Έλιν Γουντς: "Δεν είχα καταλάβει τίποτα"!

26.08.2010
Μόλις δύο μέρες μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της από τον Τάιγκερ Γουντς (Tiger Woods) και ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το παχυλό ποσό που πήρε ως αποζημίωση -παρά το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει- είχε εξαγοράσει την σιωπή της, η απατημένη σύζυγος άνοιξε το στόμα της.

Μόλις δύο μέρες μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της από τον Τάιγκερ Γουντς (Tiger Woods) και ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το παχυλό ποσό που πήρε ως αποζημίωση -παρά το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει- είχε εξαγοράσει την σιωπή της, η απατημένη σύζυγος άνοιξε το στόμα της.

Η Έλιν Νόρντεγκρεν (Elin Nordegren) επέλεξε το περιοδικό "People" για να αφηγηθεί μέσα από τις σελίδες του τη δική της εκδοχή για την ιστορία του σεξουαλικού σκανδάλου που -μεταξύ άλλων- διέλυσε τον γάμο της.

Τονίζοντας ότι οι απιστίες του πρώην άντρα της την έκαναν να νιώθει "ηλίθια" στέλνοντάς της στην "κόλαση", το 30χρονο μοντέλο από τη Σουηδία αποκάλυψε ότι το στρες από την έκταση που πήρε το σκάνδαλο της προκάλεσαν αϋπνίες και απώλεια βάρους, ενώ λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το διαζύγιο, άρχισε να χάνει και τα μαλλιά της.

"Έζησα στην κόλαση", εξομολογήθηκε η Νόρντεγκρεν η οποία παντρεύτηκε τον διάσημο αθλητή του γκολφ τον Οκτώβριο του 2004 στα Μπαρμπάντος και σήμερα έχει μαζί του δύο παιδιά, την 3χρονη Σαμ (Sam) και τον 19 μηνών Τσάρλι (Charlie).

Από την πλευρά του ο Τάιγκερ, του οποίου οι αμέτρητες -όπως προέκυψε τελικά- εξωσυζυγικές σχέσεις που αποκαλύφθηκαν με τη μορφή χιονοστιβάδας κατέστρεψαν εκτός από τον γάμο και την αψεγάδιαστη μέχρι πρότινος εικόνα του ως αθλητή, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την όλη ιστορία.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων US PGA στους οποίους συμμετείχε, έκανε τα πρώτα δημόσια σχόλια για το διαζύγιό του ξεκινώντας από την παραδοχή ότι οι πράξεις του και μόνο τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. "Έκανα πολλά λάθη στη ζωή μου. Και αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να μάθω να ζω", συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν νιώθει ανακούφιση τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαζυγίου, ο Γουντς απάντησε: "Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή λέξη. Αυτό που νιώθω είναι, μάλλον, λύπη".

Μιλώντας στο "People" η Νόρντεγκρεν αποκάλυψε ότι η αρχική της αντίδραση όταν έμαθε ότι ο άντρας της την είχε απατήσει ήταν "σοκ και δυσπιστία". Στη συνέχεια, και καθώς μια "στρατιά" από γυναίκες ξεφύτρωναν από παντού ισχυριζόμενες ότι είχαν σχέσεις μαζί του, άρχισε να αναρωτιέται.

"Ένιωθα ηλίθια καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονταν. Πώς μπορεί να μην είχα καταλάβει τίποτα;" αναρωτήθηκε. "Η λέξη προδοσία δεν είναι αρκετά δυνατή. Ένιωσα ότι είχε καταρρεύσει όλος μου ο κόσμος", συνέχισε.

Ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη αυτή για λογαριασμό του γνωστού αμερικανικού περιοδικού, μιλούσε με την Νόρντεγκρεν επί 19 ώρες συνολικά μέσα στις 4 τελευταίες μέρες. Δεν ήταν εύκολη η όλη διαδικασία, γιατί η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη.

Ανάμεσα στα πράγματα που αποκάλυψε η πρώην κυρία Γουντς είναι ότι ο Τάιγκερ είχε όντως προσπαθήσει να την πλησιάσει ξανά ζητώντας να τα ξαναβρούν, αλλά τελικά εκείνη συνειδητοποίησε ότι η κάθε προσπάθεια θα ήταν άσκοπη, αφού είχε χάσει τελείως την εμπιστοσύνη της σε εκείνον, παρά τα όνειρα που είχε κάνει για την κοινή ζωή τους. "Τον αγάπησα. Περνούσαμε πολύ όμορφα και ένιωθα μεγάλη σιγουριά δίπλα του", τόνισε, ενώ σύγκρινε τη θλίψη της με εκείνη του πένθους αφού το διαζύγιο, για την ίδια το διαζύγιο ήταν κάτι σαν θάνατος.

Όταν ζητήθηκε από τον Γουντς να σχολιάσει την παραπάνω θέση την Νόρντεγκρεν εκείνος απάντησε ξεκάθαρα ότι όχι μόνο την καταλαβαίνει, αλλά συμμερίζεται απόλυτα τα συναισθήματα της πρώην γυναίκας του.

"Της εύχομαι τα καλύτερα στα πάντα. Διανύουμε μια πολύ στενάχωρη περίοδο στις ζωές μας. Έχουμε αγωνία για το αύριο και στο πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα", τόνισε.

Μιλώντας για τα άπειρα σενάρια που ακολούθησαν το ξέσπασμα του σκανδάλου τον περασμένο Νοέμβριο η Έλιν επέμενε ότι δεν υπήρξε ποτέ επεισόδιο βίας το βράδυ που εκείνος τράκαρε έξω από το σπίτι τους, όπως ισχυρίστηκαν πολλοί, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά σχόλια, τουλάχιστον "υστερικά". "Και μόνο το ότι ειπώθηκε ότι πήρα ένα μπαστούνι του γκολφ και τον χτύπησα είναι γελοίο", δήλωσε.

Έχοντας ήδη ζητήσει δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά του, ο 34χρονος Γουντς ακολούθησε θεραπεία για τον εθισμό του στο σεξ σε ειδική κλινική αποτοξίνωσης και ύστερα από μερικούς μήνες αποχής επέστρεψε στο άθλημά του με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα σταθεί και πάλι δίπλα του.

Εξάλλου, η ζωή συνεχίζεται και το ίδιο ισχύει και για την πρώην γυναίκα του, η οποία μετά τις εξελίξεις που έφεραν τα πάνω, κάτω στη ζωή της έχει ριχτεί με τα μούτρα στη δουλειά, ή μάλλον στο διάβασμα, για να ολοκληρώσει το πτυχίο της στην ψυχολογία όσο πιο γρήγορα μπορεί.

"Νιώθω πιο δυνατή από ποτέ. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα πιστεύω μου, στις αποφάσεις και στον εαυτό μου", δήλωσε με σιγουριά στο "People" η Έλιν ενώ σε ερώτηση σχετικά με το... συναισθηματικό της μέλλον ήταν ξεκάθαρη: "Τώρα με νοιάζουν μόνο τα παιδιά μου και εγώ και θα είναι έτσι για αρκετό καιρό. Όμως πιστεύω στον έρωτα γιατί τον έχω ζήσει".

Στο τέλος της συνέντευξης, η Νόρντεγκρεν αποκάλυψε ότι από τα γεγονότα και μετά δεν έχει παρακολουθήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο γκολφ ενώ ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα μιλήσει δημόσια για προσωπικό της ζήτημα.

"Τα άμεσα σχέδιά μου αφορούν την προσαρμογή τη δική μου και των παιδιών στη νέα μας κατάσταση", δήλωσε ενώ συμπλήρωσε ότι παρότι θα συνεχίσει τα μαθήματά της, το βασικό της μέλημα είναι να δώσει στον εαυτό της τον χρόνο που χρειάζεται για να κλείσουν οι πληγές της.

Οι δύο πρώην σύζυγοι εξέδωσαν μια κοινή δήλωση στην οποία ανακοινώνουν επίσημα τη λήξη του γάμου τους, εύχονται ο ένας στον άλλο τα... καλύτερα και υπόσχονται να δουλέψουν μαζί όσον αφορά την ευτυχία των παιδιών τους.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα