Ο Νίκος δολοφονείται ξανά...

05.10.2009
Τον δολοφονούν για δεύτερη φορά. Αυτά που λέγονται μέσα σ’ αυτή την αίθουσα έπρεπε να μείνουν εδώ και όχι να γίνουν βορά σε αδηφάγες ψυχές.

Τον δολοφονούν για δεύτερη φορά. Αυτά που λέγονται μέσα σ’ αυτή την αίθουσα έπρεπε να μείνουν εδώ και όχι να γίνουν βορά σε αδηφάγες ψυχές. Με αυτό το παράπονο των συγγενών, όπως και με πόνο, απέραντη θλίψη και ένα τεράστιο ερωτηματικό «Γιατί αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να πληρώσει τόσο σκληρά τις όποιες προτιμήσεις του;» ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να κυλήσει η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών και το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξουν στόματα και να βγουν λεπτομέρειες ικανές να χορτάσουν τη διεστραμμένη περιέργεια ατόμων που η μόνη τους απόλαυση είναι ο πόνος, τα πάθη και τα αδιέξοδα των άλλων. Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος, που πλήρωσε τελικά με τη ζωή του το πάθος του για αυτοκαταστροφή, όπως κι αν εκφραζόταν στη συμπεριφορά του.

Την ώρα που στο σπίτι της Δράμας δεν υπάρχει τηλεόραση και η μητέρα του, η κυρία Νικολέττα, περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας πάνω από τον τάφο του γιου της, στην Αθήνα οι λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Σεργιανόπουλου σοκάρουν ακόμη και τα πιο... άνετα αφτιά!

Μια πρόγευση πήραμε στην έναρξη της δίκης, όπου ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας Ελευθέριος Ψύλλος, δηλώνοντας ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, περιέγραψε τη διαδικασία του αγοραίου έρωτα μεταξύ αντρών στα κακόφημα στενά της πλατείας Βικτωρίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακούγοντας μια τέτοια κατάθεση η τραγική μητέρα θα έχανε τον κόσμο... Αλλά και για την αδερφή του, που βιώνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, κρίθηκε τελικά ότι είναι καλύτερα να μην κατέβει στην Αθήνα για να παραστεί στη διαδικασία, γιατί πιθανόν το στρες από την αναβίωση λεπτομερειών να επιδείνωνε την κατάστασή της.

Από την πλευρά της οικογένειας κατέθεσε ο γαμπρός του θύματος, Χρήστος Παπαθεοδώρου. Ανέφερε πως ο Σεργιανόπουλος ήταν πολύ δεμένος με την οικογένειά του. Τον χαρακτήρισε εσωστρεφές και μοναχικό άτομο που κρρατούσε πολλά πράγματα για τον εαυτό του. «Θέλω να πει την αλήθεια παλικαρίσια», είπε κοιτώντας προς τον κατηγορούμενο. «Την αλήθεια την ξέρει ο Νίκος, ο ίδιος και ο Θεός. Ο Νίκος δεν μπορεί πια να μιλήσει, άρα ο κατηγορούμενος πρέπει να την πει», ήταν τα τελευταία του λόγια απευθυνόμενος στην έδρα.

Στην κατάθεσή του ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσαύτης έκανε λόγο για σφαγή και στη συνέχεια παρέθεσε τα ευρήματα που σόκαραν την αίθουσα. «Όλα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά. Λαιμός και θώρακας επλήγησαν αυτόματα», ανέφερε ο κ. Κουτσαύτης και στη συνέχεια περιέγραψε πώς βρήκε το θύμα ανάσκελα, γυμνό, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ
Θα ρίξει βόμβα στο δικαστήριο;

Μπήκε σκυφτός και αμίλητος στη δικαστική αίθουσα κρύβοντας το θλιμμένο βλέμμα του πίσω από ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά. Ίσως γιατί, όπως εξομολογήθηκε στο ΛΟΙΠΟΝ άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά, ο Αλέξανδρος έχει αποφασίσει να μιλήσει για τα πάντα. Για όλα όσα είδε, έζησε, αισθάνθηκε και βίωσε δίπλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο. Μια πολύχρονη φιλία με έντονες διακυμάνσεις. Ποια ήταν η πραγματική σχέση των δύο φίλων; Πόσο κοντά ήταν το τελευταίο χρονικό διάστημα; Γιατί για μεγάλη χρονική περίοδο είχαν σταματήσει να μιλάνε και ποιο περιστατικό τους έφερε πάλι κοντά; Θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Ρήγας και για τη δική του προσωπική ζωή; Ποιες εικόνες τού έχουν μείνει στο μυαλό από τις επισκέψεις του στο διαμέρισμα του Αγίου Αρτεμίου και από το σκάφος του Νίκου Σεργιανόπουλου; Ποιες άγνωστες λεπτομέρειες και περιστατικά σημάδεψαν τη φιλία τους; Τι γινόταν πίσω από τα φώτα και τις κάμερες στους «Δύο ξένους;». Η ζωή του Αλέξανδρου Ρήγα άλλαξε μετά το θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου. Απομένει να δούμε αν η κατάθεσή του θα αλλάξει και την τροπή της πολύκροτης δίκης.