Βάνα Μπάρμπα: πώς έχασε 20 κιλά

01.06.2009
Μία από τις ωραιότερες γυναίκες της showbiz, η Βάνα Μπάρμπα τον τελευταίο καιρό έγινε ακόμα πιο όμορφη, καθώς έχασε 20 κιλά και έγινε "κορμί θανατηφόρο".

Μία από τις ωραιότερες γυναίκες της showbiz, η Βάνα Μπάρμπα τον τελευταίο καιρό έγινε ακόμα πιο όμορφη, καθώς έχασε 20 κιλά και έγινε "κορμί θανατηφόρο".

Η ίδια η Βάνα τονίζει σε φίλους που τη ρωτάνε ότι ακολουθεί ειδική διατροφή και ότι δεν κάνει δίαιτα, που σημαίνει στέρηση. Θέλει να είναι όμορφη αλλά και υγιής, γι’ αυτό, σύμφωνα με όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες, τηρεί πιστά τις συμβουλές ενός διάσημου Αμερικανού διαιτολόγου. Παράλληλα, δεν ξεφεύγει καθόλου από το προσωπικό πρόγραμμα γυμναστικής που διαμόρφωσε για εκείνη η Ελένη Πετρουλάκη, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες να έχει αποκτήσει τη σιλουέτα με την οποία τη γνωρίσαμε όταν πρωτοξεκίνησε, «κόβοντας» ανάσες, όπου κι αν εμφανιζόταν. Αν και της αρέσει το καλό φαγητό και αρκετές φορές κάνει παρασπονδίες, όταν πει ότι θα ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα, είναι «στρατιώτης».

Σοκολάτα με μέτρο
Η μεγάλη της αδυναμία είναι η σοκολάτα, αλλά προσπαθεί να τρώει μόνο ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα, που έχει λιγότερες θερμίδες. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν μέρες που δεν μπορεί να αντισταθεί και χαλάει τη δίαιτά της! Καλή φυσικά η σωστή διατροφή, αλλά χωρίς άσκηση δεν γίνεται τίποτα.

Και πολλή power γιόγκα
Αν και η Βάνα δεν είναι λάτρης της γυμναστικής -ασχολείται μόνο με σκι και τένις-, έχει στο σπίτι της ηλεκτρικό διάδρομο και σχεδόν κάθε μέρα τρέχει για μία ώρα, ενώ κάνει και λίγες ασκήσεις για τους κοιλιακούς.

Στην προσπάθειά της να χάσει αυτά τα 20 κιλά ήταν σημαντική η συμβολή της Ελένης Πετρουλάκη, η οποία την έπεισε να ασχοληθεί σοβαρά με τη γυμναστική και συγκεκριμένα την power yoga. Έτσι, ξεκίνησε εντατικά μαθήματα, που την κάνουν να ηρεμεί, να γεμίζει ενέργεια και ζωντάνια, αλλά κυρίως να χάνει και κιλά. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν τη Βάνα έχουν να το λένε πόσο δυναμικός χαρακτήρας είναι και ότι αν βάλει κάτι στο νου της, πάντα το πετυχαίνει. Το είπε ότι θα χάσει 20 κιλά και το έκανε και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ! Μπράβο, Βάνα!

ΠΡΩΙΝΟ
Ένα μικρό μπολ δημητριακά ή κουάκερ με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Τόνο ή ψάρι ψητό με σαλάτα ή κοτόπουλο στήθος με βραστά λαχανικά.

ΒΡΑΔΙΝΟ
Κουάκερ με ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

«Μαγικές» συμβουλές
*Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας πεινάσει, θα αρκεστεί να φάει φρούτα -μέχρι 3 την ημέρα, αποφεύγοντας τις μπανάνες και τις φράουλες- ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 2% ή σαλάτα πράσινη ή ένα ζελέ χωρίς ζάχαρη.

*Αν βγει έξω και θέλει να πιει, το μόνο αλκοολούχο ποτό που επιτρέπεται είναι 1-2 ποτήρια σαμπάνια ή λευκό κρασί. Επίσης, απαγορεύονται όλα τα αναψυκτικά. Πίνει πολύ νερό -τουλάχιστον 6 ποτήρια την ημέρα- και πράσινο τσάι.

Από τη Χρύσα Αντωνίου