To καλοκαίρι εκείνο

07.08.2009
Μέρες και νύχτες δίπλα στο κύμα που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη τους. Οι άνθρωποι της σοουμπίζ και της τηλεόρασης κάνουν τις βουτιές τους στα καταγάλανα νερά και αποκαλύπτουν στο ΛΟΙΠΟΝ τα καλοκαίρια που σημάδεψαν τη ζωή τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου θυμάται με νοσταλγία τα καλοκαίρια που πήγαινε στη Μύκονο. Τότε που στα μάτια της το νησί των Ανέμων φάνταζε αλλιώς. «Από το 1997 έως το 2002 πήγαινα κάθε χρόνο εκεί. Μου λείπουν εκείνες οι ξέφρενες νύχτες στο νησί με τις παρέες μου. Τότε η Μύκονος ήταν πολύ πιο ωραία σε σχέση με σήμερα. Οι αγαπημένες μου παραλίες πλέον έχουν αλλάξει, ενώ βρίσκεις μέχρι και κίνηση στο δρόμο για να τις προσεγγίσεις. Θυμάμαι μια χρονιά -σχετικά πρόσφατα- ένας αστυνομικός προσπαθούσε να βάλει σε τάξη τα αυτοκίνητα για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην παραλία. Δεν νομίζω ότι θα ξαναπάω». Πλέον η ηθοποιός προτιμάει φανατικά την Ελαφόνησο: «Εκεί οι παραλίες είναι? λαχταριστές! Πηγαίνω κάθε καλοκαίρι τη νεκρή περίοδο, δηλαδή τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο, και περνάω μαγικά».

ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ

Η κορούλα της Μαρίας Κορινθίου και του Γιάννη Αϊβάζη είναι μόλις 8 μηνών. Η ηθοποιός μπορεί να κουράστηκε αρκετά, όπως κάθε γυναίκα που διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όμως το περσινό καλοκαίρι δεν θα το ξεχάσει ποτέ. «Δεν ήταν από τα πιο... ιδανικά, αλλά ήταν το πιο σημαντικό της ζωής μου. Η αγάπη μας με τον Γιάννη έγινε ακόμα πιο δυνατή και η συντροφικότητα που βιώσαμε μας έδεσε περισσότερο», μας είπε και το γλυκό κλάμα της μικρής ακουγόταν από άλλη άκρη του τηλεφωνικής γραμμής.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ «ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ»

Τη χρονιά που τελείωσε το τηλεοπτικό σίριαλ «Παρά πέντε» όλη η τρελοπαρέα που αγαπήσαμε ταξίδεψε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή! Ο Αργύρης Αγγέλου μας εκμυστηρεύτηκε ότι εκείνο το καλοκαίρι πήγαν όλοι μαζί σε 14 προορισμούς. «Περάσαμε συγκλονιστικά. Είχαμε ταξιδέψει παντού και είχαμε περάσει τέλεια. Όμως και φέτος που βρίσκομαι σε περιοδεία με τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Γιάννη Βούρο για τη θεατρική παράσταση «Αι δύο ορφαναί» νιώθω ότι κάνω ταυτόχρονα διακοπές. Περνάμε πολύ ωραία, γνωρίζω νέους τόπους, η παράσταση... σκίζει κι εγώ έχω μαζί μου για παρέα μια φίλη, με την οποία περνάμε υπέροχα», μας είπε ο νεαρός ηθοποιός.

ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Είναι μια όμορφη γυναίκα και ταλαντούχα ηθοποιός, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Μαύρα μεσάνυχτα». Η Παναγιώτα Βλαντή όταν κλείνει τα μάτια και αναπολεί το παρελθόν, θυμάται με νοσταλγία τα καλοκαίρια που περνούσε στην Καλαμάτα. Εκεί πάντα αναζητούσε την τρυφερή αγκαλιά της πολυαγαπημένης της γιαγιάς. «Στην Καλαμάτα περνούσα υπέροχα, γιατί έβλεπα όλους μου τους συγγενείς και ένιωθα ευτυχισμένη», μας είπε. Όμως, δεν θα ξεχάσει ποτέ και το καλοκαίρι του 2005, όταν ταξίδεψε με την παρέα της στα Κουφονήσια και στη Σαντορίνη!

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ

Η όμορφη παρουσιάστρια του Star Ελεονώρα Μελέτη θυμάται με νοσταλγία όλα τα καλοκαίρια που ταξίδευε με την οικογένειά της στον τόπο καταγωγής της, την Κεφαλονιά. Εκεί περνούσε πάντα ξέγνοιαστες στιγμές παίζοντας με τον αδερφό της και τους παιδικούς της φίλους, που περίμενε όλο το χειμώνα για να τους δει. Όμως, το περσινό καλοκαίρι ήταν αυτό που θα της μείνει αξέχαστο! Αιτία; Ο αγαπημένος της Γιάννης Ολζιέρσκι και οι πρώτες τους κοινές διακοπές ως ερωτευμένο και φρέσκο ζευγάρι. «Ήταν το πρώτο μας καλοκαίρι μαζί. Πήγαμε Μύκονο, Μεθώνη, Κεφαλονιά και σε τόσα άλλα μέρη. Περάσαμε υπέροχα! Μόλις είχα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που με ταλαιπωρούσε, ήμουν ευτυχισμένη και όλο το καλοκαίρι ήταν πραγματικά υπέροχο», μας είπε και τα πράσινα μάτια της έλαμπαν καθώς μιλούσε για τον αγαπημένο της, που φαίνεται πως έχει αλλάξει τη ζωή της!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η Αγγελική Δαλιάνη είναι κι αυτή μια φρέσκια μαμά και, όπως είναι φυσικό, έχει ρίξει όλη της την προσοχή στη μικρή της κόρη. Η ηθοποιός περνάει φέτος το ωραιότερο καλοκαίρι της ζωής της, αφού το μωράκι της, καρπός του έρωτά της με το σύζυγό της Μάνο Παπαγιάννη, της έχει αλλάξει τη ζωή. «Φυσικά, το φετινό καλοκαίρι είναι το καλύτερο! Όμως, και το περσινό θα το θυμάμαι πάντα με νοσταλγία, γιατί κατάφερα να συνδυάσω τη διασκέδαση και τις διακοπές με τη δουλειά. Είχαμε την περιοδεία με το "Ασχημόπαπο" σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα έκανα διακοπές. Ήταν ένα καλοκαίρι ανεμελιάς».

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ

Ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κάνει ουσιαστικά ανέμελες διακοπές, αφού κάθε καλοκαίρι δουλεύει ασταμάτητα, κάνοντας live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, συνδυάζει τη δουλειά με τη διασκέδαση, αφού γνωρίζει νέα μέρη και άλλες πόλεις κάθε φορά. Τα καλοκαίρια που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή, όμως, ήταν σίγουρα αυτά που περνούσε όταν ήταν μικρός στην Πάτρα. Πήγαινε στο χωριό της μαμάς του, στα Σουδενέικα Αχαΐας, και μαζί με τα ξαδέρφια του περνούσε ξέγνοιαστες στιγμές. «Ήταν πολύ ωραία εκείνα τα χρόνια. Ήμασταν ξέγνοιαστοι. Παίζαμε, τρέχαμε, κάναμε πλάκες, ήταν αξέχαστα εκείνα τα καλοκαίρια στο χωριό», μας είπε.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ... ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο παρουσιαστής ειδήσεων Θοδωρής Δρακάκης θυμάται με νοσταλγία τα πρώτα τρία καλοκαίρια που πέρασε ως ζευγάρι με τη σύζυγό του Δήμητρα. Το 1983 είχαν πάει για διακοπές στη Σίφνο κι εκεί ο Θοδωρής Δρακάκης δεν θα ξεχάσει ποτέ «τη δηλητηρίαση που έπαθε η γυναίκα μου όταν φάγαμε αστακομακαρονάδα σ’ ένα ταβερνάκι. Η Δήμητρα τότε είχε πάρει στο τηλέφωνο με παράπονο τη μητέρα της και της είχε ζητήσει μόλις γυρίσει να της έχει έτοιμη μια μπριζόλα στα κάρβουνα». Και το επόμενο καλοκαίρι, του 1984, στα Κουφονήσια δεν έλειψαν τα απρόοπτα. «Καθώς ξαπλώσαμε στο δωμάτιο -σκεφτείτε τα Κουφονήσια 25 χρόνια πριν- είδαμε στο ταβάνι τα σαράκια να κάνουν παρέλαση. Η Δήμητρα πετάχτηκε από το κρεβάτι και με έβαλε στις δύο τη νύχτα να περπατήσω 20 λεπτά και να βρω τον ιδιοκτήτη του καταλύματος που κοιμόταν στο σπίτι του, για να έρθει να μας αλλάξει δωμάτιο». Ένα χρόνο μετά, το 1985, το ζευγάρι ταξίδεψε στην Ικαρία. Εκεί έφτασαν ξημερώματα, αλλά τα μαγαζιά ήταν όλα ανοιχτά, όπως συνηθίζεται στο νησί. Κάτι που τους έκανε τότε μεγάλη εντύπωση. Κι εκείνο το καλοκαίρι, όμως, δεν κύλησε εντελώς ανώδυνα για το ζευγάρι, αφού, όπως θυμάται ο παρουσιαστής, έπεσαν με τη βέσπα τους σε ένα χωματόδρομο πηγαίνοντας σε κάποιο χωριό και χτύπησαν, ευτυχώς, ελαφρά.