Βίκυ Παγιατάκη: "Οι εκλογές φέρνουν εκλογές"

28.09.2009
Η γνωστή αστρολόγος Βίκυ Παγιατάκη μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την επόμενη μέρα των εκλογών, τους κερδισμένους και τους χαμένους, αλλά και για τις επόμενες εκλογές, που δεν πρόκειται να αργήσουν, όπως προβλέπει.

Από την ΕΛΣΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Στο τεύχος 906 του ΛΟΙΠΟΝ, στις 9 Ιουλίου, η κ. Παγιατάκη σε μια συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει είχε μιλήσει για εκλογές που ήταν πολύ κοντά, ένα άνοιγμα στο βήμα του Γιώργου Παπανδρέου και έναν προβληματισμό και λάθος timing του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως και για διασπαστικές τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Οι μέρες που ακολούθησαν και τα γεγονότα την επιβεβαίωσαν πλήρως. Γι’ αυτό και δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό και της ζητήσαμε τις προβλέψεις της, όχι μόνο για τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στη συνέντευξή μας τον Ιούλιο είχε προβλέψει ότι οι εκλογές θα γίνονταν πολύ πιο σύντομα από ό,τι νομίζαμε. Όπερ και εγένετο. Και τώρα, όμως, μας λέει σχεδόν το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή και οι επόμενες εκλογές δεν θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα. Προβλέπει επίσης ότι εκεί κοντά στις εκλογές ή λίγο μετά θα εκδηλωθούν ενέργειες εκφοβισμού από κάποια μη... νόμιμη ομάδα, αλλά και καιρικά ή γεωφυσικά φαινόμενα.

Κυρία Παγιατάκη, μας είχατε υποσχεθεί ότι όταν προκηρυχθούν εκλογές, θα μας μιλούσατε γι’ αυτές και τα αποτελέσματά τους.

«Mάλλον εννοούσα να σας περιγράψω όλο το... story, γιατί είχα ήδη μιλήσει για το αποτέλεσμα των ενδεχόμενων εκλογών στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στο Alter. Όλοι έλεγαν ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα όταν γίνουν και αμέσως θα γίνει άλλη εκλογική αναμέτρηση, ενώ εγώ υποστήριζα ότι θα υπάρξει κυβέρνηση και ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε τον πρώτο λόγο. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, γιατί η ημερομηνία των εκλογών δεν δείχνει εύκολα και σταθερά μπράγματα για την κυβέρνηση που θα προκύψει».

Τι εννοείτε ακριβώς;

«Μάλλον πρέπει να σας κάνω μια πλήρη ανάλυση των πολιτικών κομμάτων, των πολιτικών αρχηγών και αυτή να τη συγκρίνω με την ημερομηνία των εκλογών. Η ημερομηνία από μόνη της δεν δίνει πλήρες αποτέλεσμα. Ξεκινάω λοιπόν:

Από τις 21 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στην Παρθένο, όπου θα βρίσκεται και ο Ερμής. Αυτοί οι δύο πλανήτες θα περάσουν πάνω από τον Ήλιο (δηλαδή, το ζώδιο και τον Δία του κ. Καραμανλή). Αυτό το πλανητικό συναπάντημα δίνει ένα... χεράκι βοηθείας στον κ. Καραμανλή. Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα (σ.σ.: 19 Σεπτεμβρίου) που μιλάμε, φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι απλώς θα κερδίσει, αλλά θα... σαρώσει».

Δηλαδή, εσείς λέτε ότι δεν θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ;

«Aντίθετα. Πιστεύω άλλωστε, το είπα από πέρυσι ότι οι εκλογές που θα γίνουν θα δώσουν κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα, θα έχει αυτοδυναμία, αλλά όχι τόσο μεγάλη που να του επιτρέψει να κινηθεί με όλη του την άνεση. Οι εκλογές γίνονται μέσα σε μια δυνατή από πλευράς γεγονότων Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού. Σε αυτή συμμετέχει και ο Άρης με εμπρηστική ατμόσφαιρα, έλλειψη μέτρου και αστάθεια... που δυναμιτίζει κάπως το ήρεμο κλίμα. Διόλου απίθανο μία εβδομάδα πριν ή μία μετά να υπάρξουν και ενέργειες εκφοβισμού από κάποια μη... νόμιμη ομάδα ή καιρικά και γεωφυσικά φαινόμενα.

Η κυβέρνηση ή μάλλον το αποτέλεσμα... θα ξεκαθαρίσει πλήρως τη Δευτέρα, γιατί μπορεί να υπάρξουν κάποιες διεργασίες ή ενστάσεις.

Το ωροσκόπιο του κ. Παπανδρέου δείχνει ότι για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ θα έχει τόσο καλό αποτέλεσμα. Αν πάρετε στα χέρια σας το Astra & Όραμα του Οκτωβρίου 2007, θα δείτε ότι είχα πει για την κυβέρνηση που θα έβγαινε από τις εκλογές της 16ης/9/2007. Τα γραπτά βέβαια τα είχα δώσει ένα μήνα πριν.

Όποιος και αν εκλεγεί από αυτές τις εκλογές, είτε από δική τους ανεπάρκεια είτε από συγκυριακούς λόγους, δεν θα μπορέσει να πάει μακριά ...άρα θα είναι μια σύντομη διακυβέρνηση και δεν θα είναι αποτελεσματικός. Στη συνέχεια έγραψα τα εξής: Δεν είναι δυνατόν πάντα για τις 16/9/2007 ο κ. Παπανδρέου να ανατρέψει τον κ. Καραμανλή, αλλά αυτό θα το κάνουν οι δικοί τους ανεπαρκείς και όχι καθαροί συνεργάτες, σύμβουλοι και συνέταιροι. Την ίδια στιγμή στο πορτρέτο του κ. Παπανδρέου έγραφα μεταξύ άλλων τα εξής: Το πέρασμα του Κρόνου η πίεση, ανατροπές, δυσχέρειες, απρόοπτα, συμβάντα από τα ζώδια και των δύο μέχρι το τέλος του 2009 μπορεί να μην τους ξαναφέρει αντιμέτωπους πολιτικά. Το κάρμα τους ολοκληρώνεται στο 2009».

Θέλετε να πείτε ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα ηγείται της Νέας Δημοκρατίας;

«Για μένα υπάρχει ακόμα μία... ουρά των τωρινών καταστάσεων σχετικά με τον κ. Καραμανλή που θα παιχτεί την άνοιξη προς το καλοκαίρι του 2010. Εκεί φαίνονται οι δυνατές εξελίξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στο ωροσκόπιο του κ. Καραμανλή. Από τις 29 Οκτωβρίου Κρόνος και Πλούτωνας καθοριστικά γεγονότα και αλλαγές δείχνουν μεγάλη πίεση, φαγωμάρα, αμφρισβητήσεις, εσωστρέφεια και βαβούρα. Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου μπορεί να λάβουν χώρα διεργασίες για καινούργιες καταστάσεις. Μέχρι το Νοέμβριο του 2012 το κλίμα θα είναι περίπου όπως αυτό που επικράτησε στο ΠΑΣΟΚ από το 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009».

Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει προβλή?ατα συνοχής και ότι, αν βγει κυβέρνηση, όλα θα πάνε καλά;

«Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάτι τέτοιο. Ο κ. Παπανδρέου από το Φεβρουάριο του 2010 έως και τον Ιούλιο έχει και αυτός ένα δύσκολο διάστημα. Αυτό παρεπιμπτόντως είναι δύσκολο και για τον Κάρολο Παπούλια».

Δηλαδή, λέτε ότι δεν θα είναι εκ νέου Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

«Μα τώρα δεν συζητάμε για την εκλογή του. Πάντως, αν υπάρξει, θα έχει και κάποια αγκάθια».

Κυρία Παγιατάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη Βουλή;

«Με την... ψυχή στα δόντια».

Για να ολοκληρώσουμε, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα έχει τη δυνατότητα να διαγράψει τον κύκλο μιας τετραετίας;

«Αυτό δεν το πιστεύω. Μη βάλετε βαθιά στο... μπαούλο το εκλογικό σας βιβλιάριο. Βλέπετε, η παγκόσμια οικονομία και κατάσταση αλλά και οι κακοί μας γείτονες μπορεί να προκαλέσουν αρκετή φθορά».

Η οικονομία θα έχει τα ίδια χάλια;

«Να σας θυμίσω πως έχω ήδη πει ότι τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2010 η κατάστα ση στην οικονομία θα δυσχεραίνει όλο και περισσότερο. Λυπάμαι που το λέω».

Από τη συνέντευξη της κ. Παγιατάκη στο τεύχος Ιουλίου

Αν ο κ. Καραμανλής κάνει εκλογές μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα τις κερδίσει;

«Θα έλεγα όχι. Το διάστημα αυτό, από το Νοέμβριο του 2009 έως και τις 6 Απριλίου 2010, μπορεί να δώσει μια ανάσα στον κ. Καραμανλή, αλλά το ωροσκόπιο του κ. Παπανδρέου μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 και ιδιαίτερα από το Νοέμβριο του 2009 έως και τον Ιανουάριο του 2010 δείχνει ότι ανοίγει το βήμα του και βρίσκεται πολύ μπροστά από τον κ. Καραμανλή. Εδώ θα πρέπει να σου πω ότι βλέπω ένα κρίσιμο διάστημα, που αρχίζει από τις 11 Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου για τον κ. Καραμανλή, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Αλαβάνο και πιστεύω ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα ψηθούν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα προσδιορίσουν ακόμη περισσότερο το χρόνο των εκλογών».

Εντυπωσιαστήκαμε με την περίπτωση Καρατζαφέρη, που γράφατε «Μάλλον πρόθυμος εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για συνεργασία με τον κ. Καραμανλή, αλλά ο Κρόνος του κ. Καραμανλή χτυπάει τον Ήλιο του. Έτσι, ο κ. Καραμανλής θα αμφισβητήσει και θα σνομπάρει τον κ. Καρατζαφέρη και, φυσικά, δεν θα δεχθεί την πρόταση». Από πού το συμπεράνατε αυτό;

«Έβλεπα συγκρίνοντας τα ωροσκόπιά τους τον Κρόνο του κ. Καραμανλή να χτυπάει το ζώδιο του κ. Καρατζαφέρη και σκέφτηκα ότι δεν θα αποδεχθεί την πρόταση, παρότι θα του ήταν χρήσιμος».

Και τι άλλο προβλέπετε για τις πολιτικές εξελίξεις;

«Περισσότερα θα διαβάσετε στο "Astra & Όραμα", όπου θα βρείτε αναλυτικές προβλέψεις για όλες τις εξελίξεις».

Εντάξει, θα θέλαμε ωστόσο να μας πείτε αν η χώρα μας θα βγει αλώβητη από την οικονομική κρίση.

«Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Υδροχόου. Βλέπετε, δεν ανακηρύχθηκε ολόκληρη και μονομιάς αυτόνομο κράτος. Ασφαλώς και θα την επηρεάσει αρκετά η παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά προσωπικά δεν προβλέπω ότι θα επέλθει οικονομική καταστροφή και κατάρρευση, ούτε ότι θα αποβληθούμε από το ευρώ λόγω οικονομικού χρέους. Με Ποσειδώνα-Ήλιο στο ωροσκόπιό της... ζήτω η παραοικονομία! Μάλλον θα τα καταφέρουμε, αλλά με πάρα πολλές δυσκολίες μέχρι τον Ιούλιο του 2010, που για μένα θα είναι και η πιο έντονη πίεση παγκοσμίως».