Δ. Καμπούρη - Γ. Λιανό: "Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα"!

27.03.2009
Είναι πανέξυπνοι, ετοιμόλογοι και πάνω απ’ όλα αισιόδοξοι! Ο λόγος για τη Δέσποινα Καμπούρη και τον Γιώργο Λιανό, τα δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα του ΑΝΤ1 που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των τηλεοπτικών εξελίξεων.

Aπό τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Είναι πανέξυπνοι, ετοιμόλογοι και πάνω απ’ όλα αισιόδοξοι! Ο λόγος για τη Δέσποινα Καμπούρη και τον Γιώργο Λιανό, τα δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα του ΑΝΤ1 που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των τηλεοπτικών εξελίξεων.

Τρεις εβδομάδες στο τιμόνι του «Πρωινού καφέ»... Τώρα που όλος αυτός ο ντόρος έχει αρχίσει να κοπάζει τι γεύση σας έχει αφήσει;

Δέσποινα Καμπούρη: «Μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά μας έχει αφήσει γλυκιά γεύση! Μπορεί να δουλεύουμε ατελείωτα, μπορεί να ειπώθηκαν πολλά και διάφορα, αλλά εμείς όλο αυτό που μας συνέβη το χαιρόμαστε πάρα πολύ».

Έχετε προλάβει να το συνειδητοποιήσετε

Γιώργος Λιανός: «Όχι. Πού να προλάβουμε. Τρέχουμε ασταμάτητα, οπότε δεν έχουμε κάτσει να αναλογιστούμε και όλο αυτό που μας προέκυψε. Και ξέρεις κάτι; Μπορεί να είναι καλύτερα έτσι».

Τι είναι για σας ο «Πρωινός καφές»; Μια επικίνδυνη αποστολή;

Δ.Κ.: «Όχι, δεν είναι μια επικίνδυνη αποστολή για μας, γιατί δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε μέσα από αυτή την πρόταση. Δηλαδή, αν πάμε καλά ή έστω καλούτσικα, αυτό είναι στα συν μας. Από την άλλη, αν δεν πάει καλά η εκπομπή, πάλι ΟΚ θα είναι. Άλλωστε, είμαστε δύο άνθρωποι που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση Μάρτιο μήνα. Οπότε, πόση ευθύνη να μας αναλογεί και να είναι και τόσο μεγάλη, που να μας καταστρέψει;».

Το να αναλαμβάνεις μια εκπομπή έπειτα από άλλους και να έρχεσαι ως αντικαταστάτης πόσο άβολο είναι;

Γ.Λ.: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο να χάνει ο άλλος τη δουλειά του και να έρχεσαι μετά εσύ. Δεν ευθυνόμαστε για τίποτα. Είμαστε η διάδοχη κατάσταση και απλώς προσπαθούμε να πάμε παρακάτω».

Αυτά που ακούγονται συνεχώς, πως είστε «προσωρινοί παρουσιαστές», «υπηρεσιακοί αντικαταστάτες», η «προσωρινή λύση», η «λύση ανάγκης», σας έχουν ενοχλήσει;

Δ.Κ.: «Ε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείς να ακούς για σένα. Από την άλλη, το διασκεδάζουμε. Έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τα αφτιά μας, να ακούμε μόνο τους ανθρώπους που μας αγαπάνε και θέλουν να μας βοηθήσουν και να ασχοληθούμε μόνο με τη δουλειά μας».

Πώς βλέπετε όλη αυτή τη διαδοχολογία;

Γ.Λ.: «Αυτό και αν καταντάει αστείο... Γιατί, όπως και να το δεις, είναι αστείο. Ξαφνικά όλοι ψάχνουν τους αντικαταστάτες των υπηρεσιακών. Αφού αστειευόμαστε και μεταξύ μας και λέμε κάθε μέρα: Σήμερα ποιον φιλοξενούμε για οντισιόν;».

Τι σας είπαν οι γονείς σας όταν τους ανακοινώσατε πως εσείς θα είστε τα πρόσωπα του «Καφέ»;

Δ.Κ.: «Η μητέρα μου αρχικά πανικοβλήθηκε εντελώς. Πανικοβλήθηκε πιο πολύ και από μένα. Μου έλεγε: Πες μου ότι δεν θα το κάνεις. Υποσχέσου μου ότι δεν θα το κάνεις, γιατί θα έχουμε στεναχώριες, κλάματα, καταθλίψεις. Ο μπαμπάς μου, από την άλλη, μου είπε: Κοριτσάκι μου, πρέπει να την αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά, για να μην έχεις μετά το άγχος πως πέρασε μια τέτοια ευκαιρία από τη ζωή σου και δεν την εκμεταλλεύτηκες».

Να υποθέσω, Δέσποινα, πως, όπως συμβαίνει με όλους τους μπαμπάδες, έτσι και ο δικός σου σου έχει και του έχεις ιδιαίτερη αδυναμία?

Δ.Κ.: «Δεν ξεχωρίζω τους γονείς μου, τους λατρεύω και τους δύο. Απλώς, ξέρεις, ανάμεσα στον μπαμπά και στην κόρη υπάρχει αυτή η περίεργη σχέση, αυτή η σχέση αδυναμίας».

Εσένα, Γιώργο, η Ανθή τι σου είπε; Γιατί εδώ έχουμε και το αίσθημα!

Γ.Λ.: «Η Ανθή ενθουσιάστηκε. Πίστεψε πως όλο αυτό μόνο καλό μπορεί να μου κάνει και, φυσικά, όλες αυτές τις ημέρες με στηρίζει απίστευτα».

Όλες αυτές τις ημέρες, όμως, ασχολείστε από το πρωί μέχρι το βράδυ μόνο με τον «Καφέ». Δεν έχει αρχίσει να παραπονιέται;

Γ.Λ.: «Η αλήθεια είναι πως βγαίνει παραπονούμενη και έχει και το δίκιο της... Όμως, της έχω υποσχεθεί πως γρήγορα τα πράγματα θα πάρουν ένα ρυθμό και θα μπορούμε να βλεπόμαστε σαν άνθρωποι».

Να θεωρήσω πως με όλα αυτά τα τρεξίματα σταμάτησαν οι προετοιμασίες του γάμου;

Γ.Λ.: «Τίποτα δεν σταμάτησε. Τα σχέδιά μας με την Ανθή παραμένουν ίδια. Αν όλα πάνε καλά και προλάβουμε να είμαστε εντάξει, ναι, το καλοκαίρι θα παντρευτούμε. Θα γίνει κι αυτή η φιέστα!».

Είναι φιέστα ο γάμος;

Γ.Λ.: «Ε, η διαδικασία όλη δεν είναι;».

Τι τύπος είναι ο Γιώργος, γιατί, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, κάνεις αγαπησιάρικες σχέσεις με τους ανθρώπους είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σου ζωή...

Γ.Λ.: «Δεν ξέρω τι να σου πω. Είμαι άνθρωπος της παρέας, χιουμορίστας και γενικά έχω θετική διάθεση».

Και ποιο είναι το προτέρημα ή το ελάττωμά σου, σύμφωνα με τους γονείς σου.

Γ.Λ.: «Το ελάττωμά μου σίγουρα είναι πως δεν είμαι επίμονος ? ξέρεις, άμα δω τα σκούρα, φεύγω (Γέλια!). Όσο για το προτέρημά μου, είναι πως είμαι μάλλον καλό παιδί, όπως λένε».

Τι σκοπεύεις να κάνεις με την τηλεόραση; Θα ασχοληθείς επαγγελματικά με την παρουσίαση;

Γ.Λ.: «Δεν ήταν ποτέ η προσδοκία μου να γίνω τηλε-άνθρωπος, όμως ανέκαθεν μου άρεσε και με γοήτευε η τηλεόραση. Ναι, θέλω να μείνω στην τηλεόραση, αν και με τον όρο επαγγελματικά δεν τα πάω καλά. Ο Γιώργος είναι ερασιτέχνης με ό,τι κι αν κάνει, γιατί μόνο έτσι μπορείς να αγαπάς πολύ τη δουλειά σου».

Με τη μουσική τι γίνεται;

Γ.Λ.: «Η μουσική είναι η αγάπη μου, είμαι εγώ. Δεν την αφήνω. Πάντα είναι μέσα μου και πάντα είναι εκεί και με περιμένει. Και πάντα θα ασχολούμαι κι εγώ μαζί της. Ευτυχώς, πάντα έχω και καλές προτάσεις. Απλώς, το θέμα είναι να βρούμε το χρόνο».

Για να έρθουμε, όμως, τώρα και στο κοριτσάκι μας, που τόση ώρα το παραμελήσαμε? Τελικά, όση ώρα σας βλέπω εδώ με τον Γιώργο διαπιστώνω πως έχετε μια σχέση τηλε-καρμική. Έχετε δέσει για τα καλά...

Δ.Κ.: «Ναι, είναι αλήθεια. Με τον Γιώργο πιστεύω πια πως όντως η τηλεοπτική μας σχέση ήταν μοιραία (Γέλια). Προσωπικά, ό,τι και να κάνω στην τηλεόραση, θα ήθελα να είναι μαζί με τον Γιώργο, γιατί, εκτός του ότι περνάμε καλά, είναι ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι και με κάνει να νιώθω ασφάλεια».

Το να μπορείς να εμπιστεύεσαι κάποιον στο μαγικό κόσμο της TV είναι πολύ σημαντικό και σπάνιο.

Δ.Κ.: «Σίγουρα. Και σπάνιο και πολύτιμο. Είναι πιο εύκολα τα πράγματα όταν τα μοιράζεσαι. Τόσο τα ευχάριστα όσο και τα δυσάρεστα».

Αλήθεια, Δέσποινα, ο Θέμος τι σου έχει πει;

Δ.Κ.: «Ενθουσιάστηκε. Δεν με είχε ικανή μάλλον να μπορέσω να βγάλω τρίωρο ζωντανό πρόγραμμα χωρίς να λιποθυμήσω (Γέλια.). Πάντως, ακόμη και αν δεν του άρεσε κάτι, δεν θα μου το έλεγε πιστεύω τώρα, για να μη μου κόψει τα φτερά. Ξέρει εκείνος... Τα σημειώνει και όταν έρθει η στιγμή, θα μου τα πει όλα μαζί».

Είσαι ένα όμορφο κορίτσι. Πιστεύεις πως η εμφάνισή σου σε έχει βοηθήσει μέχρι τώρα;

Δ.Κ.: «Σίγουρα. Δεν μπορώ να πω πως μια ωραία εμφάνιση δεν ανοίγει πόρτες. Κυρίως μάλιστα στην τηλεόραση, που έχει να κάνει με την εικόνα, η εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο».

Να υποθέσω πως για να διατηρήσεις την εμφάνισή σου τραβάς και το μαρτύριο της δίαιτας;

Δ.Κ.: «Όχι, σ’ αυτό είμαι τυχερή! Οφείλω να το ομολογήσω. Τρώω ό,τι να ‘ναι και όποια ώρα να ‘ναι (Γέλια.)».

Τι κορίτσι είναι η Δέσποινα;

Δ.Κ.: «Όπως θα έχεις διαπιστώσει, σίγουρα γελαστό (Γέλια.). Όμως, είμαι και γενικότερα αισιόδοξη. Θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Κάνει καλό στην ψυχολογία μου».

Τα ελαττώματα και τα προτερήματά σου, σύμφωνα με τη μαμά και τον μπαμπά, ποια είναι;

Δ.Κ.: «Η μαμά μου μου λέει συνέχεια να είμαι πιο σοβαρή, να μη γελάω τόσο πολύ, αλλά γενικά και οι δύο νομίζω πως είναι ευχαριστημένοι μαζί μου, γιατί είμαι ήσυχο κορίτσι. Νομίζω πως δεν τους στεναχωρώ (Γέλια.)».

Τι ζώδιο είπαμε πως είσαι;

Δ.Κ.: «Είμαι Αιγόκερως».

Μιας και το ’φερε η συζήτηση, η Λίτσα Πατέρα τι προβλέψεις σας έκανε τώρα που αναλάβατε τον «Καφέ»;

Δ.Κ.: «Μας είπε πως μέχρι τον Ιούνιο θα είναι για μας μια καλή περίοδος. Θα υπάρξουν βέβαια κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά μας είπε πως τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και θετικά. Μακάρι».

Οι άνθρωποι του ΑΝΤ1 είναι ευχαριστημένοι;

Γ.Λ.: «Οι άνθρωποι του καναλιού μάς στήριξαν και μας στηρίζουν απίστευτα. Μας έχουν δείξει απίστευτη αγάπη και μας έχουν δώσει απίστευτη βοήθεια. Τους είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Και μάλλον, ναι, είναι ευχαριστημένοι για την ώρα από εμάς. Εμείς τουλάχιστον καθημερινά βλέπουμε ευχαριστημένες φατσούλες και αυτό είναι το πιο σημαντικό, για να παίρνουμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε και να συνεχίζουμε».

Πώς σε είδαν οι φίλοι σου στον «Καφέ»;

Γ.Λ.: «Μια χαρά. Άλλοι με έκραξαν, άλλοι ενθουσιάστηκαν. Καταλαβαίνεις τώρα? Διχάζονται οι απόψεις (Γέλια.)».

Σίγουρα σε είδε και η Σοφία Αλιμπέρτη. Τι σου είπε;

Γ.Λ.: «Γλυκά λόγια, μωρέ? Με τη Σοφία έχουμε αναπτύξει μια αγαπησιάρικη σχέση. Και μάλιστα μου είπε πως αν δω ότι κουράζομαι πάρα πολύ δουλεύοντας και τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο στο ?Καλομελέτα κι έρχεται?, δεν θα είχε πρόβλημα να με αποδεσμεύσει, παρά το γεγονός ότι θα της στοίχιζε».

Με τη συνεργασία σας με τον Θέμο τι γίνεται;

Δ.Κ.: «Ο Θέμος με συγκίνησε πάρα πολύ και του χρωστάω ένα μεγάλο ?ευχαριστώ?. Όταν προέκυψαν όλα αυτά, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να ξέρω πως η δουλειά μου στο ?Όλα? θα είναι εκεί και θα με περιμένει. Και ξέρεις κάτι; Αυτό ήταν βάλσαμο για μένα».

Γιατί; Ο φόβος σου είναι μήπως τελειώσουν όλα αυτά και βρεθείς χωρίς αντικείμενο στην τηλεόραση;

Δ.Κ.: «Φυσικά. Εγώ είμαι δημοσιογράφος και έχω παλέψει πολύ σκληρά εδώ και πολλά χρόνια για να καταφέρω ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα ? μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Έτσι, θα ήθελα ?ό ,τι κι αν γίνει? να εξακολουθήσω να κάνω τη δουλειά μου στην τηλεόραση, πίσω από τις κάμερες... Ό,τι κι αν γίνει».

Η Βίκυ Καγιά στον «Πρωινό καφέ»
H οικοδέσποινα του «Πρωινού καφέ» βρέθηκε. Είναι ξανθιά, ωραία και ακούει στο όνομα Βίκυ Καγιά. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της υπογραφής του 2ετούς συμβολαίου της παρουσιάστριας και πρώην μοντέλου με τον ΑΝΤ1 για την παρουσίαση της ιστορικής και μαρτυρικής πλέον εκπομπής του καναλιού.

Πρόκειται για μια επιλογή της ιδιοκτησίας του σταθμού, που είχε συζητηθεί, αλλά σκόνταφτε στο γεγονός ότι η Βίκυ δεσμευόταν από το συμβόλαιο που είχε με τον Alpha. Το κανάλι της Κάντζας την αποδέσμευσε με δική της πρωτοβουλία κι έτσι ανέλαβε τα ηνία της πρωινής εκπομπής του ANT1 για τις σεζόν 2009-2010 και 2010-2011. Η αμοιβή της λέγεται ότι ανέρχεται μεταξύ 40.000 και 50.000 ευρώ μηνιαίως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σόου «Είσαι μέσα» που παρουσίαζε φέτος στον Alpha κόπηκε λόγω χαμηλής τηλεθέασης.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου της με τον ΑΝΤ1 το κανάλι ανακοίνωσε τα εξής: «Κατέκτησε τις διεθνείς πασαρέλες. Έλαμψε στο θέατρο και το σινεμά. Μας κέρδισε με τον αέρα της στα τηλεοπτικά πλατό. Και τώρα φέρνει μια φρέσκια γεύση στον Πρωινό καφέ μας!

Η Βίκυ Καγιά θα μας υποδέχεται σύντομα σε έναν διαφορετικό ?Πρωινό καφέ? καθημερινά στις 10:00. Η νέα οικοδέσποινα διαθέτει εκθαμβωτική εμφάνιση, δυναμική προσωπικότητα, πολύτιμη πείρα, άφθονα ταλέντα και κυρίως ένα γλυκό χαμογελαστό πρόσωπο, που θα μας φτιάχνει τη μέρα. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις, θα μας παρουσιάσει τη δική της άποψη για την πρωινή ψυχαγωγία».

Η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργος Λιανός θα παραμείνουν στο πλευρό της, ωστόσο η Βίκυ Καγιά θα εμφανιστεί στις οθόνες μας να σερβίρει καφέ λίγο πριν από το Πάσχα.