Βίκυ Κάγια: Γεννημένη σταρ

03.04.2009
Από τις 6 Απριλίου θα σερβίρει καφέ στον ΑΝΤ1 και θα μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας. Θα μάθουμε τα πάντα γι’ αυτήν και θα την αγαπήσουμε ή θα την αντιπαθήσουμε. Ποια είναι όμως η Βίκυ Καγιά και τι πρέπει να ξέρουμε για τη νέα οικοδέσποινα του «Πρωινού καφέ»; Ιδού το προφίλ της και όσα δεν ξέρατε γι’ αυτήν.

Από τις 6 Απριλίου θα σερβίρει καφέ στον ΑΝΤ1 και θα μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας. Θα μάθουμε τα πάντα γι’ αυτήν και θα την αγαπήσουμε ή θα την αντιπαθήσουμε. Ποια είναι όμως η Βίκυ Καγιά και τι πρέπει να ξέρουμε για τη νέα οικοδέσποινα του «Πρωινού καφέ»; Ιδού το προφίλ της και όσα δεν ξέρατε γι’ αυτήν.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1978. Είναι Καρκίνος στο ζώδιο και ήταν μαθήτρια του 20. «Ποτέ δεν είχε βγάλει μέσο όρο κάτω από 19», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η μητέρα της Αλεξάνδρα, που είναι υπάλληλος σε εταιρεία αυτοκινήτων. Η κυρία Καγιά ήταν αντίθετη με την επιλογή της κόρης της να γίνει μοντέλο, αφού την ήθελε δικηγόρο ή παιδοψυχολόγο. Αντίθετα, ο πατέρας της ήταν αυτός που την πήγαινε στα κάστινγκ.

Ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 14, στις αρχές του ‘90, και τότε είχαν πει πως το χαμόγελό της ακροβατούσε ανάμεσα στην παιδική αθωότητα και σε έναν παράξενο αισθησιασμό. Αυτό ήταν και το στοιχείο που την κατέγραψε στη μνήμη μας ως το αντιπροσωπευτικό δείγμα της εγχώριας λολίτας νέας γενιάς. Μάλιστα, τότε, στην εφηβεία, ένιωσε και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα για το συνάδελφό της, επίσης μοντέλο, Μάνο Μελετίου. Μετακόμισε στο Παρίσι στα 19, όπου ξεκίνησε και τη διεθνή της καριέρα. Εκεί συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, που τη βοήθησαν να ανοίξει τα φτερά της σε όλο τον κόσμο.

Επόμενος σταθμός της ήταν η Νέα Υόρκη, η «Μέκκα» του παγκόσμιου μόντελινγκ. Έμεινε για μεγάλο διάστημα μόνιμα στην Αμερική και πηγαινοερχόταν στην Ελλάδα για λίγες, ποιοτικές εμφανίσεις. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γνώρισε το Γάλλο Γούλφραν Κερέλ, έναν από τους πιο επιτυχημένους «ανιχνευτές» νέων μοντέλων. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. «Είχε το πιο ζεστό χαμόγελο και τα πιο φωτεινά μάτια που είχα αντικρίσει ποτέ στη ζωή μου. Ο Γούλφραν είναι ευγενικός και αβρός σε κάθε του κίνηση, γιατί ό,τι κάνει το κάνει με την καρδιά του, και αυτό με κέρδισε», έχει δηλώσει η ίδια για τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν μαζί για 4 ολόκληρα χρόνια.

Λατρεύει το χορό ?είναι η μόνη της κατάχρηση!? και έχει ασχοληθεί με την τζαζ μουσική αλλά και την ενόργανη και ρυθμική γυμναστική. Γι’ αυτό και ενθουσιάστηκε με την πρόταση του Mega να παρουσιάσει το «So you think you can dance».

«Οι Γερμανοί λένε ότι ?αν υπήρξες μοντέλο, θα είσαι πάντα μοντέλο?», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της, στην οποία παραδέχτηκε επίσης ότι η τηλεόραση είναι αυτό με το οποίο θέλει πραγματικά να «ασχοληθεί σοβαρά».

Κατά καιρούς έχει κάνει συζητήσεις με πολλά κανάλια. Έχει παραδεχτεί χαρακτηριστικά πως «είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις με το Mega, αλλά στα σχέδια του προγράμματός του δεν είχε κάποια παραγωγή που να μου ταιριάζει. Έτσι, έκανα παράλληλες συζητήσεις και με άλλα κανάλια και τελικά επέλεξα την πρόταση του Alpha και το ?Είσαι μέσα?».

Για την αποτυχία του «Είσαι μέσα» και το κόψιμο της εκπομπής η Βίκυ δεν νιώθει απογοητευμένη: «Από το μόντελινγκ έχω μάθει να χειρίζομαι και τα πάνω και τα κάτω. Μια χρονιά έκανα καμπάνια για τη Chanel και την επόμενη έμενα χωρίς χρήματα. Ήξερα από την αρχή ότι το ?Είσαι μέσα? ήταν δίκοπο μαχαίρι». Παρά το γεγονός ότι η εκπομπή σταμάτησε απότομα, οι σχέσεις της με το κανάλι παραμένουν καλές.

Δεν διστάζει να παραδεχτεί πως είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις για τον «Όμορφο κόσμο το πρωί», για να συμμετάσχει ως συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου, αλλά εκείνη «φοβήθηκε». «Δεν πιστεύω ότι ήμουν έτοιμη για καθημερινό πρόγραμμα. Ακόμα νιώθω ?ψάρι? στην τηλεόραση, που δοκιμάζει τα νερά του», ήταν τα λόγια της.

Για τον «Πρωινό καφέ» έχει πει ότι μεγάλωσε βλέποντας την εκπομπή και τώρα που πρέπει να την παρουσιάσει της φαίνεται σαν ψέμα.

Όσο για τον αρραβωνιαστικό της, τον Νίκο Κριθαριώτη: «Είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Τον αγαπώ βαθιά, μέσα από την ψυχή μου. Γνωριζόμαστε 10 χρόνια, αλλά ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα είμαστε έτσι μαζί, ήρεμοι και αγαπημένοι».

Το περασμένο καλοκαίρι στη Σίφνο, στο «Elies Resort», όπου το ζευγάρι έκανε τις διακοπές του, ο Νίκος οργάνωσε μια υπέροχη βραδιά-έκπληξη για την αγαπημένη του. Έτσι, της πρότεινε να μείνουν στη σουίτα τους και να περάσουν ρομαντικά οι δυο τους τη βραδιά. Η ξανθιά καλλονή δέχτηκε ανυποψίαστη για το τι την περίμενε. Ο αγαπημένος της είχε φροντίσει να δημιουργήσει μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα με κεριά και αρκετή σαμπάνια. Κι ενώ όλα κυλούσαν ήσυχα, έβγαλε από την τσέπη του ένα δαχτυλίδι και τη ρώτησε ευθέως αν δέχεται να τον παντρευτεί. Ο γάμος τους αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι και θα είναι ανοιχτός.

Μέσω του μέλλοντα συζύγου της η Βίκυ συγγενεύει με τη σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη και τον άντρα της Νίκο Τσάκο. Μπαίνει δηλαδή σε ένα από τα μεγαλύτερα εφοπλιστικά τζάκια. Λέγεται μάλιστα ότι ο μέλλων πεθερός της, ο οποίος έχει φιλική σχέση με τον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1, είδε πολύ θετικά την πρόταση που της έγινε για τον «Πρωινό καφέ».

Στα σχέδιά της μετά το γάμο είναι να αποκτήσει παιδί. «Είμαι παραδοσιακή και πριγκιπέσσα σ’ αυτά! Μου αρέσει τα πράγματα να έρχονται με την κλασική σειρά, αυτήν που έχω μάθει από τους γονείς και τους παππούδες μου», υποστήριξε όταν ρωτήθηκε αν θα γινόταν ανύπαντρη μητέρα. Τις ελεύθερες ώρες της κάνει γιόγκα, διαβάζει και μαγειρεύει, κάτι που την ηρεμεί πολύ.

Τα τελευταία χρόνια ένα πρόβλημα με την επιδερμίδα της την προβληματίζει, γιατί δεν μπορεί να ανεχτεί το βαρύ μακιγιάζ της τηλεόρασης. Τώρα που θα πρέπει να βάφεται καθημερινά όμως θα ταλαιπωρείται λίγο παραπάνω.

Οι κριτικές που απέσπασε για τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία του Νίκου Περράκη «Λούφα και παραλλαγή» ήταν θετικές. Το ίδιο και όσα έγραψαν για την υποκριτική της δεινότητα στην πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Δυο τρελοί τρελοί παραγωγοί» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.