Time: Η συγκλονιστική φωτογραφία από την Εύβοια στο εξώφυλλο του περιοδικού

24.11.2021
Time: Η συγκλονιστική φωτογραφία από την Εύβοια στο εξώφυλλο του περιοδικού
Ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης «συνέλαβε» μέσα σε ένα κλικ όλο το δράμα που έζησαν οι κάτοικοι της Εύβοιας κατά τη διάρκεια των τρομερών πυρκαγιών που κατέκαψαν το νησί τον περασμένο Αύγουστο.

Η κυρία Παναγιώτα, 81ός ετών, απαθανατίστηκε από τον Θεσσαλονικιό φωτογράφο στις Γούβες της βόρειας Εύβοιας και η απόγνωσή της έγινε το τραγικό σύμβολο του μαρτυρικού καλοκαιριού που πέρασαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η συγκλονιστική αυτή φωτογραφία εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα μερικών από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδων όλου του κόσμου και σήμερα τη βλέπουμε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time στην ετήσια έκδοση με της καλύτερες εικόνες της χρονιάς.

«Στην Εύβοια, νησί της Ελλάδας, μία γυναίκα αντιδρά καθώς η πυρκαγιά που προκλήθηκε από το χειρότερο κύμα καύσωνα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες πλησιάζει το σπίτι της στις 8 Αυγούστου», διαβάζουμε στη λεζάντα και ξαναζούμε τη φρίκη εκείνων των ημερών!

Η κυρία Παναγιώτα είχε μιλήσει στην κάμερα του ΑΝΤ1 λίγες μέρες μετά την τραγική εκείνη στιγμή και είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι το χαμόγελο είχε φύγει, όμως η ελπίδα ποτέ. «Θόλωσε το μυαλό μου. Φώναζα απελπισμένη. Δεν ήξερα τι να κάνω. Γι' αυτό φώναζα» είχε πει στον φακό η γυναίκα που παρόλο που δεν γεννήθηκε στην Εύβοια τη νιώθει σπίτι της ύστερα από 34 χρόνια που ζει εκεί.