Το μεγαλείο της τέχνης

16.09.2009
Με τη μυρωδιά από τα καμένα δέντρα σχεδόν «νωπή» στους κατοίκους των βορείων προαστίων, οι οποίοι για άλλο ένα καλοκαίρι παραλίγο να κάνουν «μαύρες διακοπές», μια ανάσα ζωής, φύσης και πολιτισμού έβαλε χρώμα στα γκρίζα βράδια τους.

Με τη μυρωδιά από τα καμένα δέντρα σχεδόν «νωπή» στους κατοίκους των βορείων προαστίων, οι οποίοι για άλλο ένα καλοκαίρι παραλίγο να κάνουν «μαύρες διακοπές», μια ανάσα ζωής, φύσης και πολιτισμού έβαλε χρώμα στα γκρίζα βράδια τους. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μενάνδρεια 2009» του δήμου Κηφισιάς αφιερώθηκαν από το δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη και την πρόεδρο του πολιτιστικού κέντρου Νίνα-Ασπασία Βλάχου εξολοκλήρου στο περιβάλλον.

Όπως κάθε χρόνο, η πρωτοβουλία της αγαπητής αντιδημάρχου κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοτών, αλλά και γενικά γνωστών προσώπων που μένουν στα βόρεια προάστια. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το ρεσιτάλ πιάνου του παγκοσμίου φήμης Κηφισιώτη σολίστ Χρήστου Μαράντου, ο οποίος εκτέλεσε έργα μεγάλων συνθετών, όπως Ντεμπισί, Μπετόβεν, Μέντελσον και Λιστ. Οι βραδιές που ακολούθησαν είχαν ενδιαφέρον και πολυποίκιλο κοινό.

Περιελάμβαναν συναυλία του Χρήστου Χατζηνάσιου ?με την παρουσία του πατέρα του Γιώργου Χατζηνασίου στο πιάνο σε μια εμφάνιση-έκπληξη για όλους?, αλλά και συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα πάνω σε μονόπρακτο του Ζαν Κοκτό. Δύο σπουδαίες ακόμα βραδιές περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Η μία ήταν αφιερωμένη στον κορυφαίο λαϊκό καλλιτέχνη Ευγένιο Σπαθάρη, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, και μάλιστα ως ελάχιστο φόρο τιμής ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης θα δώσει το όνομά του σε δύο δρόμους της Κηφισιάς. Η δεύτερη ήταν η πρεμιέρα της αριστοφανικής κωμωδίας «Θεσμοφοριάζουσες», αφιερωμένη στον Νίκο Κούρκουλο, με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οι μαγικές βραδιές των Μενανδρείων αποτελούν φάρο πολιτισμού, που φωτίζει όλα τα βόρεια προάστια και ελπίζω του χρόνου να έχω την τιμή να τα παρακολουθήσω σε όλο το μεγαλείο τους.