Σπύρος Λάμπρου - Ελενα Παπαβασιλείου: "Πάνω στην ώρα"

14.09.2009
Θα μας καλημερίζουν καθημερινά από τη συχνότητα του Alpha, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί, με μια εκπομπή που θα συνδυάζει ενημέρωση και ψυχαγωγία. Λίγο πριν από την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου οι δύο παρουσιαστές μιλάνε στο ΛΟΙΠΟΝ για το νέο τους ξεκίνημα, τη συνεργασία τους μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αλλά και για τους... ανταγωνιστές τους!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ 

Θα μας καλημερίζουν καθημερινά από τη συχνότητα του Alpha, από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί, με μια εκπομπή που θα συνδυάζει ενημέρωση και ψυχαγωγία. Λίγο πριν από την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου οι δύο παρουσιαστές μιλάνε στο ΛΟΙΠΟΝ για το νέο τους ξεκίνημα, τη συνεργασία τους μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αλλά και για τους... ανταγωνιστές τους!

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Ο Γιώργος Αυτιάς αποχώρησε από το πρωινό του Alpha με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Σας φοβίζουν οι ενδεχόμενες συγκρίσεις;

«Φυσικά και θα γίνουν συγκρίσεις. Ο κ. Αυτιάς είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο και είχε μεγάλο μέρος των τηλεθεατών στο πλευρό του. Είμαι σίγουρος ότι το ?Πάνω στην ώρα? θα έχει τα ποσοστά τηλεθέασης που περιμένουμε».

Εκτός από τη χρονική διάρκεια, σε τι θα διαφέρει το «Πάνω στην ώρα» από το «Καλημέρα σας»;

«Το Πάνω στην ώρα είναι μια γρήγορη ενημερωτική και ψυχαγωγική εκπομπή. Το στούντιο, ο τρόπος που θα κινούμαστε στο χώρο, οι καλεσμένοι, ακόμα και τα θέματα θα είναι διαφορετικά. Θα το δείτε και θα σας αρέσει».

Η εκπομπή θα θυμίζει σε κάτι την «Πρωινή Μελέτη» του Star;

«Μόνο αν καλέσουμε την Ελεονώρα στο στούντιο, η οποία για μένα είναι πολύ καλή σ’ αυτό που κάνει».

Ποιος είναι ο στόχος σας για την πορεία της εκπομπής;

«Είναι κάτι πολύ καινούργιο. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε ήδη προσαρμοστεί, γιατί ολόκληρη η εκπομπή δεν είναι ένα απλό πρωινό, αλλά κάτι διαφορετικό, το οποίο δουλεύουν χρόνια στην Ευρώπη μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το RTL και το BBC».

Είστε χρόνια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του Alpha. Παράλληλα με την εκπομπή θα παραμείνετε και στο δελτίο ειδήσεων;

«Πολύ θα ήθελα να μείνω και στις ειδήσεις. Η αδρεναλίνη του δελτίου δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Όμως, δεν γίνεται. Θα κάνω ρεπορτάζ για την εκπομπή και, φυσικά, αν υπάρξει κάποιο μεγάλο γεγονός, είμαι στη διάθεση του διευθυντή μου, του Bασίλη Παπαδρόσου, για οτιδήποτε χρειαστεί».

Πιστεύετε πως το lifestyle ρεπορτάζ έχει θέση σε μια πρωινή ενημερωτική εκπομπή;

«Αν χαλαρώνει ο τηλεθεατής, νομίζω ότι είναι ωραίο. Δεν μου αρέσει να λέω ?όχι? σε καινούργια πράγματα. Άλλωστε, το lifestyle κάνει τα μεγαλύτερα νούμερα στα πρωινά. Λάθος;».

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Έλενα Παπαβασιλείου;

«Εξαιρετική. Αλήθεια».

Από την εμπειρία σας στο ελεύθερο ρεπορτάζ ποια θέματα πιστεύετε πως αυτή τη στιγμή απασχολούν περισσότερο το μέσο Έλληνα και πώς σκοπεύετε να τα αναδείξετε;

«Οι εκλογές, η οικονομική κατάσταση του τόπου και φυσικά η ανεργία, η οποία καλπάζει. Ρεπορτάζ και βέβαια θα γίνουν, αλλά όχι όπως μάθαμε μέχρι τώρα. Θα πρωταγωνιστούν στο ρεπορτάζ όλοι: οι παρουσιαστές, οι καλεσμένοι, ο τηλεθεατής. Αυτό θα πει παρέα».

Μέχρι σήμερα το δυνατό σημείο των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών του Alpha ήταν η άμεση επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Το μοντέλο αυτό θα συνεχιστεί; Αν ναι, με ποιον τρόπο;

«Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτόν τον τομέα».

Τι παρακολουθείτε στην τηλεόραση;

«Τα λάθη μου».

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Από το πάνελ της εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού συμπαρουσιάστρια του Σπύρου Λάμπρου στο «Πάνω στην ώρα». Πώς προέκυψε η μετακόμιση στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Alpha;

«Μου ζήτησαν οι υπεύθυνοι του σταθμού να κάνω δοκιμαστικό για το ?Πάνω στην ώρα? και είχα τη χαρά και, φυσικά, τη μεγάλη τιμή να με επιλέξουν».

Σας φοβίζει η μετάβαση από μια καθαρά ψυχαγωγική εκπομπή σε μια καθημερινή, που θα συνδυάζει ενημέρωση και ψυχαγωγία;

«Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το concept ενθουσιάστηκα. Από εκεί και πέρα δουλεύουμε όλη η ομάδα μαζί από τις αρχές Αυγούστου και τα δύσκολα γίνονται εύκολα με τόσο καλούς συνεργάτες».

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Σπύρο Λάμπρου;

«Πραγματικά, δεν θα μπορούσα να ευχηθώ για καλύτερη συνεργασία. Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο. Από την αρχή της προετοιμασίας δουλεύουμε παρέα ? από το πρωί έως το βράδυ. Είναι απίστευτος επαγγελματίας αλλά και άνθρωπος. Θα τολμήσω να πω ότι, πέρα από αυτό, κέρδισα και έναν πολύ καλό φίλο».

Πώς επιλέχθηκε ο τίτλος της εκπομπής;

«Πολλοί άνθρωποι έδιναν ιδέες, από όσο γνωρίζω. Η Ρούλα Κορομηλά και ο Βασίλης Παπαδρόσος κατέληξαν στο ?Πάνω στην ώρα?, που μας αρέσει πολύ».

Σας απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης και οι συγκρίσεις με τους υπόλοιπους «μονομάχους» της ζώνης; Οι περισσότεροι έχουν τεράστια τηλεοπτική εμπειρία και πολλές ώρες τηλεοπτικών πτήσεων...

«Σέβομαι, φυσικά, την εμπειρία των υπόλοιπων μονομάχων, όπως τους αποκαλέσατε. Κάνουν αυτό που κάνουν πολύ καλά επί σειρά ετών. Εμείς είμαστε νέα παιδιά και κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος ή καταξιωμένος. Ετοιμάζουμε μια καινούργια τηλεοπτική πρόταση και ευχόμαστε, φυσικά, να την αγαπήσει ο κόσμος και να πάμε καλά».

Τελικά, στόχος της εκπομπής είναι το κοινό ηλικίας 15-44;

«Στόχος μας είναι ο σύγχρονος άνθρωπος και όποιος αισθάνεται νέος».

Στο παρελθόν είχατε πραγματοποιήσει μια τολμηρή φωτογράφηση για λογαριασμό μηνιαίου περιοδικού. Τώρα, που θα βρίσκεστε στην παρουσίαση μιας ενημερωτικής εκπομπής σε μια ζώνη που το κοινό είναι πιο συντηρητικό συγκριτικά με άλλες, το έχετε μετανιώσει;

«Δεν νομίζω να έδειξα περισσότερα απ’ ό,τι δείχνουμε όλοι στην παραλία όταν κάνουμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια».

Έχουν γραφτεί πολλά για τη σχέση σας με τον ποδοσφαιριστή Γιούρκα Σεϊταρίδη. Τελικά, τι συμβαίνει μεταξύ σας;

«Δεν είχαμε ποτέ σχέση».

Από ποιο πρόσωπο της ελληνικής σοουμπίζ θα θέλατε αποκλειστική συνέντευξη σε μία από τις πρώτες εκπομπές της σεζόν;

«Ας το αφήσουμε για έκπληξη!».

Τι εύχεστε στο συμπαρουσιαστή σας αλλά και στον εαυτό σας για τη νέα τηλεοπτική περίοδο;

«Να μας αγαπήσουν οι τηλεθεατές».