Γαμπρός και προσεχώς μπαμπάς

12.01.2007
Το πιο γλυκό στεφάνι της ζωής του φόρεσε ο Κώστας Κεντέρης! Μεταξύ συγγενών και λιγοστών φίλων ο Έλληνας ολυμπιονίκης άφησε το κλαμπ των εργένηδων και πέρασε σ' αυτό των παντρεμένων, αφού ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του Ελισάβετ Εξάρχου.

Από τον Νίκο Ζαμπάρα

Πρόκειται για τη γλυκιά ξανθιά κοπέλα που του έχει σταθεί τα δύο τελευταία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την περιβόητη πλέον υπόθεση ντόπινγκ. Μια υπόθεση που στιγμάτισε την αθλητική ζωή του Κεντέρη, αφήνοντάς τον εκτός δράσης για περισσότερο από μία διετία.

Τώρα, ωστόσο, τα πάντα δείχνουν να αλλάζουν. Ο γάμος του χρυσού ολυμπιονίκη με την εκλεκτή της καρδιάς του είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στη νέα σελίδα που έχει γυρίσει, ενώ το δεύτερο αναμένεται τον προσεχή Απρίλη. Τότε που στη ζωή του ζεύγους θα προστεθεί και τρίτο μέλος! Διότι η Έλσα όπως φωνάζει την αγαπημένη του ο Κεντέρης διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της Αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες του γάμου. Και αιφνιδίασαν τους πάντες, επιλέγοντας η τελετή να γίνει καθημερινή (την περασμένη Πέμπτη) και το κυριότερο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη, άλλωστε, βρέθηκαν μόνο συγγενείς του ζεύγους και μόλις τρεις φίλοι τους από το χώρο του αθλητισμού. Ο προπονητής Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα κι ο σύζυγός της (και προπονητής) Νίκος Δημητριάδης.

Στο εδώλιο και πάλι
Τα βάσανα πάντως για τον Κεντέρη από το σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει τον ελληνικό αθλητισμό παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δεν έχουν τελειώσει. Μπορεί ο Έλληνας ολυμπιονίκης να απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για την υπόθεση ντόπινγκ (όπως και η Κατερίνα Θάνου) έπειτα από το συμβιβασμό που πέτυχαν με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF), ωστόσο η υπόθεση δεν έχει κλείσει οριστικά. Κι αυτό διότι οι δύο Έλληνες ολυμπιονίκες καθώς κι ο τότε προπονητής τους Χρήστος Τζέκος παραπέμφθηκαν πρόσφατα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κατηγορούμενοι για ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις Αρχές, με αφορμή τα όσα είχαν περιγράψει για το περιβόητο τροχαίο ατύχημα που είχαν τη 12η Αυγούστου του 2004, την ημέρα δηλαδή που τους δύο Έλληνες ολυμπιονίκες αναζητούσαν οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ για να τους υποβάλουν σε έλεγχο ντόπινγκ Πέραν των δύο προαναφερθέντων κατηγοριών, ο Κεντέρης όπως και η Θάνου κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις παράβασης καθήκοντος και ψευδών βεβαιώσεων για τις οποίες παραπέμπονται επτά γιατροί του ΚΑΤ!

Ατενίζοντας το μέλλον
Παράλληλα, βλέποντας τα χρόνια να περνούν και ξέροντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να εγκαταλείψει τουλάχιστον τον πρωταθλητισμό, ο «γιος του ανέμου» έχει βάλει πλώρη να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον και στον τομέα των επιχειρήσεων.

Η οικογένεια της συζύγου του Ελισάβετ διατηρούσε ξενοδοχείο στο Πάπιγκο του νομού Ιωαννίνων, του οποίου τη διεύθυνση μάλιστα είχε η ίδια μαζί με τον αδερφό της, και από πέρυσι το ζευγάρι έχει ξεκινήσει τα σχέδια επέκτασής του.

Ο ολυμπιονίκης μας και η σύζυγός του αγόρασαν κτήματα στη γύρω από το ξενοδοχείο περιοχή, μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στο πράσινο και με θέα τα βουνά των Ιωαννίνων, και ετοιμάζουν να επεκτείνουν την οικογενειακή επιχείρηση και να δημιουργήσουν ένα χώρο αναψυχής που θα μπορεί να προσφέρει κάθε είδους πολυτέλεια. Έτσι, εκτός από τη δεύτερη μεγαλύτερη χαρά μετά το γάμο τους που τους περιμένει, τη γέννηση του παιδιού τους, το ευτυχισμένο ζευγάρι θα νιώσει τριπλή χαρά με τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου τους, τα οποία, όπως λέγεται, αναμένεται να γίνουν σύντομα.

Ο Κώστας Κεντέρης ξέρει να κερδίζει τους δύσκολους αγώνες, γι αυτό είναι μάλλον βέβαιο ότι και στη μάχη του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων θα καταφέρει να βγει και πάλι νικητής.

Επιστροφή στη δράση
Ο Κώστας Κεντέρης πάντως δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει σύντομα την ενεργό δράση, αλλά ετοιμάζεται για επιστροφή στους στίβους. Ήδη η τιμωρία του διετής αποκλεισμός από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που του είχε επιβληθεί εξέπνευσε λίγο πριν από το τέλος του 2006. Κι ο Έλληνας ολυμπιονίκης είναι έτοιμος να ξεκινήσει να τρέχει και πάλι, αρχής γενομένης από αγώνες εντός των συνόρων, προκειμένου να μπορέσει έτσι να συγκεντρώσει τα μόρια που απαιτούνται για τη συμμετοχή στα διεθνή μίτινγκ στίβου. Κι όπως λένε οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, δεν θα αργήσει να λάμψει και πάλι και στο διεθνές στερέωμα, κλείνοντας έτσι μια και καλή τα στόματα όλων των επικριτών του.