Το ξέσπασμα της Καλλιόπης Ευαγγγελίδου για μια αγγελία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το ξέσπασμα της Καλλιόπης Ευαγγγελίδου για μια αγγελία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Τι την εκνεύρισε;

Μια αναγγελία για οντισιόν του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για παράσταση που ετοιμάζεται εκνεύρισε ιδιαίτερα την Καλλιόπη Ευαγγελίδου που δεν κρατήθηκε και ξέσπασε.

Η ηθοποιός που έχει δραστηριοποιηθεί διοικητικά ως Πρόεδρος και ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σίγουρα έχει και λόγο και άποψη επί του θέματος και δε φοβάται να την εκφράσει:

«Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ζητά ηθοποιούς πολυμηχανήματα, να χορεύουν, να τραγουδάνε, να παίζουν μουσική, να πάνε στην ακρόαση με το μουσικό όργανο (διευκρινίζει) τους, αλλά δεν έχει δηλώνει δυνατότητα, να τους προσφέρει φιλοξενία.

Από τον πενιχρό λοιπόν μισθό τους, οι ηθοποιοί ερμηνευτικής ηλικίας μέχρι και 70 ετών!!! θα πρέπει να πληρώνουν και στέγη, αν προσληφθούν ή.... προτείνω εγώ με το μουσικό όργανο τους ( κιθάρα, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, πιάνο δεν βολεύει παιδιά στην μεταφορά, πάρτε μια γκάιντα, ένα μπουζούκι ξέρω ‘γω) μπορούν στον ελεύθερο χρόνο να βγουν στη γύρα για τα προς το ζην» έγραψε στην ανάρτησή της συνοδεύοντάς την και με φωτογραφίες από την αναγγελία της οντισιόν και συνέχισε:

«Είναι όλο πολύ προσβλητικό. Όταν ο επαγγελματίας βρίσκεται μακριά από το σπίτι του θα έπρεπε η στέγαση υποχρεωτικά να καλύπτεται και να υπάρχει μέριμνα για την διατροφή αλλά και για την μετακίνηση.
Οι δημόσιοι φορείς οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα σεβασμού στους εργαζόμενους.

Αντίθετα βλέπω κάτι Αδιανόητα!!! Ποσά 15.000 και 25.000 ευρώ να ανταλλάσσουν φίλοι μεταξύ τους, από κρατικά ταμεία, την στιγμή που οι ηθοποιοί δουλεύουν με μισθούς πείνας και πρέπει να είναι πολυμηχανές μέχρι τα βαθειά γεράματα και να πληρώνουν μακριά από το σπίτι τους και τα έξοδα τους και τα έξοδα του σπιτιού τους. Ούτε στην Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά».

Τελευταία τροποποίηση στις 17.08.2024 - 22:32