Χωρίς ντάμα ο «Καβαλιέρε»

01.06.2007
Μόνος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και χωρίς να έχει κάποια γυναικεία παρέα στο πλευρό του; Αυτό και αν ήταν μία από τις αποκαλύψεις του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και χωρίς να έχει κάποια γυναικεία παρέα στο πλευρό του; Αυτό και αν ήταν μία από τις αποκαλύψεις του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος, φυσικά, για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για σχόλια κατά την παρουσία του στο ΟΑΚΑ, αλλά και καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα. από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ

Ο «Καβαλιέρε» ταξίδεψε στην Αθήνα για το μεγάλο τελικό ναυλώνοντας ένα Airbus 319, στο οποίο επιβιβάστηκαν αρκετά μέλη του ιταλικού Κοινοβουλίου και, φυσικά, οι άνθρωποί του: οι δύο γιοι του Πιερσίλβιο και Λουιτζίνιο, η γραμματέας του Μαρινέλα, οι σύμβουλοί του, αλλά και ο προσωπικός του μασέρ! Γυναικείες υπάρξεις όμως, όπως αυτές που μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν ο «Καβαλιέρε», δεν υπήρχαν!

Η γκρίνια και η μουρμούρα από τη σύζυγό του Βερόνικα Λάριο για την πρόσφατη εμφάνισή του με πέντε γυναίκες στο εξοχικό τους (!), αλλά και τα συχνότατα παραστρατήματά του, που δίνουν «τροφή» στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά της Ιταλίας, ήταν αρκετά για να του κόψουν τη φόρα. Ο ιδιοκτήτης των «ροσονέρι», λοιπόν, προτίμησε σε αυτήν τη γιορτή του ποδοσφαίρου να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να αρκεστεί μόνο στα τυπικά.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι απέφυγε τις διακριτικές ματιές στις αιθέριες υπάρξεις που κυκλοφορούσαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε έστω και για λίγες ώρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Έφτασε στην Αθήνα λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του ματς και από το αεροδρόμιο πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα του στο Καβούρι, όπου είχε κλείσει μια σουίτα. Φυσικά, πάντοτε είχε στο πλευρό του τη γραμματέα του αλλά και το μασέρ του, προκειμένου να παρουσιαστεί «φρέσκος» το βράδυ του ματς στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το πρόγραμμά του περιλάμβανε αρχικά ξεκούραση και στη συνέχεια, αφού φόρεσε τα σπορ ρούχα του, συναντήθηκε με τους παίκτες της Μίλαν, τους ευχήθηκε καλή τύχη και συνέφαγε με τον προπονητή της Κάρλο Αντσελότι. Από τις θέσεις των επισήμων, απ όπου παρακολούθησε το ματς, έδωσε ακόμη και τις εντολές του στον προπονητή των «ροσονέρι» για κάποιες αλλαγές που ήθελε να γίνουν στο αγωνιστικό σχήμα, διότι ο «Καβαλιέρε» θέλει να έχει λόγο σε όλα!

Τα δύο γκολ που πέτυχε ο Φίλιπο Ινζάγκι ήταν βάλσαμο για το μεγιστάνα των ιταλικών ΜΜΕ, καθώς άνοιγαν διάπλατα το δρόμο για τον 7ο τίτλο της Μίλαν και τον 5ο από την ημέρα που ο Μπερλουσκόνι έχει αναλάβει τα ηνία του συλλόγου. Αλλά εκείνο που έχει σημαντικότερο ρόλο για τον ίδιο είναι το γεγονός ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει αφ υψηλού τη μάχη με την κυβέρνηση της Ιταλίας, που επιχειρεί να περάσει ένα νόμο ο οποίος θα πλήξει την τηλεοπτική του κυριαρχία. Ήταν φυσικό λοιπόν να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου σαν μικρό παιδί. Αγκαλιά με τους παίκτες, οι οποίοι τον «πέταξαν» και στον αέρα, και πλημμυρισμένος από χαρά δεν έχασε την ευκαιρία να ασπαστεί όποιον έβρισκε μπροστά του. Ιδιαίτερα στο ξενοδοχείο, όταν επέστρεψαν άπαντες, ο «Καβαλιέρε» θύμισε το γνωστό Μπερλουσκόνι. Πειράγματα, αστεία προς όλους και, φυσικά, περισσότερο προς τις αιθέριες υπάρξεις! Κι αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι ήταν μπροστά και το τελευταίο που θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν να γίνει εκ νέου πρωτοσέλιδο για γυναικοδουλειές. Έτσι, προτίμησε να σχολιαστεί για τις φωνητικές του ικανότητες, καθώς τραγούδησε τον ύμνο αλλά και τα συνθήματα της ομάδας, αλλά και για την τούρτα που πρόσφερε στην ομάδα, η οποία είχε το σήμα της Μίλαν και πάνω και κάτω από αυτό αναγραφόταν «Πρωταθλήτρια 2007». Λίγο πριν από τα ξημερώματα αποχώρησε διακριτικά για τη σουίτα του, δίχως πάλι τη συνοδεία κάποιας γυναίκας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.