Η μαμά Τζάκσον πήρε την κηδεμονία των παιδιών του

30.06.2009
Η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), Κάθριν (Katrheine), κέρδισε την προσωρινή κηδεμονία των παιδιών του τραγουδιστή σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου του Λος- Άντζελες.

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου του Λος Άντζελες που εκδόθηκε χτες η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), Κάθριν (Katherine) κέρδισε την προσωρινή κηδεμονία των παιδιών του.

Τα τρία παιδιά του "βασιλιά της Ποπ", ο 12χρονος Πρίνς Μάικλ, η 12χρονη Πάρις-Κάθριν και ο 7χρονος Πρινς Μάικλ ο δεύτερος, περνούν στα χέρια της γιαγιά τους. Η Κάθριν Τζάκσον ανέλαβε επίσης και την διαχείριση της περιουσίας του γιου της μέχρι την επόμενη ακρόαση του δικαστηρίου που έχει οριστεί στις 6 Ιουλίου.

Στην αίτηση της στο δικαστήριο η Τζάκσον ζήτησε να έχει την διαχείριση των λογαριασμών του γιου της "αποκλειστικά, για να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών" και εξέφραζε την ανησυχία για την ανάμιξη τρίτων προσώπων.

Στα χαρτιά η περιουσία του "βασιλιά της Ποπ" υπολογίζεται ότι φτάνει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, αν και στην πραγματικότητα ο τραγουδιστής βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο. Χρωστούσε παντού, εκλιπαρούσε τις τράπεζες να του δώσουν δάνεια για να ξεχρεώσει και είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στις συναυλίες που θα ξεκινούσαν στις 13 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του είναι καρποί του γάμου του με την νοσοκόμα Ντέμπι Ρόουε (Debbie Rowe) και το τρίτο από παρένθετη μητέρα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί. "Τα παιδιά δεν είχουν καμιά σχέση με την βιολογική τους μητέρα", τόνισε στο δικαστήριο η 79χρονη Κάθριν Τζάκσον: "Αντίθετα, έχουν στενή σχέση μαζί μου".

Ο ισχυρισμός αυτός δεν την εμπόδισε τη Ρόουε να διεκδικήσει την κηδεμονία των παιδιών της και να έρθει σε κόντρα με τα πρώην πεθερικά της, έστω και μετά από 12 χρόνια.

Ο δικηγόρος των Τζάκσον, Λόντελ ΜακΜίλαν (Londell McMillan), εξέφρασε την ικανοποίηση της οικογένειας για την απόφαση του δικαστηρίου. Αλλά οι ειδικοί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τα αποτελέσματα αυτής της διαμάχης στην ψυχολογία των παιδιών.

"Τα παιδιά που χάνουν τον ένα γονιό, προσκολλούνται στον άλλον και φοβούνται μήπως τον χάσουν κι αυτόν. Δεδομένης της ηλικίας της Κάρθιν Τζάκσον, που κοντεύει τα 80, το ενδεχόμενο αυτό είναι πολύ πιθανό. Επιπλέον τα παιδιά αυτά δεν έχουν την πολυτέλεια να πενθήσουν τον πατέρα τους με ησυχία, καθώς είναι αναγκασμένα να παρακολουθούν όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την προσωπική του ζωή, όπως προβάλλεται από τα κανάλια και τα έντυπα. Η μάχη για την κηδεμονία τους είναι το χειρότερο που μπορούν να ζήσουν αυτή τη στιγμή, γιατί αυτό που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη είναι η σταθερότητα".

Ωστόσο, οι Τζάκσον θεωρούν ότι κέρδισαν την πρώτη φάση του αγώνα, τόσο για την κηδεμονία όσο και για την διεκδίκηση της τεράστιας περιουσίας του εκλιπόντος, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν ο τραγουδιστής είχε αφήσει διαθήκη πριν το θάνατο του.

Τα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του εκκεντρικού σταρ επανεμφανίστηκαν την Δευτέρα, όταν κοσμικό σάιτ "TMZ" έκανε γνωστό ότι αστυνομικοί ξαναγύρισαν στο σπίτι του ψάχνοντας για φάρμακα. Επίσης, σημερινό δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας "Sun" ισχυρίζεται ότι ο Μάικλ Τζάκσον ξόδευε για φάρμακα περισσότερες από 30.000 λίρες το μήνα.

Τέσσερις μέρες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή από ανακοπή ο πατέρας του Τζόε Τζάκσον (Joe Jackson) δήλωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα της δεύτερης νεκροψίας, που έχουν αναθέσει σε ιδιωτικό γιατρό και "πολύ σύντομα" θα έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερεί η κηδεία του Μάικλ: "Δεν έχουμε χρόνο να οργανώσουμε την κηδεία, γιατί μας ενδιαφέρει πρώτα να μάθουμε ποια ήταν τα πραγματικά αίτια του ξαφνικού θανάτου του", είπε ο Τζόε Τζάκσον μετά το οικογενειακό συμβούλιο στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες.