρισε. Κάτι που την ευχαρίστησε, παρόλο που τότε το όνομά της φιγουράριζε στις περισσότερες εφημερίδες και στα περιοδικά της Αμερικής.

Από τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΡΩΜΑΝΟ ΛΙΖΑΡΔΟ

Ταξίδεψε με τη μητέρα της μέχρι την Ελλάδα για να απολαύσει από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σχεδόν κανείς δεν την αναγνώρισε. Κάτι που την ευχαρίστησε, παρόλο που τότε το όνομά της φιγουράριζε στις περισσότερες εφημερίδες και στα περιοδικά της Αμερικής. Βέβαια, αν επέστρεφε τώρα στην Ελλάδα για διακοπές, το σίγουρο είναι πως δεν θα την άφηναν σε ησυχία φωτογράφοι και θαυμαστές! Η τέταρτη της γνωστής παρέας του «Sex and the City» Κριστίν Ντέιβις πρωταγωνιστεί στην ταινία «Couples Retreat», που κατέκτησε την πρώτη θέση στο αμερικανικό box office και σύντομα θα κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες. Και μπορεί η ζωή της να βρίσκεται μεταξύ Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες, αλλά προτιμά την πρώτη, όπως μου είπε. Εκεί συναντηθήκαμε και μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για τη νέα της ταινία αλλά και για τα μυστικά που θα αποκαλυφθούν στο καινούργιο σίκουελ του «Sex and the City»!

Χρειάστηκε να κάνετε ψυχανάλυση πριν ή μετά την ταινία «Couples Retreat»;

(Γέλια.) «Εγώ έχω τον ψυχολόγο μου στην ταχεία κλήση του κινητού μου εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί η ηρωίδα μου να καταλήγει σε ψυχολόγο, αλλά εγώ την έχω προλάβει προ πολλού! Με τη βοήθειά του - για να ακριβολογώ των ψυχολόγων -έγινα περισσότερο ζεν και κατάφερα αυτό να το μεταδίδω στους φίλους και τους συνεργάτες μου».

H αλήθεια είναι ότι δεν παίζετε συχνά σε κινηματογραφικές ταινίες μετά το «Sex and the City»

«Ναι, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ σε ένα τόσο αστείο σενάριο όπως αυτό του Couples Retreat. Έχω μπει εδώ και κάποια χρόνια στα 40 μου. Μου φάνηκε λοιπόν πολύ δελεαστικό να βάλω ένα υποθετικό ερώτημα: "Αν ήμουν παντρεμένη, θα έφτανα σε συμβούλους γάμου;».

Τι απάντηση δώσατε σε αυτό το ερώτημα;

«Ότι είμαι καλύτερα που αυτή τη στιγμή δεν φοράω μονόπετρο ή βέρα!».

Παίζουν ρόλο και οι εισπράξεις;

Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η οικονομική πλευρά. Θυμάμαι πριν κυκλοφορήσει το πρώτο Sex and the City ότι ήμασταν πολύ αγχωμένοι όλοι, γιατί η ταινία ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε πριν ακόμα ολοκληρωθεί η σειρά. Και αυτό παρόλο που η σειρά ήταν μονοκάμερη και στην καλωδιακή τηλεόραση, γεγονός που μας έδινε ελευθερίες που δεν απολαμβάνουν τα παραδοσιακά sitcom, όπως ελευθερία της έκφρασης ή εξωτερικά γυρίσματα. Πάντως, πιστεύω ότι η τάση αυτή έχει να κάνει και με την αναγνωρισιμότητα του προϊόντος και της ανάγκης του κόσμου να στραφεί σε οικεία πρόσωπα σε καιρό κρίσης».

Ως ανεξάρτητη, μη δεσμευμένη γυναίκα που δεν έχει παιδιά, σας ενοχλεί ότι στις περισσότερες ταινίες που παίξατε το μήνυμα είναι ότι πρέπει να βρούμε κάποιον άνθρωπο για να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας και να κάνουμε οικογένεια;

«Θα πρέπει να το σκεφτώ αυτό. Πάντως, στη νέα μου ταινία, το "Couples Retreat", το θέμα δεν είναι αυτό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ζευγάρια που είναι ήδη παντρεμένα και που πρέπει να δουλέψουν για να διορθώσουν το γάμο τους. Είναι διαφορετικό από τις περισσότερες ρομαντικές κωμωδίες, καθώς δεν έχει να κάνει τόσο με την αναζήτηση μιας σχέσης όσο με τη συντήρησή της. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αστείο το κάστινγκ, με τον Βινς Βον και τον Τζον Φάβρο. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο για το θεατή να βλέπει μια ταινία ελπίζοντας ότι ο πρωταγωνιστής θα μείνει μόνος. Όλοι μέσα τους ψάχνουν το happy end. Μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχουν πολλά σενάρια με θέμα μοναχικούς ανθρώπους, αλλά αυτά δύσκολα βρίσκουν χρηματοδότηση. Γενικότερα, υπάρχει μια διάθεση επένδυσης σε ασφαλείς επιλογές, λόγω των δύσκολων καιρών. Όπως είπα και προηγουμένως, εκεί οφείλεται και η μόδα των ριμέικ».

Ξέρω ότι αγαπάτε τα ζώα. Ασχολείστε με τον ακτιβισμό υπέρ της πανίδας;

«Ναι, τα αγαπάω! Έχω δύο σκυλιά, μαμά και κουτάβι, τα οποία πήρα από μια στέγη μικρών ζώων. Επίσης, πρόσφατα πήγα στην Κένια, γιατί είχα δει μια εκπομπή για ένα ορφανοτροφείο στο Ναϊρόμπι για μωρά ελέφαντες. Όταν έφτασα εκεί λοιπόν, ήταν περίοδος ξηρασίας και έτυχε να βρούμε ένα μωρό ελέφαντα και να το πάμε στο ορφανοτροφείο. Το όνομά του είναι Σάιμου και έχω ανεβάσει κι ένα βίντεο με αυτόν στο site μου!».

Υπήρχαν όμως φήμες ότι δεν ήθελαν όλες...

«Όλες θέλαμε. Οι δυσκολίες ήταν άλλου τύπου. Η επιτυχία της πρώτης ταινίας μας έδωσε τη δυνατότητα αυτή τη φορά να κινηθούμε "ναι μεν με ασφάλεια", αλλά, ευτυχώς, με περισσότερη ελευθερία. Έχουμε κι εδώ γάμους. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι υπάρχουν και γκέι γάμοι».

Όσο για τη φημολογία που θέλει κάποια από όλες σας να πεθαίνει;

«Έχω διαβάσει πολλές και διαφορετικές φήμες για το τι θα γίνει. Θα απαντήσω, αλλά κάπως διαφορετικά. Η ταινία βασίζεται σε μια τηλεοπτική σειρά που είναι κωμωδία. Ακόμα και θάνατος να υπήρχε, θα βρισκόταν μια λύση να καλύψει τη θλιβερή του πλευρά».

Με ποιο ρόλο έχετε ταυτιστεί περισσότερο στην καριέρα σας; Ποιος χαρακτήρας είναι πιο κοντά σ’ εσάς;

«Ξέρεις, είναι περίεργο. Σίγουρα δεν έχω καμία σχέση με τη Σάρλοτ και, φυσικά, ούτε με την Μπρουκ από το "Μelrose Place", την οποία μάλιστα μισώ! Είναι όμως αλήθεια ότι στην τηλεόραση, όπου ερμηνεύεις τον ίδιο χαρακτήρα κάθε εβδομάδα, είναι αναπόφευκτο να βάζεις κάτι από τον εαυτό σου στο ρόλο. Και οι σεναριογράφοι προσπαθούν να ενισχύσουν αυτή την αλληλεπίδραση του ηθοποιού με το ρόλο. Για παράδειγμα, έχω εμπλουτίσει το λεξιλόγιο της Σάρλοτ με εκφράσεις που χρησιμοποιώ συχνά στην προσωπική μου ζωή. Και αυτό συμβαίνει με όλες μας από το "Sex and the City". Αλλά για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, θα πρέπει να πω ότι στη Σάρλοτ θα δείτε περισσότερα από τον εαυτό μου σε σχέση με το "Couples Retreat", όπου αναγκάζονται, προκειμένου να σώσουν τη σχέση τους, να μπουν σε ένα πρόγραμμα ψυχανάλυσης».

Πώς σχολιάζετε την τάση για μεταφορά τηλεοπτικών σειρών στον κινηματογράφο;

«Όχι μόνο σειρές αλλά και ριμέικ παλιών ταινιών. Είναι λες και δεν υπάρχουν νέες ιδέες εκεί έξω! Από τη μία, πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην ανασφάλεια των στούντιο να επενδύσουν σε νέες ιδέες κάτω από την απειλή της κρίσης. Από την άλλη, έχει να κάνει με τη βάση οπαδών της κάθε σειράς, που εξασφαλίζουν ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για την ταινία και ότι εφόσον είναι καλογραμμένη θα πάει καλά και εισπρακτικά».

Τι θα μας αποκαλύψετε για τα γυρίσματα του νέου «Sex and the City»; Βρίσκεστε ήδη στα μέσα των γυρισμάτων, έτσι δεν είναι;

«Σωστά. Η Σάρα σήμερα γυρίζει μερικές συμπληρωματικές λήψεις από τη σκηνή που κάναμε τις προάλλες. Στην πραγματικότητα όλες μας θέλαμε, μόλις ολοκληρώθηκε η σειρά, το "Sex and the City" να γίνει και ταινία!».