Χρ. Παππά: "Αφήνω τον Παναγιώτη να ωριμάσει..."

06.04.2009
Συναντηθήκαμε με τη Χριστίνα Παππά στο καφέ του Αλέξανδρου Παρθένη στη Γλυφάδα. Όταν μπήκα, τη βρήκα καθισμένη σ’ ένα ήσυχο σημείο να συνομιλεί με τον Αλέξανδρο, που είναι φίλος της.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συναντηθήκαμε με τη Χριστίνα Παππά στο καφέ του Αλέξανδρου Παρθένη στη Γλυφάδα. Όταν μπήκα, τη βρήκα καθισμένη σ’ ένα ήσυχο σημείο να συνομιλεί με τον Αλέξανδρο, που είναι φίλος της. Με χαιρέτησαν, εκείνος έφυγε διακριτικά και ξεκινήσαμε τη συνέντευξη με τη Χριστίνα, που είχε όρεξη να μας τα αποκαλύψει όλα, ακόμα και για τη σχέση της με τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

Σε ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι;

«Λένε ότι έπειτα από μια μεγάλη καταιγίδα έρχεται η μπουνάτσα. Τώρα είμαι σε καλή φάση».

Εννοείς ότι έχεις ηρεμία στα προσωπικά σου;

«Ναι, είμαι πιο καλά και προσωπικά και επαγγελματικά. Για συναισθηματικούς λόγους αλλά και λόγω ταξιδιών, είχα αφήσει πάρα πολλά πράγματα πίσω. Λάθος μου βέβαια.

Με τον Παναγιώτη Λιαδέλη μάθαμε ότι χωρίσατε. Είναι αλήθεια;

«Είναι οριστικός ο χωρισμός μας και αυτά που ακούστηκαν ότι χωρίσαμε επειδή εκείνος είχε δικαστήρια σχετικά με το διαζύγιό του είναι βλακείες. Δεν ισχύει τίποτα. Δεν έχει να κάνει η προσωπική του ζωή με το διαζύγιό του και αν θα βγει η απόφαση υπέρ του ή κατά, για όνομα του Θεού. Είναι πολύ καλό παιδί ο Παναγιώτης, αλλά είναι άλλα τα δικά του τα "θέλω' και άλλα τα δικά μου».

Ωστόσο, με τον Παναγιώτη γνωρίζεστε από παλιά;

«Τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Τα σπίτια μας στο Βόλο είναι πολύ κοντά. Ξαναβρεθήκαμε τυχαία. Ήμασταν μαζί από το περασμένο καλοκαίρι. Ας πούμε ότι από τότε είχαμε σχέση...».

Γιατί αυτή τη σχέση σου δεν την παραδέχθηκες ποτέ, παρά μόνο τώρα που ήρθε ο χωρισμός;

«Δεν μου αρέσει να βγάζω τα προσωπικά μου προς τα έξω. Όσο και αν προσπαθήσεις να προφυλαχθείς, δεν γίνεται».

Εκείνος πώς δέχθηκε το χωρισμό;

«Όταν λες σε κάποιον "χωρίζουμε", θέλει δεν θέλει, θα το δεχτεί. Και ο Παναγιώτης είναι από τη φύση του υπερήφανος κι εγωιστής, οπότε δεν μπορούσε να κάνει κάτι».

Υπάρχει ενδεχόμενο επανασύνδεσης;

«Ποτέ ξανά. Είμαι κάθετη σε αυτό που λέω. Ποτέ ξανά και σ’ το υπογράφω».

Είναι σαν να μετανιώνεις γι’ αυτή τη σχέση.

«Όχι. Απλώς απογοητεύτηκα από ορισμένα πράγματα. Ο Παναγιώτης θέλει να ζήσει πράγματα που εγώ τα έχω ζήσει. Είναι λάθος το timing. Είναι ακόμα παιδί στο μυαλό. Και όλα αυτά τα φρου φρου και τα αρώματα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Τον αφήνω να τα ζήσει και στο μέλλον να ωριμάσει, γιατί είναι παιδί. Ωστόσο, χωρίσαμε φιλικά, δεν έχω καμία κακία».

Πιστεύεις ότι μέσα από τη σχέση σου μαζί του μπήκες άθελά σου στη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνον και στην πρώην σύζυγό του, τη Σαμπρίνα;

«Μα ούτε που ασχολούμαι ούτε που με ενδιαφέρει. Ίσα ίσα που έχουν ασχοληθεί μαζί μου. Ποτέ δεν θα καθόμουν να πω κάτι κακό για την πρώην σύντροφό του, η οποία είναι και μητέρα του παιδιού του, για όνομα του Θεού».

Ακούστηκε ότι σε γνώρισε στους γονείς του και είχατε επισημοποιήσει τη σχέση σας...

«Καμία επισημοποίηση ποτέ. Ούτε από τη δική μου την πλευρά ούτε από τη δική του».

Ίσως τώρα να ήθελες να έρθει στη ζωή σου ένας άντρας διαφορετικός...

«Ένας άντρας. Όπως το είπες. Κατασταλαγμένος... Ξαναγυρίζουμε στον Παναγιώτη και σου λέω ότι δεν τον παρεξηγώ. Είναι αθλητής, ήταν τόσα χρόνια με κανόνες στη ζωή του. Τώρα δεν μπορεί να του βάλει κανείς κανόνες. Απλώς γνώρισα στη ζωή μου έναν άνθρωπο πιο ελεύθερο από εμένα. Και δεν μπορώ, με κουράζει αυτό το πράγμα, γιατί τα έχω ζήσει όλα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω ζήσει. Οπότε δεν συμβιβάζομαι».

Μετά το χωρισμό σε φλερτάρουν πιο πολύ;

«Ε, φυσικά... Τα φλερτ δεν εκλείπουν. Όλες οι γυναίκες παρατηρούμε όταν είμαστε κάπου μόνες και δεν είμαστε δεσμευμένες ότι υπάρχουν κάποιοι άντρες. Άντρες με Α κεφαλαίο. Που είναι δοτικοί, που περιποιούνται τις κοπέλες τους, που δεν έχουν παρωπίδες και ζηλεύω. Με την καλή έννοια. Λέω: "Τι ωραία, να είχα έναν τέτοιο άντρα». Θα ήθελα έναν άντρα άντρα! Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλοί άντρες άντρες" Ίσως γιατί υπάρχει υπερπληθώρα γυναικών».

Έπειτα από αυτόν το χωρισμό έχεις γίνει πιο σκληρή;

«Έχω γίνει πιο σκληρή. Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να έλεγα: "Εντάξει, θα προσπαθήσω". Δεν είμαι όμως πια κοριτσάκι».

Σε ζηλεύουν ή εσύ ζηλεύεις περισσότερο;

«Και ζηλεύω και με ζηλεύουν. Μα όταν είσαι ερωτευμένος, τι είσαι, αναίσθητος; Μόνο οι αναίσθητοι δεν ζηλεύουν».

Δίνεις την εντύπωση της γυναίκας που, ενώ είναι δυναμική, καθοδηγείται μόνο από το συναίσθημα.

«Είμαι άνθρωπος που δυστυχώς πάντα βάζω πάνω απ’ όλα τα προσωπικά και τα αισθηματικά μου και μετά τα επαγγελματικά. Κι αυτό είναι τραγικό λάθος. Και δίνω συμβουλή στις γυναίκες: όσο κι αν είναι ερωτευμένες, να κοιτάζουν πρώτα τον εαυτό τους, γιατί μετά θα τον μουντζώνουν, όπως κάνω εγώ τώρα».

Ωστόσο, δείχνεις αντράκι σε ό,τι αφορά τα προσωπικά σου;

«Ναι, είμαι πολύ αντράκι. Είμαι πολύ περήφανος άνθρωπος και πολύ εγωίστρια. Ακόμη κι αν δεν έχω ούτε ένα ευρώ, δεν θα μπω ποτέ στη διαδικασία να ζητήσω τίποτα από το σύντροφό μου. Και ποτέ δεν ζήτησα στη ζωή μου. Άμα μπορώ να πάρω κάτι, θα το πάρω. Αν δεν μπορώ, δεν θα το πάρω».

Ποια είναι η σχέση σου σήμερα με τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα;

«Με τον Κλαούντιο έχουμε τελειώσει οριστικά. Τρία χρόνια στην ουσία δεν είμαστε πλέον μαζί, ένα χρόνο επίσημα χωρισμένοι με διαζύγιο. Το 1995 είχαμε γνωριστεί, το 1997 παντρευτήκαμε. Από μέρους μου δεν ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Όταν τον γνώρισα, στην αρχή δεν ένιωσα κάτι, να πω: "Είμαι ερωτευμένη". Σιγά σιγά με το χρόνο τον ερωτεύθηκα. Ο Κλαούντιο είναι πανέξυπνος άνθρωπος, ξέρει να μιλήσει, ξέρει να σταθεί, είναι άντρας, είναι αρσενικό, είναι όλα αυτά μαζί. Πίστευε πάρα πολύ σ’ εμένα και δεν ήθελε να χωρίσουμε. Βέβαια, έφτασε ο κακόμοιρος να πει: "Ουφ, δεν αντέχω άλλο"».

Μιλάτε πλέον;

«Όχι, δεν μιλάμε. Ξέρω μόνο ότι θα ανοίξει ένα νέο εστιατόριο, ένα sushi bar στην Κηφισιά, που είναι παρακλάδι γνωστής αλυσίδας στο Μιλάνο και έχει βάλει και το γιο μου στην επιχείρηση».

Νιώθεις ότι η μητέρα σου ανησυχεί για εσένα;

«Ναι, η μαμά μου στεναχωριέται. Η μαμά μου έχει ένα θέμα με εμένα, γιατί πάντα ήμουν ανήσυχη».

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σου;

«Η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου ήταν όταν απέκτησα το γιο μου. Ως γυναίκα, η επαγγελματική μου διαδρομή στην Ιταλία. Είμαι βραβευμένη εκεί και όχι στη χώρα μου ως καλύτερη ηθοποιός για τη συμμετοχή μου σε μια ταινία μικρού μήκους».

Ο γιος σου έχει άποψη στα θέματα που σε αφορούν;

«Ναι, έχει. Και πιστεύω στο κριτήριό του. Ο Δημήτρης δεν θα μου πει: "Μαμά, κάνε εσύ ό,τι νομίζεις, αρκεί να είσαι καλά". Θέλει να ξέρει τι κάνω στη ζωή μου».

Πώς είσαι με τον Δημήτρη ως μαμά;

«Παραείμαστε φίλοι και δεν θα έπρεπε. Τον γέννησα όταν ήμουν 16 ετών, μεγαλώσαμε μαζί. Είμαι φοβερά δοτική, γιατί ο Δημήτρης είναι το Α και το Ω στη ζωή μου. Πολλές φορές μου έρχεται να τα μαζέψω και να φύγω έπειτα από διάφορες απογοητεύσεις και ο μόνος λόγος που μένω είναι ο Δημήτρης. Γιατί η οικογένεια του μπαμπά μου είναι όλη στην Αμερική και έχω καλές συνθήκες να πάω να μείνω μαζί τους. Είμαστε φοβερά δεμένοι κι εγώ είμαι φοβερά υπερπροστατευτική. Αν δεν γυρίσει ο Δημήτρης στο σπίτι, να ακούσω την πόρτα το βράδυ, δεν κοιμάμαι».

Πιστεύεις στις φιλίες μεταξύ των ανθρώπων της σόουμπιζ;

«Δεν πιστεύω, όχι. Είμαι ειλικρινής και αν δεν μου κάνει κάποιος, δεν θα του μιλήσω ή δεν θα τον κάνω παρέα. Είναι ελάχιστοι αυτοί που είναι πραγματικοί φίλοι».

Υπήρξαν κάποιες προτάσεις φέτος στα επαγγελματικά;

«Φέτος είχα εξαιρετικές προτάσεις, αλλά με το ξερό μου το κεφάλι, αρνήθηκα σε όλα. Αλλά η ζωή δεν σταματάει εδώ».

Είσαι σύμβολο του σεξ;

«Όχι, δεν αποδέχομαι αυτόν τον τίτλο. Σαράντα ετών και θεωρούμαι σύμβολο του σεξ;».

Στην Ιταλία έγινες ευρέως γνωστή. Θα σκεφτόσουν να συνεχίσεις εκεί την καριέρα σου;

«Αν μου προκύψει κάτι πολύ καλό, μπορεί να ξαναπάω. Μου αρέσει όμως πολύ η Ελλάδα, εδώ έχω τους φίλους μου, το σπίτι μου. Κουράστηκα τόσο καιρό να πηγαινοέρχομαι στην Ιταλία».

Ήξερες από παιδί ότι θα γίνεις ηθοποιός;

«Η μαμά μου είναι από το Βόλο, ο μπαμπάς μου, που τον έχω χάσει, από τα Γιάννενα. Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στο Βόλο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόμουν ηθοποιός. Δικηγόρος ήθελα να γίνω... Όμως, πολιτικοί, ηθοποιοί και δικηγόροι μοιάζουν (Γέλια.)».

Θυμάσαι κάποια συνεργασία σου που πιστεύεις ότι έκανε καλό στη μετέπειτα πορεία σου;

«Πρωτοξεκίνησα με τον Στάθη Ψάλτη και σε αυτόν θέλω να πω ένα "ευχαριστώ". Με βοήθησε και με στήριξε. και τον πρώτο μου πρωταγωνιστικό ρόλο μου έδωσε και με εμπιστεύτηκε, γιατί ήμουν μια νέα ηθοποιός».