Οι πλαστικές έφεραν το θάνατο

28.02.2007
Στον απόηχο της είδησης του θανάτου της Αν Νικόλ Σμιθ και ενώ τα αίτιά του παραμένουν αδιευκρίνιστα πληθαίνουν οι απόψεις που θέλουν τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις που έκανε η ξανθιά σεξοβόμβα στο στήθος της μάλλον να την οδήγησαν στο μοιραίο.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της καλύπτονται από αρκετή δόση μυστηρίου, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πλέον ανοιχτά ότι η 39χρονη σταρ, όπως όλα δείχνουν έπεσε θύμα ενός περίεργου κοκτέιλ από αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, αντιβιοτικά και παυσίπονα!

Αν και έφυγε σύντομα, η ζωή της ήταν σαν παραμύθι. Πρώην στριπτιζέζ και στη συνέχεια playmate του περιοδικού «Playboy» το 1993, είδε τις μετοχές της πολύ γρήγορα να εκτοξεύονται στα ύψη. Ένα χρόνο μετά, το 1994, παντρεύτηκε νεότατη τον 89χρονο Τεξανό δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Μάρσαλ, προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις και πολλά καυστικά σχόλια. Ο γάμος αυτός όμως μπορεί να συζητήθηκε έντονα, αλλά τη βοήθησε παράλληλα πάρα πολύ. Κι αυτό γιατί κατάφερε να μπει στη βιομηχανία του θεάματος, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και έζησε το αμερικάνικο όνειρο στο έπακρο, μέχρι που έχασε τη ζωή της πριν από λίγες μέρες.

Το πολυτελές δωμάτιο όπου άφησε την τελευταία της πνοή, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο και καζίνο «Hollywoods Seminole Hard Rock», έγινε μεμιάς σημείο συνάντησης ντετέκτιβ, αστυνομικών και ιατροδικαστών.

Η πρώτη διαπίστωση των ειδικών αφορούσε την πολύ αδύναμη και κουρασμένη εικόνα που παρουσίαζε η Αν Νικόλ Σμιθ τον τελευταίο καιρό. Έκανε εξαντλητική δίαιτα και παραπονιόταν τελευταία για ναυτίες, πονοκεφάλους και συμπτώματα γρίπης. Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε ότι η όμορφη σταρ, εκτός του ότι ήταν πλημμυρισμένη μέχρι το λαιμό από τα χρέη, είχε και πολλά προβλήματα με ναρκωτικά και χάπια.

Βέβαια, μετά το θάνατο του συζύγου της τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, αφού η επώδυνη δικαστική διαμάχη σχετικά με το μοίρασμα της περιουσίας του Μάρσαλ είχε ξεκινήσει το 2000 και κράτησε μέχρι τον περασμένο Μάιο, ενώ λίγους μήνες αργότερα ήρθε και ο θάνατος του 20χρονου γιου της Ντάνιελ από υπερβολική δόση ναρκωτικών να της δώσει ένα ακόμη γερό «χαστούκι».

Όλα αυτά όπως αποδείχτηκε σημάδεψαν για τα καλά την υγεία της.

Το μοναδικό ευχάριστο γεγονός που μεσολάβησε όλο αυτό το διάστημα ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ήρθε στον κόσμο η κορούλα της Ντανιελίν, καρπός της σχέσης της με τον αγαπημένο της Χάουαρντ Στερν. Αυτό δεν την εμπόδισε από μια νέα σειρά πλαστικών επεμβάσεων.

Η προσθετική που είχε κάνει παλιότερα για να βελτιώσει την εικόνα του στήθους της αλλά και οι ποικίλες διορθωτικές επεμβάσεις που ακολούθησαν προκάλεσαν ανήκεστο βλάβη στην υγεία της.

Σύμφωνα τώρα με την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου της σεξοβόμβας, θα χρειαστούν έρευνες πέντε εβδομάδων για να διαπιστωθούν. Όπως όλα δείχνουν όμως, οι αλλεπάλληλες εγχειρήσεις που είχε κάνει η εντυπωσιακή κυρία της σόουμπιζ για να κερδίσει τη δική της μάχη με το χρόνο την επιβάρυναν ανεπανόρθωτα.

Η μετεγχειρητική της κατάσταση την είχε οδηγήσει στο σημείο να παίρνει καθημερινά δέκα διαφορετικά είδη χαπιών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντέξει τους αφόρητους πόνους που την ταλαιπωρούσαν καθημερινά.

Το μόνο σίγουρο πάντως μέχρι στιγμής είναι ότι η νεογέννητη κόρη της θα κληρονομήσει περιουσία 240 εκατομμυρίων λιρών!