Ο γιατρός του Τζάκσον περιμένει τη σύλληψη του

20.08.2009
Παρά τη δακρύβρεχτη έκκληση στο κοινό που έκανε μέσω βίντεο στο YouTube, υποστηρίζοντας την αθωότητά του, ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, καρδιολόγος Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray) ουσιαστικά περιμένει τη σύλληψη του, γράφουν σήμερα πολλά αμερικανικά δημοσιεύματα.

Παρά τη δακρύβρεχτη έκκληση στο κοινό που έκανε μέσω βίντεο στο YouTube, υποστηρίζοντας την αθωότητά του, ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, καρδιολόγος Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray) ουσιαστικά περιμένει τη σύλληψη του, γράφουν σήμερα πολλά αμερικανικά δημοσιεύματα.

Η έκδοση του εντάλματος σύλληψης του Μιούρεϊ για ανθρωποκτονία αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατηγορίες για ποινικά αδικήματα θα αντιμετωπίσει και ο δερματολόγος του 50χρονου τραγουδιστή, Άρνολντ Κλάιν (Arnold Klein).

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, ο Κλάιν κατηγορείται ότι χορηγούσε παράνομα στον Τζάκσον διάφορα βαριά φάρμακα.

Σύμφωνα με το κανάλι Fox, οι ανακριτές ήλπιζαν να φορτώσουν στον Μιούρεϊ πιο σοβαρές κατηγορίες και εξέταζαν το ενδεχόμενο του φόνου εκ προθέσεως, αλλά εγκατέλειψαν αυτή την εκδοχή, καθώς δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία.

Ούτως ή άλλως, σε περίπτωση που βρεθεί ένοχος, ο καρδιολόγος θα καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο Μιούρεϊ ήταν μέχρι τώρα ύποπτος για το ότι έκανε στον Τζάκσον μια ένεση με το ισχυρό αναισθητικό προποφόλ, για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις αϋπνίες του πριν από την επανεμφάνισή του στη μουσική σκηνή με τις προγραμματισμένες συναυλίες του στο Λονδίνο.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στις έρευνες λένε ότι ο Μιούρεϊ αφού έκανε την ένεση στον Τζάκσον, τον άφησε μόνο του στην κρεβατοκάμαρα, αλλά όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι οι σφυγμοί του είχαν αδυνατίσει. Παρά τις προσπάθειες των τραυματιοφορέων να τον συνεφέρουν, ο θάνατος του Τζάκσον διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε αργότερα την ίδια μέρα.

Οι ιατρικοί ειδήμονες λένε ότι το προποφόλ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εκτός χειρουργείων και ότι δεν θεραπεύει την αϋπνία. Όμως, ο καρδιολόγος επιμένει μέσω των δικηγόρων του, ότι ουδέποτε έδωσε στον Τζάκσον κάτι που θα μπορούσε να τον σκοτώσει.

Τα νέα περί σύλληψης για ανθρωποκτονία κυκλοφόρησαν αμέσως μετά την εμφάνιση του 53χρονου καρδιολόγου σε ένα μονόλεπτο βίντεο στο YouTube όπου ευχαριστούσε την οικογένεια και τους φίλους του για την υποστήριξή τους και έλεγε ότι "η αλήθεια θα λάμψει":

"Δεν είχα την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω, και ξέρετε ότι δεν συνηθίζω κάτι τέτοιο. Τα μηνύματα σας με γεμίζουν δύναμη και κουράγιο και με βοηθούν να συνεχίσω. Σημαίνουν τα πάντα για μένα", έλεγε στο βίντεο δακρυσμένος, πριν καταλήξει: "Σας παρακαλώ να μην ανησυχείτε. Όσο έχω τον Θεό μέσα στην καρδιά μου και εσάς δίπλα μου, θα είμαι καλά. Έκανα ό,τι μπορούσα. Είπα την αλήθεια και πιστεύω ότι η αλήθεια θα λάμψει".

Το βίντεο δημοσιεύτηκε ενώ η μητέρα του τραγουδιστή, Κάθριν (Katherine) ετοιμάζονταν να κάνει μήνυση στον γιατρό, διεκδικώντας 100 εκατομμύρια δολάρια για λανθασμένους ιατρικούς χειρισμούς, οι οποίοι κόστισαν τα έσοδα του γιου της και της προκάλεσαν μεγάλη θλίψη.

Σύμφωνα με το σάιτ ΤΜΖ, το βίντεο γυρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα του γιατρού στο Χιούστον του Τέξας και οργανώθηκε από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του δικηγόρου του, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ευνοϊκού κλίματος πριν από την επικείμενη δίκη.

"Είναι ξεκάθαρα μια κίνηση δημοσίων σχέσεων", σχολιάζει ο πρώην εισαγγελέας Κένεθ Πάντοβιτς: "Νομίζω ότι προσπαθούν να τον κάνουν να φανεί ανθρώπινος, όπως ένας γνωστός σου που δεν θα έκανε κάτι κακό. Αυτό προσπαθούν να κάνουν. Είναι μια πασιφανής προσπάθεια να προκαλέσουν ευνοϊκά συναισθήματα γι' αυτόν".

"Το έκαναν έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεμβάσεις δημοσιογράφων, καμιά διασταύρωση στοιχείων, ή ερωτήσεις στις οποίες δεν θα μπορούσε να απαντήσει", συνεχίζει ο Πάντοβιτς.

Ο Μάικλ Τζάκσον θα ταφεί στις 29 Αυγούστου, ανήμερα της επετείου των 51ων γενεθλίων του.