Οι λεπτομέρειες της κηδείας του Μάικλ Τζάκσον

04.09.2009
Δύο μήνες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα, τον Μάικλ Τζάκσον( Michel Jackson) στην τελευταία του κατοικία στο "Forest Lawn Memorial Park".

Δυόμιση μήνες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα, τον Μάικλ Τζάκσον (Michel Jackson) στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο "Forest Lawn" του Λος Άντζελες, όπου έχουν αναπαύονται ο Κλάρκ Γκέιμπλ (Clark Gable), η Τζην Χάρλοου (Jean Harlow), ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ(Humphrey Bogart) και άλλοι αστέρες του Χόλιγουντ.

Μεταξύ των 200 καλεσμένων που έδωσαν το παρόν στην κηδεία του "βασιλιά της ποπ" ήταν η επιστήθια φίλη του, Ελίζαμπεθ Τέιλορ (Elizabeth Taylor), η πρώην γυναίκα του, Λίζα Μαρί Πρίσλει (Lisa Marie Presley) και ο τραγουδιστής Στήβι Γουόντερ (Stevie Wonder). Η πρόσκληση είχε σταλθεί και στην μητέρα των δύο παιδιών του τραγουδιστή, Ντέπι Ρόουε (Deppie Rowe).

Η τελετή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, αλλά σύσσωμη η οικογένεια Τζάκσον έφθασε στις 8.15 μ.μ. με μια πομπή 26 αυτοκινήτων και την ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, απ' όπου και τα πλάνα του βίντεο.

Ένα γκρούπ χορευτών του Μάικλ Τζάκσον οδηγούσαν τα μέλη της οικογένειας στις θέσεις τους, φορώντας ασημένια γάντια. Τα παιδιά του τραγουδιστή ο 12χρονος Πρινς Μάικλ (Prince Michael), η 13χρονη Πάρις (Paris) και ο 7χρονος Μπλάνκετ (Blanket), εμφανώς συντετριμμένα, δεν έπαιρναν τα μάτια τους από το χρυσό φέρετρο που δέσποζε στο χώρο και ήταν πλαισιωμένο από δύο μεγάλα πορτρέτα του Τζάκσον σε νεαρή ηλικία και στολισμένο με άσπρα και μώβ λουλούδια.

Ο Μπλάνκετ ντυμένος με κουστούμι και κόκκινη γραβάτα όπως και οι θείοι του, κρατούσε το πρόγραμμα της τελετής, ενώ η αδερφή του, Πάρις με δυσκολία προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της και δεχόταν τις φροντίδες από τις θείες της, Λατόγια (La Toya) και Τζάνετ (Janet) Τζάκσον.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε στους καλεσμένους για την καθυστέρηση της τελετής, ενώ άφησαν ακόμη και την 77χρονη Ελίζαμπεθ Τέιλορ να περιμένει επί δύο ώρες μέσα στην ζέστη.

Σε μεγάλη απόσταση από το χώρο της τελετής είχαν αποκλειστεί 400 τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, μαζί με θαυμαστές του καλλιτέχνη, παρότι είχαν προηδοποιηθεί ότι δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν το είδωλο τους.

Η 45λεπτη τελετή, που σύμφωνα με υπολογισμούς κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια, ξεκίνησε με τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον που τοποθέτησαν ένα χρυσό στέμμα πάνω στο φέρετρο. Στη συνέχεια ακολούθησε η προσευχή του πάστορα Λούσιους Σμιθ (Lucius Smith), τραγούδια από τον την Κλάντις Νάιτ (Cladys Knight) και οι επικήδιοι που εκφώνησαν συγγενικά πρόσωπα και φίλοι.

Σύμφωνα με το CΝΝ , στο πρόγραμμα που μοιράστηκε στους καλεσμένους κυριαρχούσε η φράση " Τον αγαπούσαμε, γελούσαμε μαζί του, τραγουδούσαμε μαζί του, χορεύαμε μαζί του", που υπήρχε τυπωμένη σε κάθε σελίδα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το φέρετρο μεταφέρθηκε από τους αδερφούς Τζάκσον στην μαρμάρινη κρύπτη του μαυσωλείου, στις 9.45 μ.μ. Τα αυτοκίνητα άρχισαν να αναχωρούν γύρω στις 10 το βράδυ με προορισμό το Ιταλικό εστιατόριο "Villa Sorriso", στην περιοχή Πασαντένα (Pasadena) της Καλιφόρνια.

Η επιμνημόσυνη γιορτή που είχε οργανώσει η οικογένεια στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η οικογένεια Τζάκσον εξέδωσε ανακοίνωση μετά την τελετή, με την οποία ευχαριστούσε τους θαυμαστές του Μάικλ σε κάθε γωνιά του κόσμου για την αγάπη και τη στήριξη που της πρόσφεραν γενναιόδωρα στις τραγικές μέρες που έζησαν!