Την Τρίτη, η κηδεία του Μάικλ Τζάκσον

03.07.2009
Μετά από εξαντλητικές διαβουλεύσεις η οικογένεια Τζάκσον αποφάσισε να μην εκθέσει τη σορό του "βασιλιά της Ποπ" σε λαϊκό προσκύνημα, ούτε και θα τον κηδέψει στη Νέβερλαντ (Neverland), προς μεγάλη απογοήτευση των θαυμαστών του.

Μετά από εξαντλητικές διαβουλεύσεις η οικογένεια Τζάκσον αποφάσισε να μην εκθέσει τη σορό του "βασιλιά της Ποπ" σε λαϊκό προσκύνημα, ούτε και θα τον κηδέψει στη Νέβερλαντ (Neverland), προς μεγάλη απογοήτευση των θαυμαστών του.

Η εταιρεία Colony Capital που έχει αναλάβει τη διαχείριση του ράντσου από το 2008, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια ταφής από τις τοπικές αρχές κι έτσι η κηδεία του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) θα γίνει στο στάδιο Staples Center, στο κέντρο του Λος Άντζελες, όπου έκανε και τις τελευταίες πρόβες για τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο.

Το χωρητικότητας 20.000 θεατών, Staples Center φιλοξενεί πλήθος μουσικών και αθλητικών εκδηλώσεων, όπως μπάσκετ, χόκεϊ και πυγμαχίας και αποτελεί την έδρα δύο ομάδων χόκεϊ και δύο ομάδων μπάσκετ, η πιο γνωστή από τις οποίες είναι η LA Lakers. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, δίπλα εκθεσιακό κέντρο του Λος Άντζελες και είναι από τα πιο γνωστά κλειστά γήπεδα του κόσμου.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, AEG (Anschutz Entertainment Group), η οποία είχε αναλάβει τη διοργάνωση και των επικείμενων συναυλιών του σταρ στο Λονδίνο, έχει ανακοινώσει ότι η κηδεία θα γίνει την Τρίτη, 7 Ιουλίου και έχει συγκαλέσει συνέντευξη τύπου σήμερα, για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στους δημοσιογράφους.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι η είσοδος του κοινού θα γίνει με δωρεάν εισιτήρια, τα οποία δεν είναι σίγουρο με ποιο τρόπο θα διανεμηθούν. Επίσης, όπως έχει διαρρεύσει, η νεκρώσιμη ακολουθία θα αρχίσει στις 10 το πρωί, ενώ έξω από το στάδιο θα τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες, οι οποίες θα δίνουν την δυνατότητα στους χιλιάδες θαυμαστές που δεν μπορέσουν να εξασφαλίσουν θέση μέσα στο γήπεδο να αποχαιρετίσουν το είδωλο τους.

Εντωμεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε παρακαλέσει την οικογένεια να καθυστερήσει την κηδεία για να του δοθεί χρόνος για την καλύτερη οργάνωσή της, ενώ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν έχει τη οικονομική δυνατότητα να πληρώσει υπερωρίες τους αστυνομικούς.

"Αν μπορείτε να φανταστείτε 100.000 άτομα να συγκεντρώνονται για να χωρέσουν σε 20.000 θέσεις, καταλαβαίνετε τι θα συμβεί. Ο έλεγχος του πλήθους θα είναι πολύ δύσκολος. Ταυτόχρονα έχουμε και την αργία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα", δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ντένις Ζίν (Dennis Zine).