Γιώργος Θεοφάνους: Το off της σχέσης του με τη Θεοδωρίδου, ο στιχουργός Αντώνης Σαμαράς και οι άνθρωποι ATM

28.10.2024
Γιώργος Θεοφάνους: Το off της σχέσης του με τη Θεοδωρίδου, ο στιχουργός Αντώνης Σαμαράς και οι άνθρωποι ATM
Πώς άλλαξε η φιλοσοφία του και σταμάτησε να έχει παράπονα

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη σχέση της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Γιώργου Θεοφάνους που τους τελευταίους μήνες είναι off μετά από την απόφαση του γνωστού συνθέτη να δώσει τη μουσική του τραγουδιού "Φεγγάρι μου" σε τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπουγά και διασκευή των στίχων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μεταξύ τους σχέση περνάει σκαμπανευάσματα, είναι η αλήθεια. Ο ίδιος ο Γιώργος Θεοφάνους μιλώντας στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος "Τετ α Τετ" στην Κύπρο όταν ρωτήθηκε ήταν πολύ σαφής στη θέση του:

«Γιατί κατεβάζει την αξία του τραγουδιού που το έδωσα στη διαφήμιση; Ο Σαββόπουλος που το έδωσε κατέβασε την αξία του; Όταν πάω σε μία επιθεώρηση και κάνουν τις παραλλαγές κατεβάζουν το τραγούδι; Ποια η διαφορά του τηλεοπτικού σποτ; Δεν απολογούμαι, είναι λάθος αυτό που λες, το τραγούδι υπάρχει μόνο του, υπάρχει και με τον τραγουδιστή του. Δεν βρίσκω τίποτα το κακό σε αυτό το πράγμα να σου πω την αλήθεια» είπε ο Γιώργος Θεοφάνους και συνέχισε:

«Μπορεί η Νατάσα να το αντιμετώπισε ότι είναι αστείο να το λέει ο Μπουγάς και να το έκοψε από το πρόγραμμά της αλλά δεν μπόρεσε τελικά και το ξανάβαλε, εγώ δεν το σταμάτησα ποτέ. Δεν το έβγαλα ποτέ από τοπ πρόγραμμά μου Προφανώς της είπαν να κάνει τη διαφήμιση και τους ζήτησε πολλά χρήματα και της είπαν όχι γι’ αυτό νευρίασε, φαντάζομαι. Το τραγούδι είναι του συνθέτη και του στιχουργού δεν είναι του τραγουδιστή. Ο τραγουδιστής είναι το όχημα. Είναι σημαντικός. Είναι ο οδηγός, είναι το όχημα. Αλλά δεν του ανήκει, γι' αυτό δεν έχουν και δικαιώματα πάνω στα τραγούδια. Τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς και έτσι πρέπει να είναι».

-Η σχέση σας είναι on, είναι off... Μπορεί να ξαναγίνει on;

«Είναι off η σχέση μας, δεν συμπεριφέρθηκε σωστά καθόλου. Να ξανασυμπεριφερθεί σωστά μπορεί, ξέρω εγώ; Βάζω κόκκινες γραμμές. Είμαι άνθρωπος που ξεχνάω. Ξεχνάω τι είπε ο άλλος, αλήθεια το κάνω αυτό».

-Δηλαδή αν γράψεις αύριο ένα τραγούδι που νομίζεις ότι ταιριάζει στη Νατάσσα θα στείλεις μήνυμα;

«Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία»

Ενώ λίγο αργότερα αποκάλυψε πως θα κυκλοφορήσει τραγούδι του Μανώλη Μητσιά σε μουσική δική του και στίχους του Αντώνη Σαμαρά και έχει τίτλο «Αμμόχωστος»

«Στο «Μαύρο Ρόδο» γνωρίστηκα με τον Μανώλη Μητσιά που έκανε ντουέτο με την Ελένη Βιτάλη. Και τώρα κυκλοφορήσαμε ένα τραγούδι με έναν άνθρωπο που έχει γράψει πάρα πολλά ποιήματα και δεν τα εκδίδει. Μιλάω για τον Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρωθυπουργό, που είναι και κουμπάρος του Μανώλη Μητσιά, έχει βαφτίσει τον γιο του και μου έδωσε τον στίχο και έγραψα τη μουσική. Την αγαπάει πολύ την Αμμόχωστο. Και χαίρομαι πάρα πολύ που παίρνει σάρκα και οστά με τη φωνή του Μανώλη»

Και επανήλθε στο θέμα της Νατάσας με αφορμή το πόσο βοήθησε ο Μανώλης Μητσιάς τον Μάριο Τόκα.

«Όταν παίρνεις μια αγκαλιά πρέπει να τη δίνεις πίσω… Πολλές φορές λέμε ότι ο άλλος είναι αγνώμων, ότι περίμενα κάτι άλλο, μια που μιλάγαμε και για τη Θεοδωρίδου. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένουμε από τους ίδιους τους ανθρώπους. Κάποτε είχα διαβάσει ένα πολύ ωραίο που έλεγε πως οι άνθρωποι είμαστε σαν τα ATM, σαν τα δισεκατομμύρια ATM, μπορεί να κάνω κατάθεση στον Τάσο και να κάνω ανάληψη από τον Λεωνίδα, από κάποιον άλλον, δηλαδή επειδή έδωσα στον Τάσο αυτό δεν σημαίνει ο Τάσος πρέπει να μου δώσει πίσω κάτι άλλο, μπορεί να έρθει από κάποιον τρίτο. Αυτό το κρατάω μέσα μου εγώ πολύ σοβαρά. κι έτσι σταμάτησα να έχω παράπονα. Ακόμα κι αυτό με τη Νατάσσα το αντιμετωπίζω σαν αστείο να σου πω την αλήθεια»

Τελευταία τροποποίηση στις 28.10.2024 - 10:47