Η σοουμπίζ φοράει... μάσκα!

21.08.2009
Καλοκαιράκι έχουμε και όλη η εγχώρια σοουμπίζ έχει αποδράσει στα νησιά και στις όμορφες παραλίες. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες άλλωστε στη διάρκεια του καλοκαιριού συνδυάζουν διακοπές και δουλειά, αφού βρίσκονται σε συναυλίες και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καλοκαιράκι έχουμε και όλη η εγχώρια σοουμπίζ έχει αποδράσει στα νησιά και στις όμορφες παραλίες. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες άλλωστε στη διάρκεια του καλοκαιριού συνδυάζουν διακοπές και δουλειά, αφού βρίσκονται σε συναυλίες και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Ταξιδεύουν, πηγαίνουν σε διαφορετικά μέρη, παίζουν σε παραστάσεις και τραγουδούν σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους, που θέλουν να τους δουν από κοντά, να τους αγκαλιάσουν και να τους σφίξουν το χέρι. Πώς αντιμετωπίζουν όμως την πανδημία της νέας γρίπης; Νιώθουν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να κολλήσουν; Το ΛΟΙΠΟΝ τους εντόπισε και μας αποκαλύπτουν αν θα τους δούμε με μάσκα στο αεροδρόμιο ή αν θα κόψουν «μαχαίρι» τις αγκαλιές και τα φιλιά με τους θαυμαστές τους.

Καλομοίρα Σαράντη και Γιώργος
Στην Αμερική νιώθουμε πιο ασφαλείς

Η Καλομοίρα Σαράντη και ο αρραβωνιαστικός της, ο Γιώργος, ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την Αμερική για τη βάφτιση της μικρής κόρης του Θάνου Πετρέλη.

Παρ’ όλα αυτά, δεν φοβήθηκαν καθόλου τη νέα γρίπη και δεν φόρεσαν μάσκες στο αεροπλάνο ή στο αεροδρόμιο.

«Στην Αμερική νιώθουμε πιο ασφαλείς, γιατί εκεί υπάρχουν τα πιο τέλεια φάρμακα και νοσοκομεία, οπότε, ό,τι κι αν γίνει, θα βρούμε λύση», μας είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γιώργος και μαζί του συμφώνησε και η Καλομοίρα, αφού, λίγο πριν από το γάμο τους, που λέγεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2010, Γιώργος και Καλομοίρα πάνε «πακέτο» σε όλα.

Κατερίνα Στανίση
«Φοβάμαι να ταξιδέψω»

Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια είναι προβληματισμένη με τις δυσάρεστες ειδήσεις που ακούει κάθε μέρα σχετικά με τη νέα γρίπη. Οι συναυλίες της σε όλη την Ελλάδα, το επικείμενο ταξίδι στην Κύπρο στις 21 και 22 Αυγούστου, αλλά και τα σχέδια που κάνει για εμφανίσεις στην Ολλανδία μπορεί να τη γεμίζουν χαρά, αφού θα δει τους θαυμαστές της, την κάνουν όμως συγχρόνως και να ανησυχεί!

«Είναι δυνατόν να μη φοβάμαι; Φοβάμαι και να ταξιδέψω. Εύχομαι να μη χρειαστεί να φορέσω μάσκα! Ξέρετε, στις συναυλίες ο κόσμος γίνεται πολύ διαχυτικός, σε αγκαλιάζει, σε φιλάει. Μέχρι που σκέφτηκα να γράψω επάνω μου 'no kisses'. Βέβαια, δεν ξέρω μήπως το παρακάνουμε και υπερβάλλουμε όλοι... Δεν ξέρω. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν πρέπει να αποξενωθούμε κιόλας», μας είπε η Κατερίνα.

Έφη Θώδη
«Η δουλειά μας  γίνεται επικίνδυνη»

Η αγαπημένη τραγουδίστρια συνηθίζει κάθε καλοκαίρι να «οργώνει» τις πόλεις και τα χωριά κάνοντας εμφανίσεις. Η νέα γρίπη την έχει φοβίσει αρκετά, όπως μας είπε, αφού τα νέα που μαθαίνει την κάνουν να ανησυχεί, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τους συγγενείς της. Όπως είπε στο ΛΟΙΠΟΝ, νιώθει ότι το επάγγελμά της μάλλον είναι το πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή, αφού μέσα στο καλοκαίρι η συνεχής επαφή με τόσο κόσμο ίσως εγκυμονεί κινδύνους.

«Φοβάμαι! Έχουμε πρόβλημα, παιδιά! Ο κόσμος μάς φιλάει με αγάπη, πέφτουν πάνω μας οι θαυμαστές, μας βουτάνε... Εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Πώς να προφυλαχθείς; Τι να του πεις του άλλου, 'μη με ακουμπάς;'. Ούτε μπορείς να ακυρώσεις συναυλίες, γιατί δεν είναι σωστό. Μπλέξαμε με τη νέα γρίπη κι έχουμε αφήσει τη ζωή μας στον αέρα! Πάντως, για να πω την αλήθεια, μέτρα δεν παίρνω Και τι μέτρα να πάρεις δηλαδή», δήλωσε η Έφη Θώδη χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό της.

Θάνος Πετρέλης
Συγκρατημένη..ανησυχία

Ο δημοφιλής τραγουδιστής έχει σταματήσει τις εμφανίσεις του στο «Θέα» με τον Νίκο Οικονομόπουλο και ξεκουράζεται μαζί με τις δύο κόρες του και τη σύζυγό του Σοφία. Βέβαια, η νέα γρίπη, ως καλλιτέχνη και ως νέο πατέρα, δεν τον αφήνει αδιάφορο. Όπως είναι φυσικό, φοβάται και ανησυχεί. Προσπαθεί όμως να είναι συγκρατημένος, όπως και οι περισσότεροι που παρακολουθούν το θέμα.

«Ανησυχώ, είναι αλήθεια. Και συζητάμε συνέχεια με τους φίλους μου το θέμα της γρίπης. Ξέρετε, στις εμφανίσεις μας είναι λογικό να ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Οι θαυμαστές θέλουν να σε δουν από κοντά, να σε αγκαλιάσουν, να σε φιλήσουν. Νομίζω, πάντως, ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε υπερβολικά», μας είπε ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας.

Χρήστος Μενιδιάτης
«Δεν βάζω στο μυαλό μου το κακό»

Ο Χρήστος Μενιδιάτης δεν κάνει διακοπές και συνεχίζει ακάθεκτος τις νυχτερινές του εμφανίσεις στο «Frangelico». Είναι από τους ελάχιστους τραγουδιστές που δεν φοβούνται καθόλου τη νέα γρίπη, όπως μας είπε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι κάθε βράδυ βρίσκεται ανάμεσα σε πάρα πολύ κόσμο.

«Δεν έχω καμία φοβία και δεν βάζω στο μυαλό μου το κακό. Πιστεύω ότι υπάρχει μια υπερβολή στο θέμα και, όσο περνάει ο καιρός, θα μεγαλώνει. Νομίζω ότι οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο. Πάντως, ούτε εγώ έχω καταλάβει κάτι αρνητικό, αλλά ούτε και όσοι έρχονται και διασκεδάζουν στα νυχτερινά μαγαζιά. Τώρα, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, αν δω ότι η κατάσταση χειροτερεύει, τότε θα τα σκεφτώ και ίσως βάλω μάσκα».

Λευτέρης Πανταζής
«Ναι στα προληπτικά μέτρα,  όχι στην υπερβολή»

Ταξιδεύει συνέχεια στο εξωτερικό, μάλιστα πρόσφατα επέστρεψε από την Αμερική και αισθάνθηκε ότι εκεί ανησυχούν λιγότερο σε σχέση με την Ελλάδα και γενικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως μας είπε, έβλεπε μανιωδώς τηλεόραση για να καταλάβει τι πιστεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τη νέα γρίπη, αλλά οι αναφορές στο θέμα από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν περιορισμένες.

«Νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερβολή, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα θέματα. Δεν πρέπει να φτάνουμε στα άκρα. Να ακούμε τους γιατρούς και τους ειδικούς, να προσέχουμε, αλλά με μέτρο. Κι εγώ ανησυχώ για το παιδί μου, και πρέπει να ανησυχούμε, αλλά να μην υπερβάλλουμε. Πάντως, εγώ πήγα και ήρθα Αμερική μέσω Ιταλίας, δεν φόρεσα μάσκα, αλλά ούτε είδα κάποιον ιδιαίτερο έλεγχο στο αεροδρόμιο».

Έλενα Ασημακοπούλου
«Αν χρειαστεί, θα φορέσω μάσκα»

Η όμορφη ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου, που πρωταγωνίστησε το χειμώνα στο πετυχημένο σίριαλ «Πολυκατοικία», δουλεύει πυρετωδώς ακόμη και το καλοκαίρι. Παίρνει μέρος στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σίριαλ «Ονειροπαγίδα» σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, το οποίο θα προβληθεί από τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1, αλλά για προσωπικούς λόγους ταξιδεύει συνέχεια με το αεροπλάνο, κάνοντας τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως ακόμα, όπως δηλώνει η ίδια, να φοβάται ιδιαίτερα.

«Βλέπω πλέον πιο συχνά τους ανθρώπους να φοράνε μάσκα και δεν σας κρύβω ότι ίσως φορέσω κι εγώ κάποια στιγμή, αν χρειαστεί. Να πω την αλήθεια, αποφεύγω να έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο, όμως γενικά παραμένω ψύχραιμη».