Μιχάλης Μαρίνος: "Τα προσωπικά μου, δικά μου"!

11.06.2009
Μπορεί να έγινε πιο γνωστός μέσα από το ρόλο του ως «μικρό Πόνι» της Σμαράγδας Καρύδη στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Στο παρά πέντε», ο Μιχάλης Μαρίνος όμως έχει «παρελθόν» τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά «40 κύματα» του AΝΤ1 και με χαμηλό προφίλ και χωρίς ίχνος από σταριλίκι μέρα με την ημέρα κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μπορεί να έγινε πιο γνωστός μέσα από το ρόλο του ως «μικρό Πόνι» της Σμαράγδας Καρύδη στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Στο παρά πέντε», ο Μιχάλης Μαρίνος όμως έχει «παρελθόν» τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά «40 κύματα» του AΝΤ1 και με χαμηλό προφίλ και χωρίς ίχνος από σταριλίκι μέρα με την ημέρα κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές.

Είσαι πολλά χρόνια στην υποκριτική, αλλά φαίνεται πως τα τελευταία η τύχη σού χαμογέλασε περισσότερο. Σε ενοχλεί που χρειάστηκε ένας μόνο ρόλος, αυτός στο «Παρά πέντε», για να έρθει και η αναγνωρισιμότητα;

«Στη δουλειά μου καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Σημασία έχει να υπάρχει διάρκεια σε αυτό που υπηρετείς. Στη δική μου περίπτωση θα έλεγα ότι η αναγνωρισιμότητα δεν ήρθε ούτε νωρίς, αλλά ούτε και αργά. Ήρθε όταν έπρεπε και με βοήθησε να εκτιμήσω ίσως κάποια πράγματα, τα οποία δεν θα εκτιμούσα αν με το καλημέρα σας τα είχα όλα έτοιμα».

Φέτος έκανες την έκπληξη! Βρίσκεσαι σε ένα κανάλι που έκοψε αρκετές από τις σειρές. Για τα «40 κύματα», όχι μόνο δεν υπήρξε σκέψη για κόψιμο, αλλά είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σίριαλ. Ποια πιστεύεις πως είναι τα στοιχεία που «κέρδισαν» τους τηλεθεατές;

«Στην περίπτωσή μας ισχύει αυτό που λένε πως έδεσε το γλυκό. Οι συνάδελφοι, ο σκηνοθέτης, ο σεναριογράφος, οι τεχνικοί, όλοι, μα όλοι δουλεύουμε σαν παρέα και, πίστεψέ με, όταν υπάρχει καλό κλίμα από πίσω, αποκλείεται να μην έρθει η επιτυχία. Είναι ευτυχία για όλους μας που άρεσε το παραμύθι του Λαέρτη και της Χριστίνας».

Πίστευες ότι θα έρθει η στιγμή που θα πρωταγωνιστείς σε μια δουλειά;

«Δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Στόχος μου πάντα ήταν και παραμένει να έχω διάρκεια στη δουλειά μου και να μην ντρέπομαι για ό,τι επιλέγω να κάνω. Ωστόσο, δεν κρύβω ότι μου αρέσει το γεγονός πως πρωταγωνιστώ σε μια σειρά που πηγαίνει πολύ καλά. Ποιος θα έλεγε το αντίθετο;».

Κατά καιρούς σου χρεώνουν διάφορες σχέσεις. Ανταποκρίνονταν κάποια από αυτά τα δημοσιεύματα στην πραγματικότητα;

«Αν και δεν έχω απαντήσει ποτέ, ούτε διαψεύδοντας ούτε επιβεβαιώνοντας κάποια από αυτές τις σχέσεις, θα σου απαντήσω για όλες μαζί. Καμία δεν ήταν πραγματική. Όλα τα δημοσιεύματα ήταν αναληθή».

Πώς αισθάνεσαι όταν τα διαβάζεις; Σε ενοχλούν; Θέλεις να σηκώσεις το τηλέφωνο και να ζητήσεις εξηγήσεις;

«Τίποτα απ’ όλα αυτά... Τη δουλειά τους κάνουν. Ίσα ίσα που το διασκεδάζω. Πραγματικά το διασκεδάζω, δεν κάνω πλάκα. Είναι ανώδυνα και δεν επηρεάζουν τη μεγάλη μου αγάπη, που είναι η υποκριτική».

Το ξέρεις ότι είσαι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες;

«Δεν το γνωρίζω αυτό». (Γέλια.)

Ποτέ δεν έχω διαβάσει συνέντευξή σου όπου να αναφέρεσαι στην προσωπική σου ζωή. Το κάνεις συνειδητά;

«Ναι. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω για τα προσωπικά μου. Προτιμώ να μιλάω για τα επαγγελματικά μου και όχι σε ό,τι αφορά τρίτους».

Είσαι πιστός στις σχέσεις σου;

«Έχει τύχει να είμαι, όπως και να μην είμαι».

Σκέφτεσαι καθόλου το θέμα οικογένεια;

«Έτσι όπως είναι τώρα διαμορφωμένη η ζωή μου, το θέμα γάμος μού φαίνεται μακρινή σκέψη. Στο μέλλον βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Με το χρήμα ποια είναι η σχέση σου;

«Τα χέρια μου είναι τρύπια! Συνήθως μου αρέσει να τα ξοδεύω σε ταξίδια».

Η αξιοκρατία είναι μια λέξη που χαρακτηρίζει το χώρο που κινείσαι;

«Μακροπρόθεσμα πιστεύω πως ισχύει. Είναι σκληροί οι όροι του παιχνιδιού. Το σίγουρο είναι πως η αναξιοκρατία δεν αντέχει στο χρόνο. Όσοι επιβιώνουν στο χώρο μου με αυτόν τον τρόπο σίγουρα έχουν διάρκεια επαγγελματικής ζωής ένα με δύο χρόνια. Για να έχεις, όμως, διάρκεια, θα πρέπει να κάνεις και σωστές επιλογές».

Ποιο είναι το χειρότερο σχόλιο από συνάδελφό σου για σένα;

«Σίγουρα κάτι θα έχει ειπωθεί, αλλά, επειδή δεν μου αρέσει να στέκομαι σε αυτά, τα ξεχνάω και πολύ γρήγορα. Δεν μπορούμε να αρέσουμε και να μας συμπαθούν όλοι».

Ποια είναι τα στοιχεία που θα σε έκαναν να ερωτευτείς μια γυναίκα...

«Μου αρέσει σε μια σχέση να υπάρχει, εκτός από την απαραίτητη χημεία, πολύ χιούμορ, κατανόηση και σοβαρότητα εκεί που πρέπει».