Σεξ, χρήμα και σκάνδαλα στις Κάννες

07.06.2007
Ξεκινώντας από μια εντυπωσιακή αφίσα, το διασημότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της γαλλικής Ριβιέρας, γιορτάζοντας τη διαμαντένια επέτειό του με τους a-list καλεσμένους του
Ξεκινώντας από μια εντυπωσιακή αφίσα, το διασημότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της γαλλικής Ριβιέρας, γιορτάζοντας τη διαμαντένια επέτειό του με τους a-list καλεσμένους του, φάνηκε αντάξιο της φήμης του. Τέσσερις ημέρες μετά το «κλείσιμο» οι φελλοί από τις σαμπάνιες και η ασημόσκονη από το glitter ακόμη παραμένουν αδιάψευστοι μάρτυρες ενός πάρτι που ξέρει όσο κανένα άλλο τη μαγική συνταγή: σεξ, χρήμα και πολλά σκάνδαλα!


Τα πιο «hot» κουτσομπολιά
1. Τα «γελάδια» της Πάμελα: Με γιουχαϊσματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι δημοσιογράφοι στις Κάννες την Πάμελα Άντερσον, όταν, εκτός από το ότι άργησε 2 ώρες να εμφανιστεί για τη φωτογράφηση, δήλωσε ότι το φεστιβάλ είναι «σαχλό». «Οι Κάννες είναι κάτι το πολύ παλαβό και σαχλό. Ακόμα και όταν το βλέπω από την τηλεόραση, μου φαίνεται ότι σπρώχνουν τους ηθοποιούς στο κόκκινο χαλί σαν γελάδια», είπε χαρακτηριστικά. Αυτό σε συνδυασμό με τις 2 ώρες που έστησε τους φωτογράφους και τα 5 λεπτά που αξιώθηκε να καθίσει μόλις εμφανίστηκε προκάλεσε το γιουχάισμα των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων.

2. Το πιο ωραίο ζευγάρι: Τον τίτλο αυτό σίγουρα κατέκτησαν η Αντζελίνα Τζολί με κοκτέιλ φόρεμα St John Couture και ο Μπραντ Πιτ. Το ζευγάρι βρίσκεται στις Κάννες μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους. Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως έφτασαν στη γαλλική Ριβιέρα από την Τσεχία, όπου βρίσκονταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας της «Wanted».

3. Κατάθλιψη για τον Χιου: Με πολλά κιλά λιγότερα και μάλλον εριστική διάθεση φαίνεται σήμερα να αποτελεί σκιά του παλιού καλού εαυτού του o ηθοποιός Χιου Γκραντ. Η αλήθεια είναι ότι περνάει δύσκολες ημέρες ο περιζήτητος Βρετανός εργένης. Μετά το χωρισμό του από την επί 3 χρόνια σύντροφό του Τζεμίμα Καν πρόσφατα συνελήφθη να ξυλοφορτώνει παπαράτσι που την είχε στήσει έξω από το σούπερ μάρκετ που ψώνιζε.

4. Τα τέρατα έχουν και σωματοφύλακες: Μεταξύ άλλων περίεργων που είδαμε, έκαναν την προώθηση της πρώτης τους κινηματογραφικής ταινίας τρόμου και τα γνωστά τέρατα των Lordi της Eurovision! Μάλιστα, οι σωματοφύλακες που τους συνόδευαν ήταν περισσότεροι από τους fans που γνώριζαν μόλις το όνομά τους!

Μιμήσου το στυλ της
1. Σάρον Στόουν: Εκπληκτική μονόχρωμη τουαλέτα, που «οδηγούσε» στο υπερθέαμα ενός ζευγαριού από πολύ μοδάτες πλατφόρμες έντονα μεταλλικού χρώματος!

2. Λιζ Χάρλεϊ: Εμφανίστηκε με τον Valentino, ο οποίος την έντυσε με μακρύ φόρεμα στο χρώμα που αγαπά πολύ, ένα έντονο φούξια.

3. Έβα Χερτζίκοβα: Ως νέο μέλος του παγκόσμιου baby boom, εμφανίστηκε με το σύντροφό της Γκρεγόριο Μαρσάχ φορώντας ροζ μακρύ φόρεμα και κοσμήματα Chopard.

4. Ζιλιέτ Μπινός: Προτίμησε τόνους του διακριτικού γαλλικού σικ μιας μαύρης στράπλες τουαλέτας, αλλά και μαύρο φόρεμα με τιράντες χιαστί στην πλάτη σε γραμμή 50s, που φόρεσε κατά τη συνέντευξη Τύπου.

5. Μάγκι Τσέουνγκ: Μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, που κάθε σεζόν βρίσκεται στην πρώτη σειρά στο σόου που διοργανώνει ο οίκος Balenciaga στο Παρίσι. Για φέτος προτίμησε μια ασπρόμαυρη τουαλέτα του οίκου.

Τα αξεσουάρ πολλών καρατίων των celebrities!
1. Οι ακριβές ειδικές συλλογές του οίκου Luis Vuitton βρήκαν τη θέση τους στο Φεστιβάλ των Καννών. Η σειρά που συμπληρώνει την καλοκαιρινή συλλογή του Μαρκ Τζέικομπς για τον Luis Vuitton έχει προκαλέσει μεγάλες λίστες αναμονής, παρά την υπερβολική τιμή της!

2. «Κανείς δεν αρνείται να ντύσει τη Νικόλ Κίντμαν ή την Αντζελίνα Τζολί. Γι αυτό και έχουμε πάρει 350 ζευγάρια παπούτσια μαζί μας. Φέραμε επίσης από τη Σκοτία στις Κάννες και τον ειδικό βαφέα μας», δήλωσε η Ταμάρα Μάλεν, υπεύθυνη επικοινωνίας του αγγλικού οίκου παπουτσιών για σύγχρονες Σταχτοπούτες Jimmy Choo.

3. Τα κοσμήματα ντύνουν με τη λάμψη τους πολλές διεθνείς σταρ. Ο οίκος κοσμημάτων Chopard είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς αυτού του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού πάρτι. Φέτος είδαμε σκουλαρίκια και περιδέραια που άγγιζαν κάποια από αυτά το μυθικό ποσό των 300.000 ευρώ!

Οι πιο «sexy» άντρες
1. Ο «σούπερ μπαμπάς» Μπραντ Πιτ με sleek look (κολλημένα και βρεγμένα μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω), αυστηρό μαύρο σμόκιν και αντίστοιχο γιλέκο.

2. Ακόμη ένας περιζήτητος μπαμπάς ο Τζούντ Λο, με σμόκιν Dolce & Gabbana και κλασικά μαύρα γυαλιά Rayban Wayfarers.

3. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ντυμένος από τον Giorgio Armani με επίσης μαύρο κοστούμι συνοδευόμενος από την αδελφή του Leila, που φορούσε Roberto Cavalli.

Έλληνες σταρ και ανομολόγητοι έρωτες
1. Ντεμπούτο της ελληνικής παρουσίας στις Κάννες το 1951, με την «Τελευταία αποστολή» του Νίκου Τσιφόρου.

2. Τον επόμενο χρόνο η πρωταγωνίστρια της «Νεκρής πολιτείας» Ειρήνη Παπά έκλεψε τα βλέμματα όλων, μαζί και του Αλί Χαν, που ήταν τότε φρεσκοχωρισμένος από τη Ρίτα Χέιγουορθ. Η Ειρήνη Παπά, μάλιστα, δεν χρειάστηκε για λόγους προώθησης της ταινίας της να φωτογραφηθεί με αποκαλυπτικό μπικίνι, κάτι βέβαια που οδήγησε τις αντίζηλές της στο να διαδώσουν ότι έχει, άκουσον άκουσον, άσχημα πόδια!

3. Η Ελληνίδα σταρ με τις περισσότερες συμμετοχές στο φεστιβάλ είναι η Έλλη Λαμπέτη. Το 1954 περπάτησε στο κόκκινο χαλί με το «Κυριακάτικο ξύπνημα», το 1956 με «Το κορίτσι με τα μαύρα» και το 1958 με το «Τελευταίο ψέμα».

4. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με τη «Στέλλα» το 1955 και οι Κάννες γνώρισαν το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της μεγάλης Μελίνας Μερκούρη. Λίγες ώρες αφού πάτησε το πόδι στη γαλλική Ριβιέρα η Μελίνα γνώρισε το μελλοντικό σύντροφο της ζωής της Ζιλ Ντασέν.

Την επόμενη χρονιά η Μελίνα συμμετείχε με το «Ποτέ την Κυριακή». Η πιο λαμπρή ελληνική στιγμή, το πάρτι που ακολούθησε την προβολή της ταινίας. Ο μύθος μιλάει για διασκέδαση διονυσιακών επιπέδων, για τον Ντασέν να χορεύει χασάπικο και τη Μελίνα ξυπόλητη να εξηγεί εμπράκτως πώς μεταφράζεται το «κέφι» στα γαλλικά, αφήνοντας εποχή κι ένα σωρό από σπασμένες Limoges για τους επόμενους

5. Κάποιοι παλιοί που παρακολουθούν χρόνια το φεστιβάλ ακόμη θυμούνται το περίφημο συρτάκι που χόρεψε η Αλίκη για τις «Διπλοπενιές». Αλησμόνητη και η Τζένη Καρέζη στα «Κόκκινα φανάρια», αλλά και η στιγμή που τα φλας των δημοσιογράφων πήραν φωτιά, τότε που η Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε στις Κάννες με τις «Θαλασσιές χάντρες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ