Στη γειτονιά των αθάνατων μουσικών αστεριών

10.07.2009
Μάχη στη μαύρη αγορά για το εισιτήριο του τελευταίου αντίο. Από τα φτωχά παιδικά χρόνια, την κακοποίηση απ’ τον πατέρα του και τις συνθήκες τσίρκου στις οποίες ζούσε, στην απόλυτη δόξα, την καταξίωση και τελικά στο θρόνο του βασιλιά της ποπ.

Του Γιάννη Πολέμη

Από τα φτωχά παιδικά χρόνια, την κακοποίηση απ’ τον πατέρα του και τις συνθήκες τσίρκου στις οποίες ζούσε, στην απόλυτη δόξα, την καταξίωση και τελικά στο θρόνο του βασιλιά της ποπ. Κι από κει στην παρακμή... Αμέτρητες πλαστικές επεμβάσεις, καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, χρόνιος εθισμός σε βαριά φάρμακα και παυσίπονα που τελικά τον οδήγησαν σε ένα πανάκριβο χρυσό φέρετρο των 25.000 δολαρίων.

Κι όμως ο Μάικλ Τζάκσον πέρασε στο πάνθεον των αθάνατων αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με τον τρόπο που ήθελε: ένα μυστηριώδη θάνατο συγκρινόμενο με εκείνον της αγαπημένης του Μέρλιν Μονρόε και του προτύπου του, Έλβις Πρίσλεϊ. Τραγική ειρωνεία; Μετά το θάνατό του οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπέρασαν αυτές του Έλβις...

Κάθε ρεκόρ τηλεθέασης κατέρριψε η επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Staples Center του Λος Άντζελες. Λίγες ώρες νωρίτερα τα εισιτήρια για την παρακολούθηση του τελευταίου αντίο στο βασιλιά της ποπ είχαν φτάσει να πουλιούνται στη μαύρη αγορά προς 7.000 ευρώ το ένα. Είκοσι χιλιάδες θεατές αποχαιρέτησαν το μεγάλο μύθο της παγκόσμιας ποπ σκηνής. Μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν απ’ την πορεία του: Τζάστιν Τίμπερλέικ, Μπιγιονσέ, Λάιονελ Ρίτσι, Μαράια Κάρεϊ, Τζένιφερ Χάντσον, Στίβι Γουόντερ, Σμόκι Ρόμπινσον, Γκλάντις Νάιτ, Μπρουκ Σιλτς και, φυσικά, η πολυαγαπημένη του Νταϊάνα Ρος, στην οποία λέγεται πως προσπαθούσε να μοιάσει μέσω των πλαστικών επεμβάσεων. Υπήρξαν, ωστόσο, και ηχηρές απουσίες. Οι δύο πρώην σύζυγοί του, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου, δεν θέλησαν να μεταβούν στο Staples Center, αλλά ούτε και η πολυαγαπημένη του φίλη Ελίζαμπεθ Τέιλορ. «Τον αγαπάω πάρα πολύ για τον δω έτσι. Δεν θέλω να τον πενθήσω μαζί με χιλιάδες κόσμου» δήλωσε η κορυφαία σταρ του Χόλιγουντ. Απών από την τελετή ήταν και ο Κουίνσι Τζόουνς, ο παραγωγός του στις μεγαλύτερές του επιτυχίες «Off the wall» και «Thriller». «Έχω ήδη στείλει τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, αλλά δεν θέλω να είμαι μέρος μιας τελετής με χιλιάδες άλλους. Οι ψυχές μας ήταν ενωμένες και μαζί του έφυγε ένα μέρος της δικής μου ψυχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου θέλουν το γιατρό του να αρνείται κατηγορηματικά μέσω του δικηγόρου του ότι του χορήγησε την ουσία Demerol, χωρίς ωστόσο να κάνει το ίδιο και για τα ισχυρά αναισθητικά χάπια Propofol που βρέθηκαν στο σπίτι του βασιλιά της ποπ...

O Πάρης θέλει να κάνει τη ζωή του ταινία
Τι κι αν το χώμα που σκεπάζει τη σορό του βασιλιά της ποπ είναι ακόμη νωπό; Στο Χόλιγουντ οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ερίζουν ήδη για τα δικαιώματα μεταφοράς της πολυτάραχης ζωή του Τζάκσον στη μεγάλη οθόνη και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, στα φαβορί συγκαταλέγεται και η «1821 films» του Πάρη Κασιδόκωστα. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την είδηση του θανάτου, ο χρυσός Έλληνας εργένης και ο συνέταιρός του και κολλητός του φίλος Τέρι Ντούγκας επικοινώνησαν και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα, όσα χρήματα κι αν χρειαστεί να δαπανηθούν. Στόχος της νεοσύστατης εταιρείας παραγωγής είναι τα επόμενα χρόνια να αναδειχθεί σε υπολογίσιμο παίκτη της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας και μία ταινία με θέμα τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον είναι η χρυσή ευκαιρία που έψαχναν τα δύο ταλαντούχα παιδιά. Ήδη οι πρώτες επαφές έχουν πραγματοποιηθεί και από δω και πέρα ξεκινά ένας μακρύς αγώνας δρόμου που απαιτεί πολλή προσπάθεια, χρήματα, αλλά κυρίως τις κατάλληλες διασυνδέσεις.

Μάλιστα ενδέχεται τις επόμενες εβδομάδες ο Πάρης Κασιδόκωστας να μεταβεί ο ίδιος στο Λος Άντζελες, προκειμένου να κάνει κάποια πολύ σημαντικά ραντεβού.