Μυστικά και ψέματα για τους Έλληνες κροίσους

26.01.2007
Και πάνω που πήγαμε να ξεχάσουμε τους σκανδαλιστικούς ισχυρισμούς του Ιταλού ομοφυλόφιλου σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι. Αυτούς μέσα από την αυτοβιογραφία του σχετικά με τα δύο μεγαθήρια του παγκόσμιου εφοπλιστικού λόμπι, τις οικογένειες Ωνάση και Νιάρχου, που προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη και τάραξαν την κοσμοπολίτικη ζωή του διεθνούς jet set. Αυτή τη φορά ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος έζησε από κοντά τους «χρυσούς Έλληνες», μέσα από το ΛΟΙΠΟΝ αποκαλύπτει τα κρυφά τους μυστικά!

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Χείμαρρος ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος από το βήμα του ΛΟΙΠΟΝ μιλάει για όλα όσα έζησε ο ίδιος τη «χρυσή» εποχή Ωνάση-Νιάρχου. Για τον κρυφό έρωτα του διάσημου Ρούντολφ Νουρέγιεφ με τον Ωνάση, για το αντίπαλο δέος των ωκεανών, τον Σταύρο Νιάρχο, ο οποίος σαγηνεύτηκε από το σταρ χορευτή και έθεσε στη διάθεσή του το ιδιόκτητο νησί του, τη θαλαμηγό του «Κρεολή» και τα παλάτια του, αλλά στο τέλος εκείνος ερωτεύτηκε το γιο του Φίλιππο! Για τους ενδόμυχους φόβους της Μαρίας Κάλλας, για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις του ίδιου του Τζεφιρέλι με τον Ωνάση, που συνοδεύτηκαν από τα ανάλογα ψεύτικα σκάνδαλα που άφησε τεχνηέντως να διαρρεύσουν για να διαφημίσει το βιβλίο του και να γίνει μπεστ σέλερ, όπως το μίσος και την αντιζηλία του για τον Νουρέγιεφ

«Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ γούσταρε το διάσημο γυναικοκατακτητή Ωνάση και αργότερα ερωτεύτηκε αθεράπευτα τον Φίλιππο Νιάρχο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και πατέρα του νεαρού Σταύρου, που διατηρεί σχέση με την Πάρις Χίλτον», αποκάλυψε μέσα από τη συνέντευξή μας ο δημοσιογράφος και βιογράφος του Ωνάση Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

Όσο για τον ίδιο τον Τζεφιρέλι, ο οποίος περιγράφει σε κάποιες σελίδες «εκείνος ο φριχτός Ωνάσης σε μια βόλτα με τη βάρκα του με φλέρταρε, ίσως γιατί με ζήλευε και ήθελε να σπείρει ζιζάνια ανάμεσα σ' εμένα και τη λατρεμένη μου Μαρία Κάλλας», ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος κατέρριψε κάθε μύθο και μας αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Τζεφιρέλι γούσταρε τον Ωνάση. «Μου το είπε η Μαρία Κάλλας, ότι ο νάρκισσος Τζεφιρέλι, που τη θαύμαζε και ήταν φίλος της, έβλεπε τον Ωνάση σαν λαχταριστό αντρικό μεζέ. Γούσταρε τον Έλληνα κροίσο με πάθος και γι αυτό ζήλευε παθολογικά τον Νουρέγιεφ».

Ερωτικές αντιζηλίες
Η Μαρία Κάλλας σε κάποια από τις συναισθηματικές της εξάρσεις εμπιστεύτηκε ένα μυστικό στον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ότι θεωρούσε το Ρώσο χορευτή που εκείνο το διάστημα ανήκε στην κλειστή συντροφιά του Αριστοτέλη Ωνάση ως μία από τις ατυχίες της προσωπικής της ζωής και φοβόταν τη διάλυση της σχέσης της με τον Αριστοτέλη, το μόνο άντρα που αγάπησε!

«Η Μαρία Κάλλας μου εκμυστηρεύτηκε: Δημητράκη μου, δεν φοβάμαι καμία γυναίκα ότι θα μου πάρει τον Αρίστο, αλλά τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ», μας αποκάλυψε το μυστικό τους ο κ. Λυμπερόπουλος.

«Το 2004 με επισκέφτηκε συνεργείο της ρωσικής τηλεόρασης και μου πήρε συνέντευξη για τον Ωνάση. Ο Ρώσος δημοσιογράφος επέμενε να του πω ποιους ανθρώπους χρησιμοποίησε ο Έλληνας εφοπλιστής για να μεγαλουργήσει και να αποκτήσει τόση φήμη, αλλά ζήτησε και λεπτομέρειες για δύο συμπατριώτες του, τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ και τον Σεργκέι Καούζοφ, τον τρίτο σύζυγο της Χριστίνας. Για τον Νουρέγιεφ του ανέφερα αυτό που δίσταζα να γράψω. Ότι δηλαδή ήταν ερωτευμένος με τον Ωνάση».

Όσον αφορά τους ανθρώπους που «χρησιμοποίησε» ο Ωνάσης για τη μεγάλη καριέρα του, ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος μας είπε: «Θα σας πω, γιατί δεν θέλω να ξέρουν οι Ρώσοι τηλεθεατές περισσότερα από τους Έλληνες. Όταν ήταν νεαρός στο Μπουένος Άιρες, χρησιμοποίησε τη σοπράνο Κλαούντια Μούτζο. στερα την Ίνγκεμπορ Μπράιντε, που ήταν κόρη ενός Νορβηγού εφοπλιστή. Για το πρεστίζ του, την Γκρέτα Γκάρμπο, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, αρχικά και τη Μαρία Κάλλας, αλλά τελικά την ερωτεύτηκε, όπως και την Τζάκι Κένεντι, την οποία παντρεύτηκε για να ξεφτιλίσει τους Αμερικανούς».

Στον κύκλο με τους «χρήσιμους» ερωτικούς δεσμούς του Αριστοτέλη Ωνάση ανήκαν και οι Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Έβα Περόν, Τζέραλντιν Σπρεκλς. Το ίδιο και ο γάμος του με την Αθηνά Τίνα Λιβανού, τη μητέρα των παιδιών του, η οποία όμως ήταν και η μόνη που αγάπησε. Όλες τις άλλες σχέσεις του, όπως και αυτές με Γαλλίδες ηθοποιούς, επώνυμες καλλονές ή κάποιες κοσμικές «κυρίες επί πληρωμή», όπως ο ίδιος έχει πει, τις θεωρούσε «τσιλημπούρδημα». Ο Ωνάσης είχε ανδρωθεί, σύμφωνα με τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, μέσα σε «οίκους ανοχής» της Σμύρνης, όπως και ο Σταύρος Νιάρχος σε παρόμοιους «οίκους» του Πειραιά. «Ο αγοραίος έρωτας ήταν μια συνήθειά τους, με τη διαφορά ότι για τις ερωτοδουλειές τους μετά το γάμο τους χρησιμοποιούσαν ως γκαρσονιέρα τη θαλαμηγό τους».

Ο έρωτας του Νουρέγιεφ για τον Φίλιππο Νιάρχο
Ο Νουρέγιεφ ήταν για πολλά χρόνια ερωτοχτυπημένος με τον Ωνάση, αλλά όταν ο Σταύρος Νιάρχος τον απέσπασε από το «κλειστό κύκλωμα» του μεγάλου αντιπάλου του και ο θεϊκός χορευτής άρχισε να κόβει βόλτες στο κατάστρωμα της κομψής «Κρεολής», που ήταν αγκυροβολημένη στον όρμο της Βουλιαγμένης, ξαφνικά του πέρασε ο έρωτας με έναν καινούργιο έρωτα! Ο περίφημος «Ρούντι» πάντα φαινόταν να διασκεδάζει τη φιλοξενία του στη Σπετσοπούλα, τριγυρίζοντας με το γυμνασμένο και αισθησιακό κορμί του σχεδόν γυμνός στους τεράστιους κήπους της πολυτελούς βίλας. Η φωτογραφία που ανακαλύψαμε μέσα από το αρχείο του Δημήτρη Λυμπερόπουλου δείχνει μια σκαμπρόζικη στιγμή ανάμεσα στο χορευτή και το μεγαλοεφοπλιστή. Ο Νουρέγιεφ με μισόκλειστα μάτια φιλάει στο στόμα τον Σταύρο Νιάρχο. «Δεν δείχνει να ενοχλείται», σχολιάσαμε τη φωτογραφία με τη σκέψη ότι μπορεί να προκαλέσει διάφορα σχόλια.

«Οι Ρώσοι συνηθίζουν να φιλιούνται στο στόμα και μάλιστα τρεις φορές ως ένδειξη χαιρετισμού και φιλίας», μας έδωσε άμεσα την εξήγηση ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος για το συγκεκριμένο φιλί της φωτογραφίας. «Πολλές φορές βέβαια αυτό το ρώσικο έθιμο μπροστά σε τρίτους του κύκλου τους ήταν επιλήψιμο, γρήγορα όμως το συνήθιζαν όταν μάθαιναν ότι είναι άνευ ερωτικής σημασίας».

Ο Σταύρος Νιάρχος τάιζε και πότιζε το διάσημο χορευτή και ο υψηλός καλεσμένος αλλού είχε το νου του! Από τη στιγμή που αντίκρισε το γλυκό πρόσωπο του γιου του θαλασσοκράτορα, του Φίλιππου Νιάρχου, τον έπιασε μανία μαζί του! Η μοναδική του λαχτάρα ήταν να αναπνέει τον ίδιο αέρα με το νεαρό Φίλιππο. Δεν μπορούσε να κρύψει τον έρωτά του για εκείνον και δεν έδειχνε καμία επιθυμία να φύγει από την Ελλάδα ούτε ακόμη και όταν ήταν επικίνδυνη η παραμονή του στη χώρα μας, καθώς εκείνο το διάστημα του Ψυχρού Πολέμου το FBI υποπτευόταν ότι ο Νουρέγιεφ ήταν σοβιετικός κατάσκοπος. Μάλιστα, όπως ανέφεραν κάποιες άλλες πηγές μας, είχε κρυφτεί για αρκετές μέρες ώστε να χάσουν τα ίχνη του στη βίλα «Γαλήνη» στη Χαλκιδική.

Λίγο ο νέος έρωτας του διάσημου χορευτή, λίγο το κυνηγητό με τους πράκτορες, ο Ωνάσης τον στερήθηκε και η Μαρία Κάλλας επιτέλους από κει κι έπειτα μπορούσε να κοιμάται ήσυχη