Παπούτσια στην πρώτη γραμμή

29.04.2009
Η κυρία φαίνεται από τα παπούτσια της, έλεγαν παλιότερα οι γυναίκες. Τώρα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, τα αξεσουάρ καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο σε ένα εντυπωσιακό outfit.

Η κυρία φαίνεται από τα παπούτσια της, έλεγαν παλιότερα οι γυναίκες. Τώρα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, τα αξεσουάρ καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο σε ένα εντυπωσιακό outfit. Ένα ζευγάρι καλά παπούτσια είναι από τα must have κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, αφού, σύμφωνα με τους στυλίστες, δίνει διαφορετικό αέρα στην εμφάνισή μας, ενώ παράλληλα καθορίζουν και το στυλ. Δείτε τις τάσεις της φετινής άνοιξης και επιλέξτε τα παπούτσια των ονείρων σας!

Naked
Η μόδα φέτος προστάζει naked. Δηλαδή, παπούτσια στο χρώμα του δέρματος ή σε απαλό ροζ, που συνδυάζονται εύκολα με διάφορα look. Ο Calvin Klein προτείνει κλασική γόβα σε απαλό ροζ λουστρίνι με μικρές λεπτομέρειες στα πλάγια ή στο μπροστινό μέρος. Άσπρο-μαύρο

Είναι η τάση που θα κερδίσει τις περισσότερες γυναίκες, μιας και πρόκειται για δύο χρώματα κλασικά αλλά και πολύ εντυπωσιακά όταν συνδυάζονται μεταξύ τους. Με ταγέρ ή σε πιο ανέμελο στυλ, ένα ζευγάρι στο συνδυασμό άσπρου και μαύρου είναι απαραίτητο για την γκαρνταρόμπα μας φέτος. Φυσικά, η Channel θεωρείται μία από τις φίρμες που κατάλαβε νωρίς την αξία του άσπρου-μαύρου αλλά και τη διαχρονικότητά του και το έχρισε πρωταγωνιστή στη βασική γκάμα των παπουτσιών της.

Flashy γεωμετρία
Οι ψυχεδελικοί κύκλοι αλλά και τα τετράγωνα σε έντονα χρώματα επιστρέφουν φέτος στα παπούτσια, δίνοντας μια αίσθηση ’60s στο ντύσιμο. Το πορτοκαλί, αλλά και το κόκκινο και το μαύρο αναδεικνύονται σε αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές, που συνδυάζονται υπέροχα με σύνολα σε γραμμή άλφα ή τα micromini φορεματάκια, που φέτος επέστρεψαν δυναμικά στις πασαρέλες. Ο Roger Vivier και ο Manolo Blahnik έπαιξαν με τους κύκλους, τα τετράγωνα και τα έντονα χρώματα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Λουράκια παντού
Είναι μια τάση που εμφανίστηκε πέρυσι, αλλά συνεχίζει δυναμικά και τη φετινή σεζόν με περίτεχνα σχέδια, στα οποία πάντα πρωταγωνιστούν τα λουράκια. Ο Jimmy Choo υπέκυψε στη γοητεία τους και τα συμπεριέλαβε στη φετινή του κολεξιόν.

Μεταλλικές αντανακλάσεις
Τα μεταλλικά αξεσουάρ για μία ακόμη χρονιά κερδίζουν τις εντυπώσεις. Προτείνονται για πιο βραδινές εμφανίσεις, ενώ, ανάλογα με το σχέδιο, κάποια παπούτσια μπορούν να δώσουν λάμψη και στα πρωινά look. Εντυπωσιακή είναι η χρυσή πλατφόρμα της Gucci, που δίνει μια αίσθηση λιτής πολυτέλειας, χωρίς περιττά στολίδια.

Μεγάλα στολίδια
Η τάση αυτή επικρατεί φέτος σε πολλές κολεξιόν σχεδιαστών και θεωρείται κάπως πιο εκκεντρική. Απαιτούνται ψηλά πόδια, καθώς σε μια μικρόσωμη γυναίκα τα μεγάλα στολίδια δεν προτείνονται. Ο οίκος Luis Vuitton, μάλιστα, άφησε για λίγο πίσω του τις κλασικές γραμμές και έχει εντάξει στις συλλογές του παπούτσια σε έντονα χρώματα, διακοσμημένα με μεγάλα λουλούδια και σχέδια.