Από καρκίνο πάσχει ο Μάικλ Ντάγκλας

17.08.2010
Σε οκτώ εβδομάδες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίες θα υποβληθεί ο 65χρονος ηθοποιός καθώς οι γιατροί ανακάλυψαν κακοήθη όγκο στον λαιμό του, αλλά ελπίζουν στην πλήρη θεραπεία του.

Σε οκτώ εβδομάδες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίες θα υποβληθεί ο 65χρονος ηθοποιός καθώς οι γιατροί ανακάλυψαν κακοήθη όγκο στον λαιμό του, αλλά ελπίζουν στην πλήρη θεραπεία του.

Ο εκπρόσωπος του Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) δεν διευκρίνισε τον τύπο του καρκίνου, το πότε ανακαλύφθηκε ή το πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που προέκυψαν σχετικά με το παρελθόν του ηθοποιού ως καπνιστή, αφού ο καρκίνος του λάρυγγα συχνά είναι συνδεδεμένος με το τσιγάρο και το ποτό.

Σε ένα ποσοστό 90 τοις εκατό οι καρκίνοι αυτού του είδους θεραπεύονται, αλλά η πρόγνωση είναι λιγότερο αισιόδοξη σε περίπτωση που ο όγκος έχει επεκταθεί στους γειτονικούς ιστούς ή στους λεμφαδένες.

Μια άλλη αιτία που προκαλεί καρκίνο στο λαιμό είναι ένας τύπος του ιού των κονδυλωμάτων (HPV), ο ίδιος που προκαλεί επίσης καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σε κάθε περίπτωση οι κακοήθειες του στόματος και του λαιμού εκδηλώνονται συχνότερα σε άντρες και σε άτομα άνω των 45 ετών.

Το 2006, ο Ντάγκλας και η 40χρονη γυναίκα του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) είχαν δηλώσει ότι οι δυο τους προσπαθούσαν να κόψουν το τσιγάρο. Το ζευγάρι που παντρεύτηκε το 2000, έχει μαζί δύο παιδιά -τον Ντίλαν, ηλικίας 10 ετών και την Κάρι, επτά ετών- ενώ ο Ντάγκλας έχει άλλον έναν γιο από τον πρώτο γάμο του, τον Κάμερον, ο οποίος πριν από λίγους μήνες καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών.

Πρόσφατα, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε ότι θέλει να δουλεύει λιγότερο για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη σύζυγο και τα παιδιά του: "Δεν μπορώ να τα πιάσω. Τρέχουν πιο γρήγορα από μένα... Αλλά η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω τον χρόνο που περνάω μαζί τους. Επιλέγω πολύ λιγότερες δουλειές πλέον. Είναι δύσκολο να με βγάλεις από το σπίτι", είπε.