Τένια Μακρή: Ο Μικρούτσικος, η Μενεγάκη και η «κόρη της» Φαίη Σκορδά όπως τους έζησε εκείνη

21.09.2024
Τένια Μακρή: Ο Μικρούτσικος, η Μενεγάκη και η «κόρη της» Φαίη Σκορδά όπως τους έζησε εκείνη
Papadakis Press
Για πάρα πολλά χρόνια η Τένια Μακρή ήταν τηλεοπτικά «η ψυχολόγος της καρδιάς μας»

Τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις περιορίζονται σε guest σε διάφορες εκπομπές που επιζητούν την παρουσία της και τις συμβουλές της. Ειδικά όταν υπάρχει στην επικαιρότητα κάποιο σοβαρό θέμα που άπτεται των ειδικοτήτων της.

Η Τένια Μακρή μιλώντας στον Ανδρεά Θεοδώρου και το Λοιπόν που κυκλοφορεί παραδέχεται πως η παρουσία της στην τηλεόραση έκανε καλό και στην ίδια και ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις της για τους ανθρώπους της tv με τους οποίους συνεργάστηκε στενά.

-Η παρουσία σας στην τηλεόραση πόσο βοήθησε την καριέρα σας;

«Με βοήθησε πάρα πολύ και συν τοις άλλοις, μου έδωσε την έμπνευση να αρχίσω να γράφω τα βιβλία μου. Με τη βοήθεια του Θεού είμαι στο 14, το οποίο κυκλοφορεί τον Νοέμβριο με τον τίτλο «Κάνε αυτό που σου λέω αλλιώς…». Αναφέρεται στο πώς διαμορφώνεται η προσωπικότητα των παιδιών που ζουν σε κακοποιητικές σχέσεις μέσα στο σπίτι».

-Ποια τηλεοπτική συνεργασία σας ξεχωρίζετε λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες;

«Η συνεργασία μου με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, με τον οποίο κάναμε πρωτοποριακές εκπομπές, ήταν λαμπρή. Είχαμε δέσει με τον Ανδρέα και πλέον είμαστε φίλοι και οικογένεια. Δεν έχω γνωρίσει την τοξική πλευρά της τηλεόρασης.

Όλες μου οι συνεργασίες βέβαια ήταν εξαιρετικές κι από όλες έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις. Και με την Ελένη Μενεγάκη, την Άννα Δρούζα, τη Σεμίνα Διγενή που ξεκίνησα μαζί της, τη Μαριέττα Χρουσαλά, τη Φαίη Σκορδά. Ο Αντρέας Μικρούτσικος επέστρεψε στην τηλεόραση και έκανε αισθητή την παρουσία του».

-Είναι τόσο εκρηκτικός όσο τον βλέπουμε;

«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει μέση νοημοσύνη. Είναι πάρα πολύ έξυπνος. Και λόγω του ότι έχει ένα τόσο γρήγορο μυαλό, είναι ανένταχτος, έχει γνώσεις αποθηκευμένες και δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν πολλοί. Δίνει την εντύπωση ότι είναι εκρηκτικός, αλλά δεν είναι.

Απλώς το μυαλό του είναι πάρα πολύ γρήγορο και σκέφτεται περίπλοκα, ενώ οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε σε μια ευθεία. Αυτό τον κάνει να διαφοροποιείται από τον μέσο όρο των παρουσιαστών που υπάρχουν στην τηλεόραση».

-Η απόφαση της Ελένης Μενεγάκη να σταματήσει την τηλεόραση πώς σας φάνηκε;

«Έχω την εντύπωση ότι περισσότερο η Ελένη ήθελε να ξεκουραστεί. Να κάνει μια παύση, δεν νομίζω ότι θα σταματήσει. Εκτός αν έχει άλλα σχέδια για τη ζωή της. Έχω την εντύπωση ότι βάζει μια παύλα, όπως είχε βάλει και πριν τρία χρόνια και τελικά επέστρεψε.

Είναι ένας πάρα πολύ μεθοδικός άνθρωπος που κανείς δεν ξέρει πώς σκέφτεται, ούτε τι έχει στο μυαλό της να κάνει. Δεν θα με εκπλήξει αν δω μια επιστροφή της. Δεν νομίζω πάντως ότι θα μπει στο χρονοντούλαπο».

-Η οικογένειά της ήταν πάντα προτεραιότητα για εκείνη;

«Ναι, πάντα. Είχε δυσκολίες από μικρό παιδί, γιατί είχε ζήσει με τη μητέρα της, χωρίς τον πατέρα της, είχε κάνει και έναν γάμο νωρίς που δεν τελεσφόρησε. Πάντα λοιπόν ήθελε να κάνει οικογένεια, γι’ αυτό και έκανε τόσα παιδιά. Το μέλημα το πρώτο είναι τα παιδιά της. Είναι μια μάνα παρούσα και φαίνεται πως κάνει καλή δουλειά με τα παιδιά της».

-Ελπίζουμε να σας δούμε και στη Φαίη Σκορδά που ξεκίνησε στο MEGA, γιατί έχετε πολύ καλές σχέσεις

«Βέβαια η Φαίη είναι το παιδί μου».

-Ακούγεται πως είναι και πάλι ερωτευμένη…

«Δεν ξέρω. Θα ήθελα πολύ να της μιλήσω, γιατί οτιδήποτε υπήρξε στη ζωή της μετά το διαζύγιό της από τον Γιώργο Λιάγκα, το κουβεντιάζαμε. Η Φαίη σε μένα δεν κρύβεται. Περιμένω λοιπόν να δω αν πράγματι αυτό το καινούργιο στη ζωή της, ισχύει ή είναι κουβέντες της πλώρης.

Μακάρι να ισχύει και να είναι ερωτευμένη. Είναι ένα πολύ γλυκό κορίτσι, ένας υπέροχος άνθρωπος, χορτασμένος, άκακος. Δεν έχει να πει κακή κουβέντα για κανέναν και κοιτάζει πολύ τη δουλειά της. Είναι μια καταπληκτική μητέρα…

Ο γάμος με τον Γιώργο Λιάγκα έληξε, γιατί είχε τις δυσκολίες που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν, είναι όμως παρόντες στα παιδιά τους. Υποκλίνομαι πώς στέκονται και οι δυο στην οικογένεια και στα παιδιά τους που είναι πρώτη τους προτεραιότητα».

-Έχετε δώσει κάποια συμβουλή στη Φαίη για τη ζωή της;

«Η Φαίη με βλέπει ως μαμά, είναι ειλικρινής σ’ αυτά που θα μου πει. Δεν μου έχει κρύψει γεγονότα που έχουν συμβεί στην προσωπική της ζωή. Κάνουμε πάντα κουβέντα από καρδιάς και μετά φεύγουμε και οι δυο με πολύ ωραία γεύση».

Τελευταία τροποποίηση στις 21.09.2024 - 03:07