Ψυχραιμία, παιδιά

25.06.2007
Τα πήρε στο κρανίο ο Γιώργος Κιμούλης, γιατί κάποιοι του χρέωσαν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο ειδύλλιο με την Τζούλια Αλεξανδράτου.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά ο ίδιος, αν και γενικά αποδέχεται τις προκλήσεις στη δουλειά του, είχε πει στον παλιό καλό φίλο και συνεργάτη του Νίκο Περάκη από την αρχή ότι είχε τις αντιρρήσεις του να παίξει στην καινούργια του ταινία «Ψυχραιμία παιδιά» η όψιμη σταρ ελέω Ψινάκη, που σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε για άλλη μια φορά να γίνει η πέτρα του σκανδάλου. Και όσο κι αν η Τζούλια Αλεξανδράτου επέμενε να τη ρωτάνε οι δημοσιογράφοι μόνο για την ταινία, η «βόμβα» είχε σκάσει. Ο Γιώργος Κιμούλης δεν ήρθε στη συνέντευξη της παρουσίασης της ταινίας φανερά ενοχλημένος και ο Νίκος Περάκης τα έψαλε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μιλώντας για δημοσιογραφία των μεσημεριάτικων εκπομπών που απευθύνεται σε νοικοκυρές που πλένουν εκείνη την ώρα τα πιάτα τους (σ.σ.: οι νοικοκυρές δεν ανήκουν στο κοινό του κ. Περάκη;)! Μάλιστα, ο γνωστός σκηνοθέτης θεώρησε σωστό να αφαιρέσει υλικό από το δημοσιογραφικό φάκελο, για να αποφύγει παρόμοιους συσχετισμούς στο μέλλον, αν και στο παρελθόν δεν τον είχε πειράξει καθόλου το αντίθετο μάλιστα, αποτέλεσε και διαφήμιση της ταινίας η προβολή των ερωτικών σκηνών που είχαν στη «Λούφα και παραλλαγή-Σειρήνες στο Αιγαίο» ο Γιάννης Τσιμιτσέλης με τη Βίκυ Καγιά. Έτσι, κάποιοι δημοσιογράφοι αποχώρησαν δυσαρεστημένοι για τον άκομψο τρόπο που φέρθηκε ο κ. Περάκης, παρόλο που γνωρίζει καλά το παιχνίδι της showbiz, αλλά και τι θέλει το κοινό, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει την ποιότητα με την εμπορικότητα.

Έχασε τον έλεγχο
Σ αυτή την περίπτωση, όμως, φαίνεται ότι η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο του Νίκου Περάκη, γιατί ο καλός του φίλος και παλιός συνεργάτης από την πρώτη ταινία «Λούφα και παραλλαγή» Γιώργος Κιμούλης δεν δέχτηκε να συζητιέται το όνομά του μαζί με αυτό της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Αν και είναι γνωστός γυναικοκατακτητής στον καλλιτεχνικό χώρο (σ.σ.: ο ίδιος πάντα ως γνήσιο αρσενικό προστάτευσε τις ερωτικές του σχέσεις), αυτήν τη φορά ο Γιώργος Κιμούλης ένιωσε θιγμένος με το παρατραβηγμένο ειδύλλιο. Άλλωστε, όπως παραδέχτηκε ο κ. Περάκης, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, κινδυνεύει πλέον ακόμα και η φιλία τους. Ο τίτλος της ταινίας του «Ψυχραιμία παιδιά» αποδείχτηκε δυστυχώς προφητικός, καθώς από την πρώτη στιγμή η νεαρή ερωμένη του Σωτήρη Μάνδρακα, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Κιμούλης, και δεν είναι άλλη από την Τζούλια Αλεξανδράτου άναψε άθελά της φωτιές. Ο γνωστός θεατράνθρωπος, που στα 30 χρόνια της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας έχει παίξει τους δυσκολότερους ρόλους στο θέατρο και πολύ προσεγμένους ρόλους στον κινηματογράφο, δεν φαντάστηκε ότι θα έμπλεκε έτσι αποδεχόμενος την πρόκληση του Περάκη. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, λοιπόν, προτίμησε να απέχει από τη συνέντευξη Τύπου και να ασχοληθεί με τις πρόβες του «Μάκβεθ», που θα ανεβάσει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Ίσως ακόμα και η απουσία του Γιώργου Καραμίχου να ήταν μια σιωπηλή διαμαρτυρία στην παρουσία της Τζούλιας Αλεξανδράτου, όπως συζητιέται στα πηγαδάκια της showbiz. Τι κι αν η Μαρία Τζομπανάκη προσπάθησε να υποστηρίξει το νέο βήμα της νεαρής Τζούλιας. Ο Γιώργος Κιμούλης με τη σιωπή του έδειξε ότι ακόμα και στο παιχνίδι της showbiz υπάρχουν όρια. Ευτυχώς δηλαδή που έχουν τελειώσει οι σκηνές, γιατί ίσως είχε κι άλλο πονοκέφαλο ο κ. Περάκης. Πάντως, η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους το Δεκέμβριο και, αφού από τώρα κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον, φαίνεται ότι θα κάνει την ίδια τρομερή εισπρακτική επιτυχία που έκανε η «Λούφα και παραλλαγή - Σειρήνες στο Αιγαίο».

Όσο για το στόρι, είναι ένα καλοκαιρινό 24ωρο κάποιων νέων που θέλουν να ξεφύγουν από τα προβλήματα που τους έχουν κληροδοτήσει οι γονείς τους και προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους με χιούμορ και τρέλα.

Παίζουν επίσης οι Βάσω Καβαλιεράτου, Ορφέας Αυγουστίδης, Ευτυχία Γιακουμή, Γιώργος Χρανιώτης, Στέλιος Ξανθουδάκης, Ευγενία Θεωνά κ.ά.