Michelle Obama: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το χριστουγεννιάτικο δώρο της στον Barack

04.01.2021
Michelle Obama: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το χριστουγεννιάτικο δώρο της στον Barack
Πριν από λίγες μέρες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία του ανεκτίμητου δώρου που του έκανε η σύζυγός του.

Η Μichelle ανέθεσε σε έναν καλλιτέχνη με το όνομα Valentino Dixon να ζωγραφίσει ένα μεγάλο πίνακα για τον Barack, της 12ης τρύπας του γηπέδου γκολφ του Augusta National στη Georgia. Για τον Βarack, «είναι ένα απίστευτο κομμάτι, αλλά η ιστορία πίσω από αυτό είναι ακόμα καλύτερη».

Ο Valentino καταδικάστηκε εσφαλμένα σε ισόβια ποινή φυλάκισης (38,5 χρόνια) για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ. Όταν μπήκε στη φυλακή ήταν 21ός ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επανασυνδέθηκε με την αγάπη του για την τέχνη και άρχισε να ζωγραφίζει 6 έως 10 ώρες κάθε μέρα. Παρόλο που ποτέ δεν είχε περπατήσει σε γήπεδο γκολφ, ένας φύλακας ζήτησε από τον Valentino να σχεδιάσει τη 12η τρύπα του θρυλικού Εθνικού Golf Club Augusta. Για να πάρει έμπνευση χρησιμοποίησε περιοδικά και δημιούργησε έργα με θέμα το γκολ, κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η τέχνη του Valentino αναγνωρίστηκε από τα έντυπα του γκολφ και μέσω των περιοδικών (και των προσπαθειών της οικογένειάς του), η περίπτωσή του συγκέντρωσε περισσότερη προσοχή. Ωστόσο, μόλις το 2018, τρεις προπτυχιακοί φοιτητές του Georgetown αποκάλυψαν στοιχεία που απέδειξαν την αθωότητα του Valentino. Δυστυχώς, φυλακίστηκε για 27 χρόνια, ενώ ήταν αθώος.

Διάβασε και αυτό: Η Michelle και ο Barack Obama γιορτάζουν 28 χρόνια γάμου - Φέτος τα μηνύματά τους ήταν πολύ διαφορετικά

Αν και η φυλάκιση του Valentino θα μπορούσε να τον έχει κάνει απίστευτα οργισμένο, αντίθετα εκείνος αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια στην υπεράσπιση των αθώων και τις δημόσιες ομιλίες. Μιλάει υπέρ της μεταρρύθμισης των φυλακών και χρησιμοποιεί την ιστορία του με την ελπίδα να κάνει μια θετική αλλαγή στο αμερικανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Ο Valentino που συνέχισε να ζωγραφίζει, τελικά ήρθε σε επαφή με τη Michelle όταν αγόρασε το κομμάτι για τον Barack. «Ευτυχώς, για μένα και για πολλούς άλλους, συνεχίζει να ζωγραφίζει», έγραψε ο Barack Obama. «Είμαι τόσο περήφανος που έχω ένα από τα έργα του να δείχνω».