Επιτέλους, αθώα η Έιμι Γουάνχαουζ!

24.07.2009
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η πολύπαθη βρετανίδα τραγουδίστρια απαλλάχτηκε από την κατηγορία του ξυλοδαρμού μιας χορεύτριας σε φιλανθρωπικό χορό, πέρυσι.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η πολύπαθη βρετανίδα τραγουδίστρια απαλλάχτηκε από την κατηγορία του ξυλοδαρμού μιας χορεύτριας σε φιλανθρωπικό χορό, πέρυσι.

Η δίκη ξεκίνησε χτες και ολοκληρώθηκε σήμερα με την κατάθεση της Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse), η οποία εμφανίστηκε ντυμένη σοβαρά, και πιο υγιής παρά ποτέ, με νέο λουκ, έχοντας υιοθετήσει μια πλατινέ τρέσα στη φράντζα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 25χρονη Γουάινχαουζ είχε καταφέρει μια γροθιά στο μάτι της χορεύτριας Σερέν Φλας (Sherene Flash) στα παρασκήνια του φιλανθρωπικού χορού του σωματείου Prince's Trust, στη Μπέρκελι Σκουέρ, στο Λονδίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

"Έχοντας ακούσει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν ατύχημα", δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Τίμοθι Γουόρκμαν (Timothy Workman): "Οι κατηγορίες αίρονται και η κατηγορούμενη απαλλάσσεται".

Η Έιμι, ντυμένη με μαύρη φούστα μέχρι το γόνατο (!), γκρι σακάκι και λευκό πουκάμισο, στην αρχή έδειχνε να μην έχει καταλάβει την ετυμηγορία. "Ανακουφίστηκα. Πάω σπίτι", δήλωσε κατά την έξοδό της στους δημοσιογράφους, ενώ ένας εκπρόσωπός της συμπλήρωσε: "Ήταν πάντα αθώα και είναι πολύ χαρούμενη που μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της και να ξεχάσει αυτό το επεισόδιο".

Κατά τη διάρκεια της διήμερης ακρόασης, η τραγουδίστρια είπε ότι η Φλας την τρομοκράτησε γιατί προσπάθησε να βγει φωτογραφία μαζί της αγκαλιάζοντάς την με τη βία κι ότι γι' αυτό εκείνη προσπάθησε να την αποφύγει σπρώχνοντας την μακρυά, αλλά αστόχησε και την πέτυχε στο μάτι.

"Το 1.73 πάνω σε ψηλά τακούνια σου δίνει ένα πλεονέκτημα απέναντι στο 1.58 με μπαλαρίνες", είπε ο δικηγόρος της Γουάινχαουζ, Πάτρικ Γκιμπς (Patrick Gibbs) στην υπεράσπισή του σήμερα το πρωί, εξηγώντας γιατί η τραγουδίστρια φοβήθηκε την Φλας, η οποία είναι κατά πολύ ψηλότερη.

Η Γουάινχαουζ είχε κερδίσει την ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς και πέντε βραβεία Γκράμι (Grammy) το 2008, με το άλμπουμ της "Back to Black". Όμως η ταραγμένη ιδιωτική της ζωή και τα προβλήματα της με τα ναρκωτικά επισκίασαν την επιτυχία της.

Εξαιτίας της εκκρεμούς υπόθεσης του ξυλοδαρμού, οι ΗΠΑ της είχαν αρνηθεί τη βίζα εργασίας που χρειάζονταν για να εμφανιστεί στο φεστιβάλ "Coachella" στην Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τη συναυλία της εκεί τον περασμένο Μάρτιο.

Αλλά τώρα, με την απαλλαγή της από το δικαστήριο και το διαζύγιο της από τον επί δύο χρόνια σύζυγό της Μπλέικ Φίλντερ Σίβιλ (Blake Fielder-Civil), που εκδόθηκε πριν μια εβδομάδα, τα βάσανά της μοιάζουν να παίρνουν τέλος κι εκείνη να είναι έτοιμη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.