Johnny Depp: Παίρνει θέση στη δίκη και δηλώνει "Δεν είμαι μανιακός"

20.04.2022
Johnny Depp: Παίρνει θέση στη δίκη και δηλώνει "Δεν είμαι μανιακός"
Ο ηθοποιός μηνύει την Amber Heard για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Johnny Depp πήρε τη θέση του μάρτυρα στη νομική του μάχη εναντίον της πρώην συζύγου του, Amber Heard, την οποία κατηγορεί ότι είπε ψέματα ότι την κακοποίησε κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου τους. Ο Depp μηνύει τη Heard για συκοφαντική δυσφήμιση για ένα δοκίμιο που έγραψε για την Washington Post το 2018, στο οποίο είπε ότι είχε γίνει το «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση». Αν και το άρθρο δεν αναφέρει ποτέ τον Depp ονομαστικά, οι δικηγόροι του είπαν ότι αναφέρεται έμμεσα στους ισχυρισμούς που έκανε εναντίον του κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τους το 2016.

Η Amber Heard μοιράζεται δημόσιο μήνυμα για τον Johnny Depp πριν από τη δίκη

Η δίκη στην κομητεία Fairfax της Virginia αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες. Ένας δικαστής του Fairfax αποφάσισε το 2019 ότι ο Depp είχε δικαίωμα να φέρει την υπόθεση εκεί, επειδή οι διαδικτυακές εκδόσεις της Washington Post δημοσιεύονται μέσω διακομιστών στην κομητεία. Ο Depp είπε στο δικαστήριο ότι είχε «εμμονή με την αλήθεια» και ότι, αν και μάλωνε με τη Heard, δεν τη χτύπησε ποτέ.

«Επειδή η είδηση ​​αυτής της κατηγορίας είχε κάπως διαποτίσει τη βιομηχανία και στη συνέχεια άνοιξε το δρόμο της μέσω των μέσων ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης... και αφού ήξερα ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως αλήθεια, ένιωθα την ευθύνη μου να υπερασπιστώ όχι μόνο τον εαυτό μου σε εκείνη την περίπτωση, αλλά και τα παιδιά μου που τότε ήταν 14 και 16», είπε ο ηθοποιός. Καθ' όλη τη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής του, ο Depp μίλησε για τις εμπειρίες του από κακοποίηση από τη μητέρα του, την άνοδό του στη φήμη και την εμπειρία του με την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ. Λίγος χρόνος αφιερώθηκε στη σχέση του με τη Heard, για την οποία είπε ότι ένιωθε ότι ήταν η τέλεια σύντροφος για εκείνον στην αρχή της σχέσης τους. Αλλά ο Depp είπε ότι άρχισε να παρατηρεί «ασυνήθιστες» αντιδράσεις από τη Heard.

Περιέγραψε ένα περιστατικό στο οποίο είπε ότι έβγαλε τις μπότες του μετά τη δουλειά, αναστατώνοντας τη Heard, η οποία, όπως κατέθεσε, είπε ότι ήταν η «δουλειά» της αφού το έκανε κάθε μέρα που επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά. «Μετά άρχισα να παρατηρώ άλλες μικρές κουβέντες και πράγματα. Και μετά μέσα σε ένα χρόνο, ενάμιση χρόνο, είχε γίνει άλλο πρόσωπο». Οι δικηγόροι του Depp υποστήριξαν ότι η Heard κατέστρεψε τη φήμη του «επιλέγοντας να πει ψέματα γι 'αυτόν για δικό της προσωπικό όφελος». Οι δικηγόροι της Heard τον περιέγραψαν ως καταχραστή που εξαρτιέται από το αλκοόλ και τις ουσίες.

Ο Depp αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς της Heard για την κατάχρηση ουσιών, λέγοντας ότι άρχισε να παίρνει τα «χάπια για τα νεύρα» της μητέρας του σε ηλικία 11 ετών και αυτοθεραπεύτηκε με ουσίες με τα χρόνια ως μηχανισμό αντιμετώπισης του τραύματος. Αρνήθηκε ότι είχε γίνει ποτέ «εκτός ελέγχου» ενώ βρισκόταν υπό την επιρροή. Ο Depp παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν εθισμένος σε ένα οπιούχο που του είχε συνταγογραφηθεί αφού αυτοτραυματίστηκε στα γυρίσματα της τέταρτης ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής». Είπε ότι έκανε αποτοξίνωση από το ναρκωτικό πριν από τη σχέση του με τη Heard.