Μέλπω Ζαρόκωστα: «Η Αλίκη ήταν πανέμορφη, αλλά έπαιζε ψεύτικα. Ο Παπαμιχαήλ ένιωθε πάντα υποδεέστερος -και ήταν, εδώ που τα λέμε»

12.04.2022
Μέλπω Ζαρόκωστα: «Η Αλίκη ήταν πανέμορφη, αλλά έπαιζε ψεύτικα. Ο Παπαμιχαήλ ένιωθε πάντα υποδεέστερος -και ήταν, εδώ που τα λέμε»
Δεν μασά τα λόγια της η ελληνίδα ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο. Η Μέλπω Ζαρόκωστα μιλά στο "Mega Καλημέρα" για τη ζωή, την οικογένειά της και τους λαμπερούς συμπρωταγωνιστές της.

Υπήρξε μία από τις πιο αξιοπρεπείς και αριστοκρατικές ηθοποιούς που πέρασαν από τον ελληνικό κινηματογράφο και στα 88 της χρόνια πια, η Μέλπω Ζαρόκωστα παραμένει εξαιρετικά δυναμική.

Στην εκπομπή "Mega Καλημέρα" μίλησε σήμερα η ηθοποιός και, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πώς βίωσε την εποχή του κορονοϊού.

Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Κι όμως υπήρχε ταινία που δεν μιλούσαν καθόλου στα γυρίσματα

"Με τρόμο και πανικό πέρασα την περίοδο της πανδημίας. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχω προσβληθεί από διάφορες αρρώστιες, από καρκίνο, μέχρι που κοντέψαν να μου κόψουν τα πόδια. Και πάνω σ' αυτό ξέσπασε και η πανδημία. Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς", είπε η Μέλπω Ζαρόκωστα η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στους συναδέλφους της, ξεκινώντας από την Αλίκη Βουγιουκλάκη με την οποία είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο".

"Η Αλίκη ήταν καλό κορίτσι, ικανή, αλλά έπαιζε ψεύτικα και τα ψεύτικα δεν τα μπορούσα", είπε η Μέλπω Ζαρόκωστα ενώ περιέγραψε τη σκηνή του τσακωμού τους στην ταινία: "Παλεύαμε με την Αλίκη. Εγώ ήμουν γεροδεμένη και δε με ένοιαζε να λερωθώ ή να πέσω κάτω... Παλεύαμε και μου έλεγε 'άσε με να ανέβω πάνω ρε Μέλπω', είμαι η πρωταγωνίστρια".

"Η Αλίκη Βουγιουκλάκη καταστράφηκε επειδή έπασχε από ανάγκη θαυμασμού"

Παραδέχτηκε ότι η Αλίκη είχε ταλέντο, αλλά ήταν κραυγαλέα και έκανε υπερβολές, ενώ, στη συνέχει μίλησε και για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. "Είχε και την ιστορία με τον άνδρα της που δεν της 'φτούρισε'. Ήταν λίγος για την Βουγιουκλάκη, ένιωθε υποδεέστερος ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, και δεν είχε κι άδικο, εδώ που τα λέμε!", είπε με τον χαρακτηριστικό της τρόπο.

Η Μέλπω Ζαρόκωστα μίλησε και για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον οποίο χαρακτήρισε "ωραιότερο άνδρα του κόσμου", ο οποίος, όμως ήταν δυστυχής! "Ο Μπάρκουλης ήταν πολύ όμορφος, αλλά ήταν λαϊκότερος. Ο άλλος ήταν μεγαλοπρεπής", συνέχισε ενώ παραδέχτηκε ότι από τα χρήματα που έβγαλε είχε αγοράσει 2-3 σπίτια.

Ιδού η συνέντευξη: