Η κόρη της Σερ γίνεται άντρας!

12.06.2009
Σε αλλαγή φύλου υποβλήθηκε η μοναχοκόρη της τραγουδίστριας Σερ(Cher)και του Σόνι Μπόνο( Sonny Bono).

Η Τσάστιτι Μπόνο (Chastity Bono), κόρη του πολιτικού και μουσικού Σόνι Μπόνο (Sonny Bono) και της ηθοποιού Σερ (Cher), επιβεβαίωσε μέσω του εκπροσώπου της ότι βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής φύλου.

Η 40χρονη ακτιβίστρια και πολιτικός άρχισε να αποχωρίζεται σταδιακά τη γυναικεία της φύση αμέσως μετά τον εορτασμό των γενεθλίων της στις 4 Μαρτίου.

"Η μητέρα της βρίσκεται στον πλευρό της, στηρίζοντας απόλυτα την επιλογή της, αφού ξέρει ότι ήταν κάτι που επιθυμούσε εδώ και καιρό", αποκάλυψε άνθρωπος από το περιβάλλον της στο περιοδικό "People": "H διαδικασία είναι χρονοβόρα και επίπονη για την Τσάστιτι, όμως ήταν επιτακτική ανάγκη εδώ και χρόνια"!

Ο εκπρόσωπος της Μπόνο, Χάουαρντ Μπράγκμαν (Howard Bragman) επιβεβαίωσε την είδηση που έβγαλε πρώτο το TZM: "Ναι είναι αλήθεια. Ήταν μια σκέψη που τη βασάνιζε για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Τελικά πήρε τη γενναία απόφαση να στηρίξει την αληθινή της ταυτότητα. Νοιώθει επιτέλους ανακουφισμένη και αυτό που της δίνει μεγαλύτερη δύναμη είναι η στήριξη που της προσφέρουν οι αγαπημένοι της. Ελπίζει ότι η απόφαση της αλλαγής φύλου, μετά από 20 χρόνια, θα βοηθήσει τον κόσμο να δει το θέμα με διαφορετική ματιά".

Καταλήγοντας ο Μπράγκμαν ζήτησε από τύπο "να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή της Τσάστιτι, στην διάρκεια της διαδικασίας" και τόνισε "ότι δεν πρόκειται να δώσει συνεντεύξεις πριν ολοκληρωθεί η αλλαγή φύλου".

Η Μπόνο μίλησε για πρώτη φορά στους γονείς της για την ιδιαιτερότητα της όταν ήταν ακόμη πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέα Υόρκης, το 1987. Ο πατέρας της, Σόνι το δέχθηκε ψύχραιμα, η Σερ όμως σοκαρίστηκε.

"Κόντεψα να λιποθυμήσω. Πάντα είχα την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα παντρευτεί και θα κάνει οικογένεια" δήλωσε η Σερ στο "People", που παρότι ο ρόλος της στην ταινία "Silkwood" της είχε χαρίσει φανατικούς γκέι θαυμαστές, τιμώρησε την κόρη της διώχνοντας την από το σπίτι τους στο Μανχάταν.

Όταν η Τσάστιτι αποφάσισε να αφήσει τις σπουδές της για να γίνει ροκ-τραγουδίστρια (όπως ο μπαμπάς και η μαμά) προσπάθησε να κρατήσει την ομοφυλοφιλική της ιδιαιτερότητα μυστική, όμως χωρίς επιτυχία.

Ενώ εκείνη προσπαθούσε να κάνει καριέρα με το συγκρότημα "Ceremony", το 1990, έσκασε σαν βόμβα το πρωτοσέλιδο ενός ταμπλόιντ που αποκάλυπτε ότι η Μπόνο είναι λεσβία. Εκτός από την πολιορκία των δημοσιογράφων, παράλληλα ένιωσε προδομένη από την κοινότητα των γκέι που είχε "λαδώσει" την εφημερίδα για να βγάλει το δημοσίευμα.

"Ηταν η πιο τραυματική εμπειρία της ζωή μου", εξομολογήθηκε πολύ αργότερα, το 1998: "Κλείστηκα στο σπίτι με κατεβασμένα παντζούρια. Δεν είχα αληθινή ζωή".

Το 1992 δημιούργησε σοβαρό δεσμό με τη "Τζόαν" (Joan), μια γυναίκα 20 χρόνια μεγαλύτερη της, που είχε τραγική κατάληξη όταν εκείνη πέθανε από λέμφωμα, το 1994.

Τελικά το 1995, παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι λεσβία, ποζάροντας στο εξώφυλλο του γκέι περιοδικού "The Advocate". H δράση της ως ακτιβίστριας βελτίωσε τις σχέσεις της με τους γονείς της και ειδικά με τη μητέρα της "που για πρώτη φορά με αντιμετώπιζε σαν προσωπικότητα".

Όμως ο Σόνι ήταν τότε μέλος του Κογκρέσου, ως εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων και στη συντηρητική ατζέντα του δεν περιλάμβανε θέματα που αφορούσαν τους ομοφυλόφιλους, όπως η νομιμοποίηση των γκέι γάμων. "Ο ίδιος με δέχθηκε, αλλά όχι η πολιτική του", θυμάται η Τσάστιτι για τον πατέρα της που πέθανε τον Ιανουάριο του 1998: "Δεν του το ομολόγησα ποτέ, αλλά ήμουν πολύ θυμωμένη μαζί του".