Κώστας Δόξας: Εκτός YFSF μετά τον σάλο των καταγγελιών εναντίον του - Όλο το ιστορικό και οι επίσημες ανακοινώσεις

06.03.2021
Κώστας Δόξας: Εκτός YFSF μετά τον σάλο των καταγγελιών εναντίον του - Όλο το ιστορικό και οι επίσημες ανακοινώσεις
Ραγδαίες οι εξελίξεις λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση συνέντευξης της πρώην συζύγου του τραγουδιστή όπου τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία.

Με ανακοίνωσή του ο ANT1 ενημερώνει για την αποχώρηση του Κώστα Δόξα διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή την Κυριακή θα δούμε τον τραγουδιστή στο show, αφού έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί:

«Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει την αποχώρηση του Κώστα Δόξα από το "Your Face Sounds Familiar – All Star", για προσωπικούς λόγους. Σας ενημερώνουμε ότι το επεισόδιο της Κυριακής, 7 Μαρτίου, είναι μαγνητοσκοπημένο».

Ας τα πάρουμε, όμως όλα από την αρχή.

Χθες το μεσημέρι (5/3/2021) στην ιστοσελίδα zougla.gr δημοσιεύτηκε συνέντευξη -συνοδευόμενη και από βίντεο- που πήρε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Βλαχουτσάκος από τη Μαρία Δεληθανάση, πρώην σύζυγο του Κώστα Δόξα, στην οποία εκείνη μιλούσε ανοιχτά για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του, κατηγορώντας τον για κακοποιητικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του γάμου τους, που οριστικά έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο σάλος που ξέσπασε ήταν τεράστιος, κυρίως μετά και την ανάρτηση της ίδιας, την οποία συνόδευσε και με μία φωτογραφία που έλεγε περισσότερα από όσα εκείνη με τις λέξεις της. Ιδού τα όσα έγραφε η γνωστή blogger και influencer σε αυτή την ανάρτηση:

Δε θα συμβεί την πρώτη μέρα,ούτε μία φορά.Έρχεται ως επικύρωση της εκμηδένισης σου στην τελετουργία της συστηματικής,ψυχικής σου εξόντωσης. Αρχικά είναι λόγια που σε πονούν κ σε αποδυναμώνουν, ή σιωπή,σαδιστική,που σε οδηγεί σε απομόνωση.

Θα σε υποτιμήσει,θα σε απειλήσει,θα σε προδώσει,θα σε εκμεταλλευτεί,θα σε συκοφαντήσει,θα διαστρεβλώσει την αλήθεια,θα σε βγάλει τρελή,θα κάνει τις βασικές σου ανάγκες να μοιάζουν παράλογες απαιτήσεις, θα σε “αδειάσει”.

Μετά θα γυρίσει «μετανιωμένος»,θα υποσχεθεί,θα φορέσει τη μάσκα της αυτοβελτίωσης,θα σου δώσει την τροφή που ζητάς να κορέσεις τη συναισθηματική πείνα που σου επέβαλε,θα σε μπερδέψει.Τότε θα δεις μοναδικές οσκαρικές ερμηνείες να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου,θα σε πείσει.

Θα τη δεις σωτήρας,ήρωας,θα πιστέψεις ότι η αγάπη σου θα σώσει τον κόσμο.Θα πάθεις«σύνδρομο Στοκχόλμης»,θα ενοχοποιήσεις εσένα, θα τον καλύψεις, θα ντρέπεσαι,θα πάθεις κατάθλιψη,θα ζεις στα παρασκήνια της ζωής σου χωρίς συμμετοχή.

Θα βρεθείς σε σκοτεινά μονοπάτια του νου για να αρνηθείς αυτό που ζεις. Η μνήμη έχει εξασθενήσει κ η ανάκληση του αξιοθαύμαστου εαυτού σου απαιτεί ενέργεια που δεν έχεις. Παραιτείσαι κ ζεις σ’αυτό που έχεις καιρό συνηθίσει.Στη μαύρη τρύπα.
Θα στηρίξεις την εικόνα κ τα κοινωνικά πρότυπα για να πιαστείς κ εσύ απ’αυτό που φαίνεται,αλλά δεν είναι.Η αυτοαμφισβήτηση θα γίνει δεύτερη φύση σου,όποια κ αν είσαι,όσα προσόντα κ αν διαθέτεις. Το άγχος κ ο φόβος δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν αυτό που ζεις,ούτε τολμάς να εντάξεις εύκολα τον εαυτό σου στην κατηγορία των«κακοποιημένων γυναικών».

Θα πουν κάποιοι «τι του έκανες;»,«γιατί δεν έφευγες»,«τώρα το θυμήθηκες, γιατί»;

Γιατί το να μοιράζεσαι την αλήθεια σε λυτρώνει.
Γιατί το πέρασμα από την ατολμία στο θάρρος είναι κατάκτηση σου.
Γιατί η παρρησία μετουσιώνεται σε δύναμη.
Γιατί απαντάς μεμιάς στα αδιάκριτα «γιατί» και στα συμπονετικά «κρίμα».
Γιατί αν αυτός δε σε σεβάστηκε, δεν παύεις να είσαι η πολύτιμη, λατρεμένη και έμπιστη κόρη, μητέρα, φίλη ή συνεργάτης κάποιων άλλων ανθρώπων. Κ η αλήθεια σου μετράει,έχει αξία όπως κ ΕΣΥ.
Γιατί δε θες να είσαι άλλο συνένοχη συγκαλύπτοντας το κακό.
Γιατί συνέβη κ σε μένα όπως κ σε κάποιες από εσάς.

Ιδού και η συγκλονιστική φωτογραφία που μοιράστηκε

Στον σάλο που προκλήθηκε ο Κώστας Δόξας απάντησε με επίσημη ανακοίνωση, ενώ απαγόρευσε την όποια αναδημοσίευση της εν λόγω συνέντευξης:

Μετά τις παντελώς αβάσιμες κατηγορίες εναντίον μου και παρόλο που είναι προφανείς οι λόγοι που τις υποκινούν τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς έχουν ήδη απορριφθεί δύο φορές δικαστικά, αποφάσισα να αποχωρήσω από την εκπομπή του ΑΝΤ1, προκειμένου να επικεντρωθώ στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Αποσύρομαι από σεβασμό προς το κανάλι και τους εκλεκτούς συναδέλφους μου, τους οποίους δεν επιθυμώ να επηρεάσω αρνητικά. Ούτε, όμως κι εγώ θα είμαι στην ψυχολογική κατάσταση να αποδώσω όπως πρέπει ως καλλιτέχνης σε μία καθαρά ψυχαγωγική εκπομπή, ενώ αναφέρονται τα χείριστα ψεύδη εναντίον μου. Ευχαριστώ το κανάλι για τη συνεργασία μας, καθώς και όλους τους συναδέλφους μου για τη στήριξη που μου έχουν ήδη προσφέρει.

Την αποχώρησή του από το YFSF επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ΑΝΤ1 με την επίσημη ανακοίνωση που είδαμε στην αρχή.

Η Μαρία Δεληθανάση ρωτήθηκε για την κίνηση αυτή του Κώστα Δόξα και απάντησε πως οι λόγοι είναιπροφανείς. "Προφανώς, γιατί του είναι άκρως ενοχλητική η κατάθεση της αλήθειας μου με όλα αυτά τα στοιχεία. Αντ' αυτού, όμως, το θάρρος να ζητήσει έστω μια συγγνώμη δεν το έχει ζητήσει ακόμη και αυτή τη στιγμή». Παράλληλα, η Μαρία Δεληθανάση τονίζοντας ότι οι κακοποιητικές πράξεις που έχει υποστεί σε αυτή τη σχέση μετρούν πολλά χρόνια σε διάρκεια και ήταν κλιμακούμενες ανέφερε ότι την πρώτη κίνηση για να μιλήσει για τη δική της ιστορία την έκανε λίγο πριν ξεσπάσει όλο αυτό το κύμα με το Metoo, όμως, έπρεπε πρώτα να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. «Σαφώς και τη στιγμή που συμβαίνει τυγχάνει να υφίσταται και η συγκυρία αυτή. Είναι σαν να υπάρχει ένας καθολικός συντονισμός στην καταπολέμηση κάθε είδους βίας».

Πριν από λίγο είχαμε και μία ακόμη τοποθέτηση από τον Κώστα Δόξα. Δημόσια και μέσω social media, όπου μοιράστηκε κομμάτι της δικογραφίας τονίζοντας το σημείο που ήθελε να διαβαστεί, ενώ στη λεζάντα αναφέρεται και στην ανήλικη κόρη τους:

Κατηγορίες - δικαστικές αποφάσεις . Δύο μέχρι τώρα απο το 2019 , με στοιχεία και μάρτυρες , οι περισσότεροι αυτόπτες ακόμα και στον δήθεν ξυλοδαρμό σε εγκυμοσύνη ! ! Και συνεχίζουμε . . Αυτή είναι η αλήθεια , άσχετα από τον τροπο και χρόνο που επελέγη να δημοσιοποιηθεί μόνο η μια πλευρά .

Θα παλέψω για την υπόληψή μου . . και για σένα Σοφία μου .

Σίγουρα η τελευταία λέξη δεν έχει ειπωθεί ακόμη!