Μετρημένες στα δάχτυλα οι νέες σειρές

15.09.2010
Και μάλιστα του ενός χεριού! Μόλις 5 νέες σειρές θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και, αν συνυπολογίσουμε όσες συνεχίζονται από πέρυσι, μαζί με τις καθημερινές, φτάνουν συνολικά τις 10! Στον ανταγωνισμό της ελληνικής μυθοπλασίας παραμένουν, έστω και με μειωμένες δυνάμεις, μόνο το Mega και ο ΑΝΤ1, καθώς ο Alpha και η ΕΡΤ έχουν αποσυρθεί ήδη από την προηγούμενη τηλεοπτική περίοδο.

mega
Στο Μεγάλο κανάλι είναι η πρώτη χρονιά που θα προβληθούν τόσο λίγες ελληνικές σειρές. Οι ιθύνοντες στο Mega κάνουν... στροφή, ποντάροντας φέτος σε ριάλιτι και τηλεπαιχνίδια.

«Το νησί»
Πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ και προσαρμοσμένο σεναριακά από τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου, μας ταξιδεύει στη Σπιναλόγκα. Πρόκειται για το μικρό νησάκι απέναντι από την Ελούντα της Κρήτης, που από το 1905 έως το 1957 αποτελούσε «γκέτο» για τους λεπρούς όλης της Ελλάδας. Καλογυρισμένες σκηνές από ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών: Κατερίνα Λέχου, Στέλιος Μάινας, Νίκος Ορφανός, Γιούλικα Σκαφιδά, Ευγενία Δημητροπούλου, Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ορφέας Αυγουστίδης κ.ά.

«Κούκλες»
Ρομαντική κωμωδία για τη ζωή τεσσάρων γυναικών που διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους και, ξαφνικά, πρόσωπα και καταστάσεις που θεωρούσαν δεδομένα αλλάζουν. Μια 30άρα γυναίκα (Λίνα Σακκά), πρότυπο μητέρας και συζύγου που η ζωή της ανατρέπεται, μια μεγαλοαστή σνομπ μητέρα (Ράνια Σχίζα), μια φιλόδοξη δημοσιογράφος με εφήμερες ερωτικές σχέσεις (Δήμητρα Ματσούκα) και μια επαρχιώτισσα που πάσχει από κατάθλιψη θα συνδεθούν μέσω του ψυχολόγου τους, με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένες και οι τέσσερις.

«Η γενιά των 592 ευρώ»
Η σειρά εστιάζει στην οικονομική κρίση και στα προβλήματα των νέων. Από την κωμική πλευρά όμως. Η παρέα πέντε νέων παιδιών παλεύει για καλύτερη δουλειά, μια ευτυχισμένη σχέση, αληθινές φιλίες. Ο 25άρης Αλέξης (Δημήτρης Μακαλιάς), που ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά εργάζεται υποαμειβόμενος σε μια διαφημιστική εταιρεία, ο Σταύρος (Θοδωρής Αντωνιάδης), που εκπονεί το διδακτορικό του, ο Χαραλάμπης (Κωνσταντίνος Γαβαλάς), που μένει με τους γονείς του και αρνείται να ενηλικιωθεί, η Ιωάννα (Άνδρη Θεοδότου), με σπουδές ψυχολογίας και η Κατερίνα (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου), απόφοιτος νομικής της Οξφόρδης, που προσγειώνεται ανώμαλα στην ελληνική πραγματικότητα. Την παρέα συμπληρώνει ένας Ουκρανός μετανάστης (Λευτέρης Ελευθερίου) που συγκατοικεί με τον Σταύρο.

ΑΝΤ1

«Ελεύθερος κι ωραίος»
Μία μόλις καινούργια σειρά προγραμματίζει ο ΑΝΤ1 στο νέο του πρόγραμμα. Ο λόγος για τον «Ελεύθερο κι ωραίο», με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, που βρισκόταν από πέρσι στα συρτάρια του καναλιού. Η Τατιάνα (Θάλεια Ματίκα) μπαίνει στο ταξί για να πάει στην κηδεία μιας γειτόνισσάς της. Οδηγός ο Σταμάτης (Γιώργος Πυρπασόπουλος), ο οποίος γοητεύεται αμέσως από την παρουσία της. Εκείνη διατηρεί δεσμό με τον Αλέξανδρο (Μέμος Μπεγνής), ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου. Ο ταξιτζής κυνηγάει τη Λέτα (Ιωάννα Πηλιχού), η οποία δεν του δίνει καμία σημασία. Αυτό που δεν γνωρίζουν ο ταξιτζής και η πελάτισσά του είναι ότι η Λέτα και ο Αλέξανδρος έχουν παράνομη σχέση. Ένα λαχείο θα σταθεί αφορμή για να γίνουν γείτονες ο Σταμάτης και η Τατιάνα, καθώς εκείνος θα κερδίσει τον πρώτο λαχνό και θα αγοράσει διαμέρισμα στην πολυκατοικία που μένει εκείνη. Έτσι, αρχίζουν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις. Στους υπόλοιπους ρόλους θα δούμε τους: Κάρμεν Ρουγγέρη, Έφη Παπαθεοδώρου και Δημήτρη Βλάχο.