Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Τζάκσον

01.07.2009
Σύμφωνα με το κανάλι CNN, την Παρασκευή 3 Ιουλίου η σορός του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην αγαπημένη του "Χώρα του Ποτέ" (Neverland), το ράντσο που διατηρούσε ο τραγουδιστής στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια

Σύμφωνα με το κανάλι CNN, την Παρασκευή 3 Ιουλίου η σορός του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην αγαπημένη του "Χώρα του Ποτέ" (Neverland), το ράντσο που διατηρούσε ο τραγουδιστής στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, ενώ την Κυριακή, 5 Ιουλίου, θα γίνει η κηδεία του σε στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά σε άγνωστο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός του "βασιλιά της Ποπ", που λάτρευε τα παραμύθια, θα μεταφερθεί στον τόπο της κηδείας του μέσα σε μια λευκή άμαξα που θα οδηγούν δύο άλογα. "Θα είναι το πιο φαντασμαγορικό σώου του κόσμου. Με πολλά πυροτεχνήματα...", αυτή την επιθυμία είχε εκφράσει τουλάχιστον ο ίδιος ο Τζάκσον όταν ρωτήθηκε, το 1992, για το πώς σχεδιάζει την κηδεία του.

Κοσμοσυρροή αναμένεται να δημιουργηθεί στους δρόμους που οδηγούν στην "Neverland", αφού οι χιλιάδες θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν από κοντά το "είδωλο" τους που θα έχει τοποθετηθεί μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο. Ήδη πολλοί από αυτούς έχουν αρχίσει να αναχωρούν κατά ομάδες από το Λος Άντζελες ώστε να προλάβουν να πάρουν μια καλή θέση έξω από την πύλη του ράντσου.

Οι προετοιμασίες για την αποκατάσταση της εγκαταλελειμμένης έπαυλης που πήρε το όνομά της από το παραμύθι του Πίτερ Παν, είναι εντατικές. Τεράστια φορτηγά μπαινοβγαίνουν συνεχώς μεταφέροντας δομικά υλικά και εργατικό δυναμικό προκειμένου θα αναζωογονήσουν την έκταση των 12 στρεμμάτων που μέχρι το 2006 φιλοξενούσε μεταξύ άλλων και έναν κανονικό ζωολογικό κήπο με άγρια ζώα και πουλιά.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η αυτοκινητοπομπή του που θα συνοδεύει το φέρετρο, θα ξεκινήσει το ταξίδι των 250 μιλίων από το Λος Άντζελες στις 10 το πρωί της Πέμπτης. "Έχουμε προετοιμαστεί για μια πρωτοφανή συγκέντρωση κόσμου. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την οικογένεια στην ιδιωτική κηδεία που έχει προγραμματίσει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

Ο χώρος ταφής του εκκεντρικού σταρ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, αν και ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στη γενέτειρα του, το Γκάρι (Gary) της Ιντιάνα. "Η οικογένεια δεν έχει ακόμη καταλήξει", είπε πρόσωπο από το περιβάλλον τους στην εφημερίδα "USA Today": "Τους πρότεινα να κάνουν αυτό θέλει η καρδιά τους και επιθυμούσε και ο γιος τους. Καλό θα ήταν στην συνέχεια να να ορίσουν μια ημερομηνία εορτασμών στην μνήμη του, ίσως στην επέτειο των γενεθλίων του, στις 29 Αυγούστου".

Ένα δείγμα της κατάστασης που θα επικρατήσει στην κηδεία ως προς τη συγκέντρωση του κόσμου, έδωσαν οι χιλιάδες θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν στο μνημόσυνο που τελέστηκε την Τρίτη, 30 Ιουνίου, στο ιστορικό "Apollo Theater", στη Νέα Υόρκη, απ' όπου ο Μάικλ Τζάκσον είχε ξεκινήσει την καριέρα του πριν 40 χρόνια.