Η κόντρα καλά κρατεί

22.11.2006
Παραφράζοντας αυτό που συνηθίζει να λέει ο λαός, «όποιος χάνει στα... επαγγελματικά κερδίζει στην αγάπη!». Και μάλλον αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της Σοφίας Αλιμπέρτη για την τρέχουσα περίοδο της ζωής της.

από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Aνθρωπος της σόουμπιζ εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της και, αν και το τελευταίο διάστημα δείχνει σε συνεντεύξεις της πιο λαμπερή από ποτέ, λόγω της απόλυτης ευτυχίας που ζει με τον κατά πολλά χρόνια νεότερό της Αλέξανδρο Παρθένη, ωστόσο στενοί φίλοι και συνεργάτες της Σοφίας υποστηρίζουν ότι η ίδια δεν αισθάνεται πολύ καλά με όσα συμβαίνουν στα επαγγελματικά της.

Η καινούργια εκπομπή της «Καλομελέτα κι έρχεται» μπήκε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα προβολής της και τα νούμερα τηλεθέασης άρχισαν να παίρνουν την κατιούσα. Κι έτσι, η επαγγελματική απόπειρα της Σοφίας Αλιμπέρτη να επιστρέψει στην τηλεοπτική ζώνη που την ανέδειξε στο κανάλι της Κάντζας αποδεικνύεται ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος για τα πρωτοκλασάτα στελέχη της διεύθυνσης προγράμματος του ANT1.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται απέναντι από τον παλιό της συμπαρουσιαστή Θανάση Πάτρα, ο οποίος συνεχίζει κι αυτή την τηλεοπτική σεζόν το πρωινό του Σαββατοκύριακου παρέα με τη σύζυγο του Ανδρέα Μικρούτσικου Δήμητρα Ρουμπέση και την Έλενα Γράβεζα. Η εκπομπή της Σοφίας λοιπόν δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και σταθερά κάθε Σαββατοκύριακο υπολείπεται 2-5 μονάδες της δικής του εκπομπής. Το σίγουρο είναι ότι τόσο η Σοφία Αλιμπέρτη όσο και το κανάλι ήθελαν διακαώς μια τηλεοπτική επιτυχία, προφανώς για να «δικαιολογήσουν» την υψηλότατη αμοιβή της τηλεοπτικής μεταγραφής της ηθοποιού-παρουσιάστριας, αλλά φυσικά και για να «ξεχαστεί» η εμπορική και τηλεοπτική πανωλεθρία που σημειώθηκε με το τελευταίο «Fame Story», το τιμόνι του οποίου είχε αναλάβει πρόθυμα η Σοφία.

Τι έφταιξε όμως και τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά;

Συνομιλήσαμε με συνεργάτες του Θανάση Πάτρα στο «Αυτό μας έλειπε», οι οποίοι προσπάθησαν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στο ΛΟΙΠΟΝ σχετικά με την κατάσταση: «Προφανώς ο κόσμος να κατάλαβε ότι η εκπομπή της Σοφίας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κακέκτυπο της εκπομπής μας. Δεν ακολούθησε καμία πρωτοτυπία στο στήσιμο της εκπομπής. Το concept είναι ολόιδιο με το δικό μας. Ακολουθείται κατά γράμμα η επιτυχημένη δική μας συνταγή».

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε από καλλιτεχνικά πηγαδάκια, το πρόβλημα επεκτείνεται και στους καλεσμένους τραγουδιστές που η κάθε εκπομπή προσπαθεί να «κλείσει». «Γίνεται κανονικός πόλεμος για να μη συμπέσουμε στους ίδιους καλεσμένους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και η υπόλοιπη θεματολογία αντιγράφεται πιστά από τους συνεργάτες της Σοφίας. Οι παραδοσιακοί χοροί, τα οδοιπορικά της εκπομπής αλλά και... το πιάνο που έχουμε και με τη βοήθειά του τραγουδάνε ακαπέλα οι παρουσιαστές γνωστές επιτυχίες».

Κλείνοντας, θα πρέπει να πούμε ότι παρά τον όποιο ανταγωνισμό για την τηλεθέαση οι σχέσεις μεταξύ των δύο πρώην συμπαρουσιαστών είναι καλές και έχουν ξεπεράσει τους σκοπέλους του παρελθόντος, εκτιμώντας και συνειδητοποιώντας ότι η πολύχρονη φιλία που τους ενώνει είναι πάνω απ όλους και απ όλα.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.08.2024 - 20:43