Η δίαιτα της Ριάνα

21.07.2009
Μπορεί στα ερωτικά της να μην έχει κάνει και τις καλύτερες επιλογές, αλλά όσον αφορά τη σιλουέτα της, η Ριάνα (Rihanna)έχει κάνει τις καλύτερες διατροφικές επιλογές. Λίγοι υδαντάθρακες αλλά καλοί και πολλή γυμναστική είναι μερικά από τα μυστικά της για σφιχτό σώμα. Εμπνεύσου από τη δίαιτα της διάσημης ποπ σταρ και φτιάξε κορμί ονειρεμένο.
Μπορεί στα ερωτικά της να μην έχει κάνει και τις καλύτερες επιλογές, αλλά όσον αφορά τη σιλουέτα της, η Ριάνα (Rihanna) έχει κάνει τις καλύτερες διατροφικές επιλογές. Λίγοι υδατάνθρακες αλλά καλοί και πολλή γυμναστική είναι μερικά από τα μυστικά της για σφιχτό σώμα. Εμπνεύσου από τη δίαιτα της διάσημης ποπ σταρ και φτιάξε κορμί ονειρεμένο.

Η ίδια η Ριάνα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θειικό κορμί που έχει φτιάξει απάντησε με ειλικρίνεια:

'' Μου αρέσουν οι υδατάνθρακες αλλά συνειδητοποίησα ότι μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλο εχθρό όχι μόνο της υγείας και της σιλουέτας μου, αλλά και της διάθεσης και ευεξίας που έχω. Τώρα τρώω πιο υγιεινά και αθλούμαι με αποτέλεσμα να χάνω κιλά χωρίς να το σκέφτομαι καν. Έχω πάψει να παθαίνω εμμονή με την μέτρηση των θερμίδων.''

Οι δίαιτες με χαμηλή κατανάλωση υδατανθράκων (όπως και αυτή που ακολουθεί και η Ριάνα) όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά έχουν αποδειχτεί πιο αποτελεσματικές από εκείνες με χαμηλά λιπαρά. Στηρίζονται στην γρήγορη απώλεια κιλών με μικρά αλλά χορταστικά γεύματα.

Πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα θα πρέπει να γνωρίζεις:

Α. Πρέπει να ακολουθείς πιστά τα γεύματα και τα σνακ της δίαιτας για να μην πεινάσεις και να διατηρείς υψηλά ενεργειακά επίπεδα.

Β. Περιόρισε την κατανάλωση ζάχαρης και όλα τα προϊόντα που την περιέχουν: αναψυκτικά, χυμοί φρούτων, κέικ, γλυκά, παγωτά.

Γ. Διάλεξε όσες περισσότερες ανεπεξέργαστες τροφές μπορείς.

Δ. Πιες πολύ νερό ανάμεσα στα γεύματα.

Ε. Αν χρειαστεί, κατανάλωσε ένα συμπλήρωμα βιταμινών καθημερινά.

Πρωινό:
1.Σάντουιτς με αυγό,και τυρί και ένα πορτοκάλι.
2. Ένα ρόφημα πρωτεΐνης από σόγια.
3. Μια μπάρα δημητριακών με μέχρι 250 θερμίδες.

Μεσημεριανό:

1. Σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο, σαλάτα του κηπουρού και 2 κουταλάκια του γλυκού σος χαμηλών λιπαρών.
2. Ένα κεσεδάκι ζελέ χαμηλών λιπαρών.
3. Μία σαλάτα με κομματάκια γαλοπούλας, 1 κουταλάκι μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, μαρούλι, ντομάτα και παξιμάδι ολικής άλεσης.

Βραδινό:
1. 100 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος ψητό, μισό φλιτζάνι ζυμαρικών ολικής άλεσης, ένα φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη, ένα κουταλάκι της σούπας τυρί κότατζ και ένα κουταλάκι ξίδι μπαλσάμικο.

Ενδιάμεσα Σνακ:

1. Μισό φλιτζανάκι ξηρών καρπών και άλλο μισό αποξηραμένα φρούτα.
2. Κρακεράκια ολικής με τυρί κότατζ
3. Μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης.

*Αν χρειαστεί, κατανάλωσε ένα συμπλήρωμα βιταμινών καθημερινά.

Ιδέες άθλησης:

*Πες ναι στα βάρη. Όσο περισσότερο και γυμνασμένο μυικό ιστό έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καις.

*Ξεκίνα με τρέξιμο, τζόκινγκ, πιλάτες και αεροβική άσκηση που βοηθά στην ταχύρρυθμη απώλεια κιλών.

*Μόνο με τη δίαιτα, δεν θα δεις την κοιλιά σου να μετατρέπεται σε γραμμωμένους κοιλιακούς. Αλλά με 5 λεπτά ασκήσεων για κοιλιακούς, θα δεις εμφανή διαφορά.

Κατερίνα Πατούλια