Ο Έλτον Τζον μαγεύτηκε από ένα αγοράκι!

14.09.2009
Στον δρόμο που χάραξαν η Μαντόνα (Madonna) και η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) πορεύεται πλέον και ο τραγουδιστής Έλτον Τζον (Elton John), αφού αποφάσισε να υιοθετήσει ένα αγοράκι από την Ουκρανία.

Στον δρόμο που χάραξαν η Μαντόνα (Madonna) και η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) πορεύεται πλέον και ο τραγουδιστής Έλτον Τζον (Elton John), αφού αποφάσισε να υιοθετήσει ένα αγοράκι 14 μηνών από την Ουκρανία.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να πάρει κοντά του το παιδί καθώς οι τυπικές διαδικασίες δεν έχουν αρχίσει ακόμη και συνήθως είναι περίπλοκες και χρονοβόρες.

Όπως θα δείτε και στο συνοδευτικό βίντεο, ο 62χρονος σταρ της ποπ και ο σύντροφός του, Ντέιβιντ Φέρνις (David Furnish) πήραν την απόφαση της υιοθεσίας μετά από περιήγηση σε διάφορα ουρανικά ορφανοτροφεία.

Σύμφωνα με δήλωσή του στον τοπικό τύπο, το Σάββατο, ο Φέρνις ήθελε από καιρό να υιοθετήσουν έναν παιδί, αλλά ο ίδιος ήταν αντίθετος μέχρι που γνώρισε τον μικρό Λεβ (Lev) σε ένα ορφανοτροφείο που φιλοξενεί παιδιά, των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει από AIDS.

"Ο Ντέιβιντ ήθελε πάντα να υιοθετήσει ένα παιδί και εγώ πάντα έλεγα 'όχι', γιατί είμαι 62 ετών και πιστεύω ότι τα ταξίδια μου και ο τρόπος ζωής μου, ίσως δεν είναι σωστά για ένα παιδί", είπε ο τραγουδιστής: "Αλλά σήμερα είδα τον Λεβ και θέλω πολύ να τον υιοθετήσω. Δεν ξέρω πώς έγινε, αλλά μου έχει κλέψει την καρδιά. Και έκλεψε και την καρδιά του Ντέιβιντ και θα ήταν υπέροχο να τον πάρουμε. Σήμερα, άλλαξα γνώμη".

Στην ίδια δήλωσή του, αναγνώρισε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να καταστήσουν αδύνατη την υιοθεσία ενός παιδιού από την Ουκρανία, καθώς δεν υπάρχει επίσημη συνεργασία ανάμεσα στην Αγγλία και την Ουκρανία στο συγκεκριμένο θέμα:

"Δεν γνωρίζω ποιες διαδικασίες απαιτούνται για την υιοθεσία ενός αγοριού από την Ουκρανία. Δεν νομίζω ότι μπορώ, γιατί η Αγγλία δεν έχει υπογράψει συνθήκη με την Ουκρανία", είπε ο Τζον, αλλά διευκρίνισε ότι ο 46χρονος Φέρνις είναι Καναδός κι αυτό ίσως διευκολύνει τα πράγματα. Εξάλλου κάποιες χώρες προσπαθούν να εμποδίσουν τις υιοθεσίες από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.

Ο Τζον και ο Φέρνις επισκέφτηκαν το ορφανοτροφείο -όπου ο Τζον έδωσε μια συναυλία για τα παιδιά- ως μέρος του φιλανθρωπικού του έργου για το AIDS. Η Ουκρανία έχει έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους δείκτες διάδοσης του ιού HIV στην Ευρώπη.

Ο Τζον είπε επίσης ότι είχε ευαισθητοποιηθεί από τον αιφνίδιο θάνατο ενός από τους στενότερους φίλους του, του πιανίστα Γκάι Μπάμπιλον (Guy Babylon), την περασμένη εβδομάδα:

"Μου σπάραξε την καρδιά, γιατί ήταν μεγάλη διάνοια και πάρα πολύ νέος και έχει δύο υπέροχα παιδιά. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να αντικαταστήσω κάποιον που έχασα, με κάποιον στον οποίο μπορώ να προσφέρω ένα μέλλον".

Μετάφραση-απόδοση: Μαριλένα Φραγκιάδη