Η απίστευτη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για τη θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα»

16.10.2024
Η απίστευτη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για τη θεατρική παράσταση «Η Φάλαινα»
Αν δεν σας το λέγαμε ποιός είναι, σίγουρα δεν θα τον αναγνωρίζατε. Εμείς πάντως δεν τον αναγνωρίσαμε

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης αυτή τη χρονιά πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση που φαίνεται πως θα είναι ο ρόλος της ζωής του ως τώρα. «Η Φάλαινα» που χάρισε στον κινηματογραφικό πρωταγωνιστή της Μπρένταν Φρέιζερ το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου το 2023, κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Νέος Ακάδημος και είναι ήδη sold out για το άμεσο προσεχές διάστημα πριν καν αρχίσει.

Η μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ολική- θέλει ώρες προετοιμασίας για να βγει στη σκηνή- και η ερμηνεία του, όπως μαθαίνουμε καθηλωτική από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Το ίδιο το έργο είναι μια γροθιά στο στομάχι από μόνο του.

PARASTASSI_H_FALAINA_7_ea4a2.jpg

Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, «βουλιάζει» μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του.

Η Φάλαινα σε ωθεί να βρεις την ανθρωπιά σου σε χαρακτήρες που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, που έχουν πλούσιο και περίπλοκο εσωτερικό κόσμο. Όλοι τους έχουν κάνει λάθη, αλλά μοιράζονται την επιθυμία να αγαπήσουν ακόμα και όταν οι άλλοι μοιάζουν ότι δεν μπορούν.

PARASTASSI_H_FALAINA_3_ff371.jpg

Είναι μια ιστορία που θέτει το ουσιαστικό ερώτημα: μπορούμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον; Αυτό είναι σημαντικό σήμερα, ειδικά όταν οι άνθρωποι φαίνεται να στρέφονται μακριά από τον διπλανό τους.

Διανομή: • Τσάρλι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης • Λιζ (νοσηλεύτρια/φίλη Τσάρλι): Ευσταθία Tσαπαρέλη • Τόμας (πάστορας): Γιώργος Μπένος • Έλι (κόρη Τσάρλι): Ασημένια Βουλιώτη • Μέρι (πρώην σύζυγος Τσάρλι): Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου

Τελευταία τροποποίηση στις 16.10.2024 - 12:19