Οι οσκαρικές εμφανίσεις που προκάλεσαν σάλο

25.03.2022
Οι οσκαρικές εμφανίσεις που προκάλεσαν σάλο
Τα looks στο κόκκινο χαλί που άφησαν ιστορία και συζητήθηκαν πολύ

Η επερχόμενη τελετή των Όσκαρ την Κυριακή, 27 Μαρτίου είναι το πιο αναμενόμενο γεγονός από τη φετινή σεζόν των βραβείων – και αν οι Χρυσές Σφαίρες, τα Βραβεία Επιλογής Κριτικών και άλλα γεγονότα από αυτούς τους τελευταίους μήνες αποτελούν ένδειξη, είναι βέβαιο ότι θα είναι μια βραδιά γεμάτη αξέχαστες εμφανίσεις.

Τα καλύτερα looks των φετινών Critic's Choice Awards

Οι προηγούμενες τελετές έχουν πυροδοτήσει μερικές από τις πιο συζητημένες στιγμές στη μόδα. Η αλήθεια είναι ότι η μόδα είναι υποκειμενική. Αυτό που φαίνεται καλύτερα σε ένα άτομο μπορεί να είναι χειρότερο για ένα άλλο. Αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Αυτά τα looks έκαναν το κοινό να μιλήσει.

Παρακάτω, οι οσκαρικές στιγμές μόδας που προκάλεσαν μεγάλο σάλο:

Barbra Streisand, 1969

Όταν η Barbra Streisand πήρε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο "Funny Girl", η τραγουδίστρια και ηθοποιός φόρεσε ένα see through παντελόνι με παγιέτες και σμόκιν μανσέτες. Το σύνολο, το οποίο έτυχε να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου διαφανές, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και η τότε 26χρονη είπε αργότερα: «Δεν είχα ιδέα ότι όταν τα φώτα χτυπούσαν αυτό το ρούχο, θα γινόταν διάφανο. Σκέφτηκα μέσα μου, θα κερδίσω δύο Όσκαρ στη ζωή μου και θα είμαι πιο συντηρητική την επόμενη φορά».

Cher, 1986


Η Cher έκλεψε αναμφίβολα τις εντυπώσεις εκείνη τη χρονιά. Φόρεσε ένα σχέδιο του μακροχρόνιου συνεργάτη της, Bob Mackie: ένα μαύρο φόρεμα με παγιέτες, με ένα εντυπωσιακό κάλυμμα με πούπουλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φόρεσε τη στολή ως μια προκλητική κίνηση ενάντια στην Ακαδημία, η οποία δεν την πρότεινε για τη συμμετοχή της στο "Mask".

Lizzy Gardiner, 1995

Η Lizzy Gardiner, μια Αυστραλή σχεδιάστρια κοστουμιών που κέρδισε το Όσκαρ εκείνης της χρονιάς για την καλύτερη ενδυματολογία, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με το δικό της απροσδόκητο σχέδιο. Το φόρεμά της ήταν φτιαγμένο από 254 κάρτες American Express Gold, όλες ενωμένες μεταξύ τους με σύρμα.

Björk, 2001

Ήταν το φόρεμα που συγκλόνισε τον κόσμο: η Ισλανδή τραγουδίστρια Björk δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ποπ κουλτούρας όλων των εποχών όταν φόρεσε ένα φόρεμα κύκνου στα Όσκαρ του 2001. Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση συμπληρώθηκε με μια τσάντα σε σχήμα αυγού, ενώ η τραγουδίστρια έφερε μαζί της έξι αυγά στρουθοκαμήλου και τα σκόρπισε στο κόκκινο χαλί.

Angelina Jolie, 2012

Η εμφάνιση της ηθοποιού στα Όσκαρ για το 2012 είναι σίγουρα η πιο πολυσυζητημένη στην πρόσφατη ιστορία. Η εμφάνιση της επικεντρώθηκε πλήρως στο σκίσιμο του φορέματος μέχρι τους μηρούς, επιδεικνύοντας το δεξί της πόδι στο κόκκινο χαλί τόσο πολύ που η υπερβολική της πόζα ώθησε ένα ολόκληρο κίνημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάστηκε απλά #AngiesRightLeg.

Billy Porter, 2019

Ο Billy Porter έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας όταν παραβρέθηκε στα Όσκαρ του 2019 με μια προσαρμοσμένη τουαλέτα του Christian Siriano.