Αγοράζει την... Ελλάδα

23.05.2007
Η Πάμελα Άντερσον αγοράζει τη χώρα μας. Όχι, μη βιαστεί κανείς να σκεφτεί ότι η χώρα μας «ξεπουλιέται» στη διάσημη ναυαγοσώστρια.

Τα πράγματα είναι πιο απλά, με τη χυμώδη ηθοποιό να γίνεται μεν ιδιοκτήτρια της «Ελλάδας», όχι όμως της πραγματικής, αλλά του νησιού που φέρει τη συγκεκριμένη ονομασία στο σύμπλεγμα των τεχνητών νησιών «Κόσμος» που κατασκευάζεται στο Ντουμπάι. Ο Τόμι Λι, ο πρώην σύζυγος της Πάμελα Άντερσον, πήρε την απόφαση να δαπανήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, προκειμένου να δωρίσει στην καλή του το συγκεκριμένο νησί, ευελπιστώντας ότι μαζί με την «Παμ» και τα δύο τους παιδιά θα μπορούν να περνούν κάποιον από τον αρκετό, είναι η αλήθεια ελεύθερο χρόνο τους. Όπως αποκάλυψε ο 44χρονος ντράμερ, τσέκαρε αρκετά νησιά πριν καταλήξει στο συγκεκριμένο, το οποίο τον κέρδισε διότι αισθάνεται γνήσιος Έλληνας!

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πράγματι η καταγωγή του είναι από την Ελλάδα, αφού έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Και από τη στιγμή, λοιπόν, που νιώθει έτσι, είπε να αποκτήσει και την «Ελλάδα» του συγκεκριμένου συμπλέγματος. Ο «Κόσμος» είναι μια κατασκευή στο Ντουμπάι η οποία αποτελείται από 300 τεχνητά νησιά, που έχουν τοποθετηθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν το σχήμα της Γης! Η πρόσβαση στα νησιά (που έχουν έκταση από 23 μέχρι 84 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα) γίνεται αποκλειστικά μόνο μέσω θαλάσσης και το κόστος αγοράς για καθένα από αυτά ξεκινά από τα 12 και φτάνει τα 37 εκατ. ευρώ. Ν.Ζ.