Pierre Cardin: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας

29.12.2020
Pierre Cardin: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας
Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2020, αποχαιρετούμε έναν από τους πιο σπουδαίους σχεδιαστές μόδας παγκοσμίως.

Ο Pierre Cardin άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών έχοντας διαγράψει μια υπέρλαμπρη καριέρα πολλών δεκαετιών. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του και η Γαλλική Ακαδημία Καλών Τεχνών, ο σπουδαίος μόδιστρος πέθανε το πρωί της Τρίτης (29/12) στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του. «Είμαστε όλοι υπερήφανοι για την επίμονη φιλοδοξία και την τόλμη που επέδειξε σε όλη του την ζωή. Ανθρωπος σύγχρονος με πολλαπλά ταλέντα και ανεξάντλητη ενέργεια, εντάχθηκε πολύ νωρίς στις ροές της παγκοσμιοποίησης των αγαθών και των ανταλλαγών», διαβάζουμε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους του χώρου του, πρωτοπόρος και αναπτρεπτικός. Πολύ πιο "μπροστά" από την εποχή του, ο Pirerre Cardin ήταν από τους πρώτους που "έβαλε" τις δημιουργίες του σε πολυκαταστήματα και άντρες στις πασαρέλες του ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην "εντυπωσιακα ευρεία χρήση" του ονόματός του σε προϊόντα πέραν των ρούχων του. Η φίρμα Pierre Cardin υπάρχει ακόμη και σήμερα σε γραβάτες, νερά, πλακάκια και τόσα άλλα.

"Πάντα ήθελα να δουλεύω με τον δικό μου στυλ, που είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Υπήρξε ανέκαθεν πρόθεσή μου να είμαι διαφορετικός, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχω διάρκεια", έχει πει μεταξύ άλλων ο Cardin.