Γίνε όπως η Ναταλία

29.01.2007
Φέτος μάς άφησε άφωνους με την εξωτερική μεταμόρφωσή της! O λόγος για τη Ναταλία Γερμανού, που στο πλευρό της βρίσκονται πάντα γοητευτικότατοι άντρες.

Από τον Aλέξη Στεργίου

Φέτος μάς άφησε άφωνους με την εξωτερική μεταμόρφωσή της! O λόγος για τη Ναταλία Γερμανού, που στο πλευρό της βρίσκονται πάντα γοητευτικότατοι άντρες. Ανακρίναμε τον personal trainer της Χάρη Κόγια, ο οποίος μας αποκάλυψε όλα τα μυστικά της διατροφής και των ασκήσεων που πέτυχαν να την κάνουν μία από τις ομορφότερες γυναίκες της showbiz.

Hταν, αν όχι η καλύτερη, σίγουρα από τις καλύτερες μαθήτριές μου, μας είπε ο γνωστός γυμναστής. «Ενσαρκώνει τη γυναίκα που θέλει πραγματικά να αλλάξει μερικές σωματικές ατέλειες και το καταφέρνει τελικά. Συνεργαστήκαμε άψογα. Πρόσεχε τη λεπτομέρεια. Εξαντλούσε το ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα ασκήσεων και έφτασε να βάζει παραπάνω σετάκια. Η διατροφή της υπήρξε συνειδητή και όχι το γεφύρι της Άρτας που συνήθως βλέπουμε. Δηλαδή γυναίκες που παλεύουν το πρωί στο γυμναστήριο να χτίσουν το σώμα τους και το βράδυ γυρνώντας σπίτι τα γκρεμίζουν όλα τρώγοντας ό,τι βρουν. Τη Ναταλία τη βοήθησε και η δομή του σώματός της».

Για κοιλιακούς που ζηλεύουν όλοι
«Όσους κοιλιακούς κι αν κάνεις (ροκανίσματα, κλασικούς κοιλιακούς χρησιμοποιώντας αντιστάσεις με βάρη), δεν θα δεις εμφανή αποτελέσματα, αν δεν ακολουθήσεις αυστηρή διατροφική συνταγή. Καθημερινή αερόβια γυμναστική (διάδρομος ή ποδήλατο) και χαλαρό τζόκιν. Πολλά και μικρά γεύματα, πολλά στεγνά φαγητά το αγαπημένο της Ναταλίας ήταν το φιλέτο κοτόπουλο και πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει καθημερινά να καταναλώνεις γύρω στα 2 λίτρα νερό».

Για σφιχτά χέρια
«Χρησιμοποίησε διάφορους αλτήρες και κάνε απλές προτάσεις και διπλώσεις των χεριών. Ανακάλυψε τη μαγεία των νέων σου χεριών σηκώνοντας βαράκια και κάνοντας ασκήσεις και εύκολα σετάκια. Μη φοβάσαι το λίγο βάρος και κάνε γραμμωμένους δικέφαλους».

Για καλοσμιλεμένους γλουτούς
«Σωτήριο το power plate και στην περίπτωση της Ναταλίας. Συνολική χρονική διάρκεια στο μηχάνημα των δονήσεων περίπου 1,5 ώρα. Κι εδώ όμως σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή. Κατηγορηματικά όχι στις σάλτσες και το junk food με τα γεμάτα λιπαρά γεύματα».

Για γάμπες και πόδια μοντέλων της πασαρέλας
«Μη φοβάσαι τα εξειδικευμένα μηχανήματα για προσαγωγούς, γάμπες και τετρακέφαλους. Πολύ καλές οι κωπηλατικές ασκήσεις με τα λάστιχα. Για την ελαστικότητα και τη μυϊκή τόνωση των κάτω άκρων επιλέξτε εναλλακτικές μεθόδους εκγύμνασης. Yoga και άλλες ανατολίτικης φιλοσοφίας ασκήσεις μπορούν να μας βοηθήσουν στην αποφυγή τραυματισμών, όπως κράμπες κ.λπ.».

Το σωτήριο power plate! Μύθος ή πραγματικότητα;

«Τόσο το power plate όσο και τα υπόλοιπα μηχανήματα δόνησης συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια της κάθε γυναίκας να σμιλέψει το κορμί της. Οι δονήσεις αυτές επιταχύνουν το κάψιμο των λιπαποθηκών, του συσσωρευμένου λίπους, με άλλα λόγια. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε υπό την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού, αφού η μη σωστή τοποθέτηση του σώματος μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές».

Ως personal trainer διάσημων κυριών ποια κακή συνήθεια τους λέτε συχνά να κόψουν «μαχαίρι»;

«Προσπαθώ να μην τους απαγορεύω τίποτα. Γιατί συνήθως, όταν μια γυναίκα στερείται κάτι από τη διατροφή της, της γυρίζει μετά μπούμερανγκ και αρχίζει να τρώει ασταμάτητα απ αυτό που της έλειψε».

Αντί για γλυκά, τι;

«Μπορούμε να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας προτιμώντας διάφορα γλυκά κουταλιού, μικρή ποσότητα από μαύρη σοκολάτα, κακάο ρόφημα χωρίς πολλή ζάχαρη αλλά και φρούτα με μέλι».

Βγαίνουμε έξω και θέλουμε να πιούμε. Τι κάνουμε;

«Αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, να προτιμούμε ένα ποτήρι λευκό κρασί, που περιέχει τις λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο».

Πόσες φορές την εβδομάδα θα πρέπει μια γυναίκα να επισκέπτεται το γυμναστήριο για να αρχίσει να βλέπει αποτελέσματα;

«Το minimum είναι 2 φορές την εβδομάδα, το πολύ καλό 3 φορές και το maximum 4 με 5 φορές».

Αερόβια γυμναστική: διάδρομος, ποδήλατο ή step; Τι απ όλα είναι το καλύτερο;

«Οι αερόβιες ασκήσεις γενικά είναι σωτήριες, όλες μαζί βέβαια με την κολύμβηση ή και το τζόκιν. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουν είναι η προπόνηση αερόβιας άσκησης να διαρκεί 25-45 λεπτά. Περισσότερης διάρκειας γυμναστική μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς».