Μπλεγμένος σε σκάνδαλο ναρκωτικών

26.01.2007
Το 2006 αποχαιρέτησε τον 59χρονο δημοφιλέστατο μουσικό Ζαν Μισέλ Ζαρ όπως θα άρμοζε σ' έναν βασιλιά της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το 2006 αποχαιρέτησε τον 59χρονο δημοφιλέστατο μουσικό Ζαν Μισέλ Ζαρ όπως θα άρμοζε σ' έναν βασιλιά της ηλεκτρονικής μουσικής. Στις 16 Δεκεμβρίου έδωσε μια συναυλία στην έρημο Σαχάρα στα πλαίσια του ρόλου του ως Πρέσβη Καλής Θελήσεως της Unesco. Πού να φανταζόταν ωστόσο ότι τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου το όνομά του θα συνδεόταν με σκάνδαλο ναρκωτικών, είδηση που έσκασε σαν βόμβα καταρχήν στο γαλλικό Τύπο. Πιο συγκεκριμένα, ο διάσημος καλλιτέχνης μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεών του στο Μαρόκο ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής για τη Γαλλία, μαζί βέβαια με το πολυμελές συνεργείο και τα πολυάριθμα φορτηγά που μεταφέρουν όλο το οπτικοακουστικό υλικό των συναυλιών του.

Στον έλεγχο όμως στο τελωνείο της χώρας οι αρχές βρέθηκαν μπροστά σε μια αποκάλυψηρεκόρ για τις αστυνομικές αρχές παγκοσμίως. Οι υπεύθυνοι λοιπόν των συνόρων δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τεράστια ποσότητα των 600 κιλών ινδικής κάνναβης που βρέθηκε σε κοντέινερ που είχε μέσα μέρος του συναυλιακού εξοπλισμού.

Η απάντηση του καλλιτέχνη ήταν ότι βρέθηκε μπλεγμένος σε οργανωμένη σπείρα. Το δείγμα ρητίνης από την κάνναβη που βρέθηκε και στα φορτηγά της συναυλίας του μουσικού αποτελούν τρανταχτό αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια των αστυνομικών αρχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της ποσότητας που «ταξίδευε» με προορισμό τη Γαλλία ανέρχεται στα 72 εκατομμύρια ευρώ. Όλοι τώρα αναμένουν τη δικαστική διαμάχη, που αναμένεται να συγκλονίσει τον παγκόσμιο καλλιτεχνικό κόσμο.