Θώδη: συγκινητική επι... στροφή

12.06.2009
Η Έφη Θώδη επέστρεψε δυνατή και αποθεώθηκε από το κοινό. Στην πρώτη της εμφάνιση μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας στη Σκιάθο ανέβασε το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη, στήνοντας όχι μόνο λαϊκό γλέντι

Η Έφη Θώδη επέστρεψε δυνατή και αποθεώθηκε από το κοινό. Στην πρώτη της εμφάνιση μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας στη Σκιάθο ανέβασε το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη, στήνοντας όχι μόνο λαϊκό γλέντι, αλλά ερμηνεύοντας και για πρώτη φορά τα καινούργια της τραγούδια, που ξεδιπλώνουν άλλες πτυχές του ταλέντου της.

Ηταν μία από τις πιο συγκινητικές βραδιές αυτή που έζησε η γνωστή τραγουδίστρια αλλά και ο κόσμος που την υποδέχτηκε με πολλή αγάπη στη Σκιάθο. Από νωρίς γνωστό μαγαζί του νησιού είχε γεμίσει ασφυκτικά, καθώς ο κόσμος ήθελε να δείξει στην Έφη ότι είναι κοντά της και τη στηρίζει. Με λίγο τρακ, αλλά ανανεωμένη, χωρίς τίποτα να προδίδει κάτι από τις δύσκολες μέρες που πέρασε πρόσφατα, ανέβηκε στο πάλκο. Πριν ξεκινήσει να τραγουδάει, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τον κόσμο που τη στήριξε στην περιπέτειά της και με την αγάπη του της έδωσε δύναμη να συνεχίσει.

Τη συγκίνηση διαδέχτηκε ένα μεγάλο χαμόγελο αισιοδοξίας, καθώς το χειροκρότημα και οι επευφημίες αγάπης έκαναν την Έφη να αρχίσει το τραγούδι σαν να μην πέρασε ούτε μια στιγμή που κατέβηκε από το πάλκο. Και μπορεί μεν το κέφι να άναψε με τα δημοτικά της, τα οποία αγαπάει ο κόσμος, αλλά η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν τραγούδησε το «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», ενώ τα λουλούδια έπεφταν βροχή. Όμως, οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Για πρώτη φορά ερμήνευσε κάποια από τα καινούργια της τραγούδια, το «Τρελάδικο» και το «Βλάχος», που από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι θα γίνουν σουξέ. Εκείνο όμως που έκανε τους πάντες να συγκινηθούν ήταν μια καινούργια λαϊκή μπαλάντα, το «Φονιάς», που θυμίζει τραγούδι του παλιού καλού κινηματογράφου και δείχνει ότι η Έφη θέλει και μπορεί να κάνει μια νέα αρχή, όχι μόνο στη ζωή της αλλά και στην καριέρα της.

Μπορεί βέβαια τα δημοτικά και τα χιουμοριστικά τραγούδια που ερμηνεύει να ενθουσιάζουν τον κόσμο, αλλά το «Φονιάς» είναι ένα τραγούδι ψυχής, που μόλις ακουστεί περισσότερο, όταν σε λίγο καιρό βγει το νέο της CD, σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση με το ρεφρέν του:

«Εσύ είσαι ο γλυκός φονιάς μου / τι με κοιτάζεις θα κοπώ / με τα τραγούδια της καρδιάς μου / τα μυστικά μου θα σου πω. Σαν τριαντάφυλλο στο χιόνι / τον έρωτά μου μην πετάς / γίνε της μοίρας μου τ’ αηδόνι / ξημέρωμα να τραγουδάς».

Το τι έγινε εκείνο το βράδυ στη Σκιάθο δεν λέγεται. Όλοι ήθελαν να αγκαλιάσουν την Έφη και να της δείξουν την αγάπη τους. Μάλιστα, όπως μάθαμε από κατοίκους του νησιού, μέχρι και ταψί με γαλακτομπούρεκο της πρόσφεραν για να της ευχηθούν από δω και πέρα η ζωή της να έχει μόνο γλύκα.

Δικαίως ήταν πολύ ευτυχισμένη εκείνο το βράδυ η Έφη Θώδη, που, όπως είπε στο ΛΟΙΠΟΝ, ευχαριστεί όλους για την αγάπη τους.